Inlägg från: Anonym (Man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Man)

    Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?

    Jag har haft möjlighet att reflektera rätt mycket över detta! Som mycket känslofull och omtänksam man är det inte helt lätt att hantera.. Tänk dig en klocka, 12 timmar.. Hennes känsloliv börjar som för alla andra kl 00 men vid 00.30 hoppar visaren fram till 23.59 Det finns ett helt tomt vakuum som är helt omöjligt att prata om, eller ens att få henne att se. Ja inte att se det som inte finns, men att förstå att det saknas många timmar på hennes urtavla. Att ge kärlek, inget för henne. Att ta emot kärlek? Det är ALLTID fel tillfälle, på fel sätt, fel förutsättningar och framför allt skulle jag förstått det INNAN jag försökte krama henne! INNAN! Jag har försökt få henne att förstå att jag bryr mig, är omtänksam och uppmärksam. Gör jag fel, eller om hon inte känner att det är rätt exakt just vid det tillfället så har jag lyft fram att hon på något sätt får ta lite ansvar för det. Ungefär som att "hon får bollen i sin hand". (Om jag inte kan identifiera rätt tillfällen, så får hon hjälpa till lite helt enkelt, men det är ju helt fel det också. Kvinnor vill bli uppvaktade, det vill hon också, men hur f-n skall jag göra när det är hennes nyckfullhet som avgör om det blir bra eller riktigt illa?!)

  • Anonym (Man)
    Anonym (---) skrev 2013-06-06 10:36:28 följande:
    Spontant känner jag att hon borde ställa sig frågan :"Vad kan JAG göra för att vårt förhållande ska bli bättre?"

    Hennes svar? "Ja, och vad kan DU göra för att göra förhållandet bättre?!!" Väldigt svårt att hantera för mig, att hon inte verkar ha förmåga att se hela urtavlan. För när frågan ställs hoppar visaren direkt till 23.59
  • Anonym (Man)

    Så lyder hennes resonemang också! Att man skall ta ansvar för sin egna lycka. Hon säger det och vänder demonstrativt mig ryggen...

  • Anonym (Man)

    Dvs, jag försöker och fortsätter att vara kärleksfull, vilket hon varken uppskattar eller uppmärksammar. För att vara helt ärlig, det är enormt påfrestande, och jag har sedan länge hamnat i en märklig "beroendesituation". Lite hm... Stockholssyndrom s.a.s. Jag mår piss, kämpar för hennes väl och ve, men får skit. Vilket får mig att försöka ännu mer, ännu bättre. Jag själv finns inte med på kartan sedan länge!

  • Anonym (Man)

    Jag förstår, och är sorgligt medveten om att det lutar åt samma håll även här. Blir rätt deppig,, får gå ut en sväng i naturen eller något...

  • Anonym (Man)
    Anonym (Q) skrev 2013-06-11 02:25:20 följande:
    Håller inte med. Är kvinna och älskar sex. Gärna varje dag. Tror att det handlar mycket om vilken person du har sex med. En person som ger kärlek och härlig gemenskap vill man som kvinna ha mycket sex med. Som har underbara händer och som kysser en i nacken och på magen.... och allt det andra. 

    Men är man inte attraherad så blir det svårt. Kär och kåt är egentligen samma sak tror jag. Vi säger gärna kär fast vi menar kåt och tvärtom. Männen säger kanske att de är kåta, medan kvinnan vill höra att de är kära. Så tips till er män. Säg att ni är kära, och tips till oss kvinnor kanske är att våga säga att vi är kåta? 
    Hm,, nu har jag varit ute på en lång promenad i naturen,,, funderat och resonerat,,, läst och tänkt,, grunnat och försökt vara så attans öppen och insiktsfull som jag någonsin kan förmå mig att vara.

    Har det hjälpt? Inte mycket!

    Jag tror,, är övertygad om, att det finns överraskande många kvinnor som faktiskt tycker sex är jobbigt! Ett måste, ett krav, en situation där de känner sig utsatta,, Många saker som de inte vågar stå för, eller ens tänka på!!

    Men jag tror inte att det är många kvinnor som egentligen inte gillar sex! Jag tror inte heller att det är speciellt beroende på vilken man de lever ihop med, snarare att just kvinnor har en bild/skaffar sig en bild av hur deras prinsess-liv skall se ut och om det inte stämmer så är just sex en utmärkt sak att använda som maktmedel.

    Visst,, nu vet jag precis som du och du,, och du,, att detta inte stämmer på alla, och att det är en grov förenkling! Men någonstans finns det en sanning i detta. Viktigt? Avgörande? Hm, för mig verkar det vara så!

    Jag vet att jag är kärleksfull! Jag är omtänksam! Tänker alltid i första hand på hur hon har det, att hon skall ha det bra. Men det är även här våra (en del av dem) problem börjar! (Det är nog en skillnad mellan oss,, jag är extremt oegoistisk,, hon har ett "annat" resonemang)

    Jag lägger extremt mycket tid på att HON skall känna sig uppvaktad, förstådd,, intressant, vacker, åtråvärd. Detta visar jag tydligt och det får henne att bli tok-avig!

    Då snurrar mina tankar om det är så att hon känner sig "osjälvständig" och "lättlurad"?! Att hon faktiskt HATAR att vara lättläst, lättflirtad och att hon reagerar på saker som kvinnor förväntas reagera på?!?

