utmattadochslut skrev 2013-10-14 12:54:38 följande:
Har inte gjort de då jag inte vet om jag ska på gastroskopi än. Då är de tydligen dumt att utesluta gluten innan...
Okej, men det finns hur som helst inget positivt alls med att äta gluten. Alla skulle må bättre av att inte äta gluten, oavsett om man är enligt läkare så kallat "glutenintolerant" eller inte. Förmodligen kommer gastroskopin inte visa på något.. eller ja, så var det för min kille iaf. Han gjorde alla möjliga tester och höll på bli galen för att han inte fick några vettiga besked. Läkarna sa att han var stressad, eller att dom inte hittade nån orsak och att han hade "IBS" - och får leva med det.
Men vi läste på om gluten och insåg att det är riktigt, riktigt dåligt för magen! Och för alla människor! Mer eller mindre. Våra magar/tarmar är inte anpassade för att äta gluten och det orsakar inflammation i kroppen och många får svårt att smälta maten för tarmarna blir påverkade. Så min kille är inte enligt läkarna "glutenintolerant", men han är det egentligen. Bara att han inte är intolerant på det sätt som dom klassar intolerans som. Han KAN äta gluten. Men han blir uppsvälld, blir gasig och konstig i magen, och får även utslag i ansiktet ibland. Medan de som är klassade som glutenintoleranta kanske har "allvarligare" symptom, som kräkningar osv.
Så mitt råd är, TESTA att utesluta ALL gluten i ett par veckor minst. Kanske främst då pasta och bröd. Men googla på vilka mer livsmedel som innehåller gluten...t ex. soja, flingor, müsli, halvfabrikat m.m. Lättast att laga egen mat så att man verkligen vet vad man äter.
Vore kul om du återkom om hur det gått ifall du bestämmer dig för att testa. Jag tycker verkligen att du borde göra det. Jag blir så ledsen och uppgiven av att höra alla som har magproblem och bara får mediciner av läkarna. Det är som att ingen ens tar upp kosten. Bara bota symptomen, inte försöka hitta orsaken till problemet.