• Anonym

    Hjälp! Jag har skabb och behöver sanerings hjälp!

    Hade jag väntat bebis så hade jag skitit i alla rekommendationer och sanerat rubbet, bara för att vara på den säkra sidan!

  • Anonym

    Jag skulle hellre sanera för mycket och för grundligt än att göra för lite.. Min tanke skulle vara att få bort det tills bebisen kommer.

  • Anonym

    Luftmadrass med undersidan upp, den som brukar vara plastig och inte tygaktig, borde inte det fungera? Går ju att sprita av ordentligt sedan. Alternativt luftmadrass med dubbla lakan som ni sedan tvättar alt. slänger.

  • Anonym
    Anonym (Petig) skrev 2013-02-27 14:09:49 följande:
    Ja jag känner det med! Vi bor i en tvåa på markplan så vill inte häva ut madrasserna på altanen då det finns katter överallt här och de skulle nog mer än gärna kissa på våra madrasser eftersom vi har en katt själv.. Borde det inte räcka med att ställa upp madrasserna mot väggen o sovrummet och sedan öppna båda fönstrena och sedan stänga igen dörren och inte öppna den igen förrän på söndagen? Det blir ju kallt som fasiken på natten nu så det känns ju som att det borde gå. Har inget problem med att tvätta alla lakan, handukar, påslakan osv för min mamma har torktumlare hemma (finns inte tillgänglig i vår lägenhet!!) Alla kläder kan jag häva in i frysen över helgen och jackorna kan vi hänga i sovrummet medans det är kallt..

    Liksom vad sover man på under tiden? haha. För Fredagen till Lördagen så är vi ju insmörjade i Tenutex och då ska vi ju inte sova på något som sedan ska användas.. Skabben kommer ju vara kvar. Vad har ni andra sovit på som tillfällig lösning? Usch, kan det inte finnas någon spray som dödar rackarna så skulle jag känna mig mycket bättre om jag fick gå lös i lägenheten med någon sorts Anti-Skabb spray..
    Blanda ut lite neemolja i rengöringsmedlet, det lär döda skabb!  Går att ha i schampoo och duschtvål också om ni vill använda det efter ni använt skabbmedlet...
  • Anonym

    Var det ok att använda Tenutex fast du ät gravid? Trodde man fick Nix utskrivet.

Svar på tråden Hjälp! Jag har skabb och behöver sanerings hjälp!