Inlägg från: Plutteli |Visa alla inlägg
  • Plutteli

    Ni som matar era barn med kött...

    Sanni87 skrev 2012-08-24 08:04:38 följande:
    Att mata sina barn med kött är ohälsosamt och bara något lata föräldrar gör. 
    Idioti -.-''

    Älskar du dina barn. ge dom naturlig mat. 
    Vad kan vara mer naturligt än kött?

    Sämsta argument jag hört någonsin. Människan är skapt för att BLAND ANNAT äta kött. Finns ämnen i kött som är livsnödvändiga och som inte kan fås på annat sätt. Alzheimers tex är överrepresenterat grovt bland vaganer, antagligen pga b12 brist.

    Jag älskar mina barn, därför får de en varierad kost av fisk, kött, fågel och vegetariskt. Problemet är inte att äta kött, problemet är att många i väst idag äter för mycket kött, två heeeelt olika saker! (Du kan bli sjuk av för mycket grönsaker också, bara så du vet :P )
  • Plutteli
    Randig skrev 2012-08-24 08:40:53 följande:
    Många tror att grottmänniskan åt enbart kött för överlevnad, men så var det inte.

    Kött var faktiskt en väldigt liten del av grottmänniskans kost, enligt de forskningsresultat pekar på.

    Det åt mest rötter, växter, bär mm. I vissa delar av jorden förekom mer eller mindre inte jakt o jag förstått det rätt.
    O människor som härstammar från det sistnämda behöver inte kött.

    Blindtarmen är ett bevis på att människan åt mer från växtriket förr. Jag är en ganska nybliven vegetarian, med undantag att jag äter fisk och skaldjur ibland, men det blir inte så ofta och då bara fisk det finns hållbara bestånd utav.

    Det finns flera skäl till att vara vegetarian.
    1. Etiska skäl.
    Djur behandlas inte bra, tyvärr, skillnad är det om man kanske har egna djur som haft det bra, ekologisk gård vill säga och man slaktar ett djur då och då. Då kan jag tycka det är ok. Men så är det ju inte med köttet i butiken tyvärr. Om man ska vara riktigt hård-dragen så ska man ju inte döda alls. Men om man nu måste ha kött så ska det vara från djur som inte lidit och som inte haft dödsångest innan den dog.

    2. Kroppen behöver inte kött.
    Egentligen, så behöver inte människan det. Våra kroppar klarar sig på protein rån växtriket.

    3. Miljöskäl.
    Köttindustrin är verkligen inte bra för miljön!

    Jag anser dock inte att alla behöver bli vegetarianer, men alla kan dra ner drastiskt! Man kan ha vegetariska dagar, köpa ekologiskt och närproducerat kött och äta mindre av det.

    Allt är inte svart eller vitt.
    Mja, det finns faktiskt inga populationer som inte ätit kött, många grupper har inte bedrivit jakt men de har ätit animaliska proteiner ändå, tex när de börjat hålla tamdjur eller genom att samla istället för att jaga (tex äta insekter och dyl). Som jag skrev ovan, det finns ämnen i animaliskt protein du INTE kan få i dig via vegetabiliska motsvarigheter och som är nödvändiga för kroppen. Nu på senaste har det ju börjat komma syntetiska varianter riktade just till veganer/vegetarianer för att man vet att det behövs för att hålla sig frisk, dock vet ju ingen vad dessa syntetiska varianter faktiskt gör med kroppen på sikt...

    Dock håller jag med om biten om närproducerat och att helt enkelt inte överäta kött.
  • Plutteli
    C Boom skrev 2012-08-24 09:27:23 följande:
    Det är ONÖDIGT att äta kött.
    BS. Jag blev sjuk när jag skippade kött helt TROTS både rätt vegetarisk kost och extra vitaminer i tablettform.
  • Plutteli
    PolyPond skrev 2012-08-24 08:54:24 följande:
    Jag vill bara påpeka att man lätt får i sig alla näringsämnen om man äter animaliska produkter som exempelvis mjölk, även om man undviker kött.

    Visste ni förresten att köttdjuren kom till bondgården för att man ville åt deras gödsel, för att lägga på grödorna, från början?
    Absolut! Men nu pratar ju TS ur termer om djurplågeri att hålla djur för mat rakt av, oavsett om det gäller kött eller mjölkproduktion (eller ägg) så då går allt animaliskt bort och jag tror inte jag träffat någon som menar på att människan INTE är skapt för att äta animalisk mat som menar på att det är självklart att äta ägg eller mejeriprodukter, tvärt om brukar de snarare ha lite synen "buhu stackars kalvarna får ingen mjölk om vi dricker upp den!".

