GI-metoden eller LCHF?
varför en "metod", undrar jag?
Tror att det är så otroligt mycket mer hållbart och hälsosamt att börja DIREKT med en sund livsstil, inte hälsomässig galenskap som LCHF och annat. Har man en sjukdom i botten eller är jätteöverviktig kanske extrema dieter är bra, men inte för vanliga människor med lite extra trivselvikt. Man kan jämföra med mediciner - extra insulin är livsviktigt för diabetiker, men totalt onödigt och rent av farligt för friska. Många LCHF-frälsta som predikar har missat (eller vill inte se...) att deras kroppar är sjuka efter åratal av jojo-bantning, ätstörningar och övervikt. Då kan LCHF självklart vara mycket bättre än att fortsätta vara sjuk. Men en kropp och ett pysyke som varit ätstörd i 15 år kan inte jämföras med en frisk kropp och en frisk hjärna.Du väger bara lite för mycket och är så ung (om man får tro ditt nick, 24 år?) att din kropp inte alls behöver "medicineras" med en extremdiet.
Tvärt om kan extremdieter och dieter med förbud ställa till med en massa skada om man är i grunden frisk - förbud tenderar att skapa onödig ångest kring exempelvis kalas. Du skriver ju om just kalas när det serveras tårta. Vill du verkligen förbjuda dig själv att äta tårta på kalas? Eller vill du hitta en livsstil som tillåter dig att äta tårta eller efterrätt när du är bortbjuden?
Din målsättning är väl att komma ner till en bra vikt och sedan hålla den livet ut (typ), då är det VANOR och RUTINER du behöver jobba på - inte på att hoppa över potatisen i tre veckor för att sedan börja äta den igen.