    Jag är, nu får ni ursäkta att det låter lite dumt!! ,, jag är "för bra" för henne helt enkelt! Jag gör för mycket av allt det som är bra i ett kärleksfullt förhållande?!

    Vet att det finns tjejer som tycker jag är en toffel, en tönt som öppnar dörren för en tjej,, eller som springer en mara för att bevisa sig stark och manlig.

    Jag skulle utan att blinka ta av mig min kavaj och lägga i vattenpölen så att hon inte blir blöt om fötterna!

    Om det spelar roll eller inte,, min självkänsla är mycket god!

    Vad gör jag i övrigt? Jag städar huset, tvättar badrummen,, fixar samtliga frukostar, diskar, lagar middag 2ggr / vecka, viker tvätt, klipper gräset, byter däcken på bilarna,, tar hand om alla saker av typisk "manlig" karaktär.

    Vad gör jag INTE? Jag gör INTE det HON vill! Men vad vill hon?

    "Ta hand om mig!"
    "Överraska mig!"
    o.s.v.

    Det är saker som hon säger,, och om jag gör detta? Då har jag missat något,, hon blir tokig om jag bjuder ut henne på en middag! Det jag då missat,, vika tvätten, fel restaurang, för dyrt,, berätta om det innan,, planera,, (listan är oändlig!) Eller om jag överraskar med en kväll på bio,, FEL FILM! Om jag köper en biljett till operan? "Ja det var ju inte just den jag hade tänkt mig..."

    Nu har det varit mycket svammel här från mig,, kontentan?

    Kvinnor är otroligt duktiga på att aldrig sluta ställa krav! Att alltid hitta krav, som omkullkastar nuläget!

    Kvinnor styrs väldigt mycket av sina hormoner, men gillar inte att varken veta om det eller att få höra det!
  • Anonym (Man)
    Anonym (Älskar sex) skrev 2013-06-12 09:52:19 följande:
    Ts: Du har nog bara haft otur med dina kvinnor?  Män & kvinnor har lika stort sexbehov.
    Det kanske är dej det är fel på annars?
    Vad skulle det vara för "fel" på mig?

    (Jag tror inte på att det "INTE är en's fel att två träter!"!)

    Mina kvinnor,, tror inte jag haft otur, inte heller att jag träffat på en viss typ,, allt från tonårsförälskelser till vuxenrelationer, engångsligg och kortare relationer.  Tror nog att jag träffat på helt vanliga tjejer!

    Men,,, om jag rannsakar mig själv, så visst är det så att jag träffat tjejer där jag inte letat efter något speciellt fysiskt attribut. Jag har nog alltid attraherats av tjejer som inte bara är vackra att se på.

    O.t.!
    Sedan att män och kvinnor har lika stort sexbehov,, Det är absolut inte förenligt med sanningen! Som grupp kvinnor och grupp män,, så är det rätt stor skillnad. På individnivå är det alla varianter!

    Det finns otaliga undersökningar, som beskriver och "bevisar" alla teser!

    Kvinnor har ett kvinnligt behov av sex,, männen har ett manligt behov av sex. Grund och fakta,, inget mer! Vilket i sig inte spelar någon roll och inte skall spela någon roll,,, inte innan någon påstår att saker är fakta som inte är fakta.
  • Anonym (Man)
    Krakra skrev 2013-06-12 11:52:34 följande:
    TS: Mitt ex kunde nog ha skrivit ditt långa inlägg ovan med ett fåtal undantag. Jag har t.ex. aldrig uttryckt någon önskan om att bli omhändertagen eller överraskad.

    Den största insikten är att man måste kunna kommunicera om sina behov och önskningar, annars kan man aldrig vända en sådan situation! Kan ni inte gå i samtal?

    Att tappa lusten till sex gjorde att jag kände mig otroligt misslyckad. Jag kände mig värdelös som kvinna och skuldberget mot mannen växte sig allt högre. Det är inte några roliga känslor och om man inte kan prata om saken är det lätt att ta till anfall som metod. Skulle tro att en del av städ- och disk-resonemanget kommer därifrån.

    Jag tänkte att det troligen skulle bli samma visa med en ny man, det var ju jag som var "defekt". För att familjen skulle hållas ihop behövde mannen få sex insåg jag. Med den utgångspunkten och min lustlöshet blev det en syssla, ett krav, en prestation, bland alla andra och inte till för mitt välbefinnande.

    Mitt ex tyckte nog att han gjorde allt för mig, men han tog aldrig reda på vad jag önskade från honom och jag talade aldrig om det för honom. Det berodde nog på okunskap, oförmåga och visst ointresse från båda håll - ganska sorgligt när man tänker efter.

    Om man tycker om varandra tror jag att det går att lösa, men det kräver stor ansträngning och vilja. Skulle tro att man behöver "vända upp och ner" på hela livssituationen och bryta alla gamla mönster.
    Tycker din kommentar/reflektion känns väldigt vettig!!
  • Anonym (Man)

    Kvinnor,, är NI medvetna om kvinnlig sexualitet? Skillnaden mellan kvinnlig och manlig?

  • Anonym (Man)

    Knappast min tanke att besvara min egna fråga INNAN någon annan svarat på frågan...

Svar på tråden Varför vill kvinnor inte ha lika mycket sex i en relation?