    Gödseln och mjölken, mjölken var en av de första sakerna som människan kom på var bra att ta, rikt på fett och protein och det gick ju att ta av mjölken längre än köttet räckte om man slaktade djuret... (Att folk från norden generellt klarar laktos bättre beror på kulturen att dricka mjölk, i de flesta andra länderna används mjölk nästan uteslutande i maten eller som ost och då bryts laktosen ner i förväg)
  • Plutteli
    En struts skrev 2012-08-24 19:05:56 följande:
    Okej. Där ser man.
    Jo, jag vet fler vegetarianer som slutat vara vegetarianer för att de inte orkade med det längre.
    Ja, kändes lagom kul när jag åt bönor, spenat, linser, baljväxter till förbannelse, broccoli osv i varje måltid och ofta la till qourn för ytterligare protein och sen tog blodprov (av en helt annan orsak) och det visade sig att mina blodvärden framförallt järnvärdet var så lågt att hade de inte vetat vem provet var ifrån hade de trott att jag var svårt sjuk i cancer och under kraftig cellgiftbehandling.... Inte undra på att jag var så grymt trött och mest ville sova hela dagarna och konstant förkyld. Så nu äter jag svenskt närproducerat kött eller kyckling igen varannan måltid ungefär och resten vegetariskt och mår bra igen :)
  • Plutteli
    Mirande skrev 2012-08-24 19:11:51 följande:
    Hej, är ni kvar här ännu? Har ni gått och kollat så att katten har mat och så?
    Har ingen katt, men kaninen är välnärd och snart ska jag ha stora städdagen i hans bur :)
  • Plutteli
    En struts skrev 2012-08-24 19:16:44 följande:
    Å det där jävla quorn. Jag hatar det. Jag fattar inte hur folk står ut att äta det. Och det verkar vegetarianer ta till oavsett om de gillar det eller inte.
    Tycker att grannflickan verkar få en väldig ensidig kost här (vegetarianer i hennes familj) Detta eviga tjat med pannkakor, och hon verkar inte vara lätt att få i mat, så föräldrarna får försöka med bananer och annat och kämpa.
    Nej, det verkar inte vara särskilt vettigt.
    Qournfileér som skulle påminna om kyckling gillade jag, det åt jag, qournfärs nån gång ibland men annars skippade jag det, qournkorv är satans skapelse.
  • Plutteli
    Sanni87 skrev 2012-08-24 20:14:18 följande:

    " rel="nofollow" target="_blank">

    Hahahahaha, så sjukt dåligt.

    För det första, de har med bilder på apor under kategorin herbivorer och menar på att de har platta tänder och inte kan äta kött. En av aporna de visar är en schimpans, schimpanser är ökända för att de äter andra apor och gärna visar makt genom att äta upp apor från rivaliserande flockar, de har rejäla huggtänder som de kan göra stor skada med. Ett sju jävla dåligt exempel på herbivor med andra ord. Den andra apan de har med på bild ser ut som en gorilla, gorillor har även de rätt rejäla huggtänder som de vanligen bara använder vid strid, de äter dock en rätt rejäl del protein också men i form av insekter. Långt ifrån herbivorer alltså.

    Sen är det heller inte sant att hunddjur i princip skiter direkt de har ätit som de vill göra gällande i filmen, tvärt om har de relativt långsam matsmältning, magsäcken töms fort men inte tarmarna. Detta eftersom det är ansträngande för dem att få sin föda och de måste hushålla på den och verkligen få ut all energi som går. Vargar tex kan under vinterhalvåret i perioder äta bara en gång i veckan för att hushålla på energin!

    F.ö HAR människan huggtänder, inga stora saker som tigrar men de finns där, jag har då iaf fyra st och det tror jag du har också. Människan är en allätare, deal with it!
  • Plutteli
    Inte för att TS läser längre men verkar ju finnas folk kvar som tänker som henne så...

    1) Att i ena stunden tillrättavisa ett barn som exempelvis drar en hund i svansen för att i nästa stund servera slaktad ko, måste vara höjden av moralisk schizofreni. Vad blir du helst? Slaktad eller slagen?
    - Nej, det beror helt på hur det görs. Jag köper närproducerat kött där djuren haft det bra och döden kommer ögonblickligen. Tyvärr så har min favvo bonde bestämt sig för att pyssla med annat men när jag fick kött därifrån föddes och dog djuren på samma gård, han hade eget slakteri och kylrum så det var ingen frakt alls så länge djuren levde. De gick ute hela dagarna, även på vintern men med möjligheter att vandra in i stora lador om de ville. Kan nötdjur få det bättre egentligen? En avlivning som är rätt genomförd går så snabbt att djuret aldrig fattade vad som hände, till skillnad från ett djur som blir slaget eller skadat på andra sätt. Slutligen måste ju alla djur dö förr eller senare så med ditt sätt att tänka måste det alltså vara bättre att vanvårda ett köttdjur tills det självdör än att behandla det väl och slakta det?

    2) Vi behöver inte äta kött för att överleva. Djur har ett intresse, på samma sätt som du, av att leva. Att bortse från deras önskan att leva endast för njutnings skull är moraliskt förkastligt.

    Nej, men å andra sidan behöver vi i princip inte äta nått alls för att överleva, ska vi ta hänsyn till miljön tex vore det ju bäst att skippa de flesta grönsaker som importeras från andra avlägsna länder och då blir det inte mycket kvar att äta som vegan ;) Vidare ska man väll inte bara överleva utan även må bra eller? Och DET är det många som INTE gör om de äter vegetariskt eller vegansk kost!

