Tips om bra gluten- och mjölkfri frukost!
Hej!
Det lutar åt att en av mina barn är mjölk och glutenintolerant så jag håller på att förkovra mig i litteratur för att lära mig mer. Middagsmat känns ganska överkomligt även om jag tycker det här med mat utan mejeriprodukter är svårt. Vi är ju vana vid det och barnen är kräsna och svåra att få att tycka om nya saker. Men frukosten är omöjlig känns det som!
Oatley vägrar de fullständigt. Vi har även testat mandelmjölk, rismjölk och sojamjölk men inget funkar.
Nötter och dylikt är inget de tycker om.
Jag vill helst undvika de färdiga glutenfria produkterna eftersom det oftast finns vete i någon form oavsett och vi har fått rådet att undvika det också.
Har ni några bra tips som en treåring och en femåring kan uppskatta?
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-13 21:24
Tack för alla svar hittills!
Flera har frågat hur vi utreder och vi har kontakt med läkare. Dessutom har jag en autistisk son som jag vill testa kostomläggning på eftersom vissa rön visar på att gluten och mjölkfri kost kan minska symptomen hos barn med neuropsykiatriska störningar. Värt att prova tycker vi, framförallt när vi alla är lite känsliga både mot vete och mjölk.