    3) Ät inte kött för fan. Det är ett övergrepp, på samma sätt som allt annat förtryck av kännande och tänkande individer.
    Ja, djur tänker och känner men inte på samma sätt som människan gör. De har inte ett framtidstänk så som vi har och deras vilja att leva baseras på instinkter och inte en medveten tanke om vad de förlorar om de dör.

    4) Lägger in detta i trådstarten och tackar för mig. Men fortsätt gärna att stånga er blodiga för att hitta ett enda argument som rättfärdigar köttätande. Spoiler alert: ni kommer inte att lyckas.
    Du agerar lika omoget som de flesta som startar en provocerande tråd och sen drar för att folk inte håller med...
    Och jo, jag har ett alldeles ypperligt argument för att iaf jag äter kött: Utan kött blev jag sjuk, jag hade kunnat fara riktigt illa av järnbrist TROTS järntabletter och rätt kost samt att jag aldrig hade kunnat få barn! För mig blev valet då enkelt, hellre äta bra kött än inte äta kött alls och leva ett icke liv!
  • Plutteli
    Lajm88 skrev 2012-08-26 12:42:47 följande:
    Vad menar du skulle hända om vi slopade kött och började med soja istället? Sojan som odlas idag kan räcka för att mätta hela världens människors.proteinbehov.
    Vad gör vi med alla oss som liksom mig blir rejält sjuka av att inte äta kött? Proteinet är inte det enda som är viktigt för kroppen, b12 tex är livsnödvändigt och finns enbart i animaliska råvaror.
  • Plutteli
    sirisdotter skrev 2012-08-26 21:41:45 följande:

    Veganer äter B12-kosttillskott.
    Jepp, syntetiskt tillverkad vilket vi inte har en aning om hur det kan påverka kroppen.
    Att det ens börjat tillverkas beror ju bland annat på att man sett ett samband mellan B12 brist och Alzheimers vilket veganer/vegetarianer tidigare var överrepresenterade att ha.

    Precis som Tom Araya påpekar betyder det ju dock att det INTE är ett fullgott alternativ för människan att utesluta kött helt ur kosten eftersom det behövs syntetiska tillsatser för att få i sig alla näringsämnen kroppen behöver!
  • Plutteli
    Lajm88 skrev 2012-08-26 20:51:31 följande:



    Ja blir man rejält sjuk av att inte äta kött så bör man förstås göra det. Det är ju inte själva köttätandet som är problemet, även om TS är skriven så. Det är alla de djur som lider pga dålig djurhållning. B12 vet jag inte så.mycket om. Men jag vet att vi äter mycket mer kött än vi behöver här i Sverige, så att minska köttkonsumtionen bör alla kunna göra... typ...
    Absolut, det finns inget behov att äta typ ett halvkilo kött till varje måltid som somliga gör. Men jo, TS menar på att det är just ätandet som är fel, även 100% djurvärdig hållning hade inte ändrat nått eftersom TS resonerar som att alla djur har en vilja att leva och därför ska de inte behöva dö för att bli mat.
  • Plutteli
    Alltid Daph skrev 2012-08-27 14:55:49 följande:
    Hur är det relevant vad grottmänniskorna åt? Vi lever ju inte som dem i något annat avseende. Stora delar av exempelvis Indiens befolkning är av tradition vegetarianer, de är väl lika "naturliga" som köttätare? Visst måste man få försöka övertyga andra om sin åsikt om den är viktig för en. Om folk inte gjort så hade vi fortfarande haft kvar slaveriet, ingen rösträtt för kvinnor, mm.
    Även de som av kultur och framförallt religion är vegetarianer är ju just det, vegetarianer. Dvs de äter annat animaliskt som ägg och mjölkprodukter så på så sätt får de ändå i sig proteiner och livsnödvändiga ämnen från kött något som veganer som TS inte får. Människan kan absolut må bra på vegetarisk kost och få i sig alls som behövs (även om inte alla gör det) men vi är inte skapta för att vara veganer!
  • Plutteli
    Jon the papa skrev 2012-09-04 23:56:55 följande:
    Gott att du inte har en aning om hur lchf funkar. hur svårt ska det vara att förstå att man inte äter "mer" kött ? Det står för "LOW CARB HIGH FAT" Skulle det vara totala motsatsen borde det rimligen heta low carb high protein. Gör det det? nej. Det är liksom själva grejjen med lchf att man ska äta som kroppen är tillför. Finns inte en enda forskning som kan motbevisa detta. Som tur är börjar det bli mer och mer uppmärksammat. Folk behöver fett för att må bra. Och mycket kolhydrater skadar kroppen. Annars hade inte varenda jäkel varit fet ute på städernas gator . Punkt. 
    Att folk är feta beror inte på kolhydrater, det beror på överkonsumtion!

    Ska vi se till hur människan ätit "i alla tider" har basen alltid varit grönsaker, bär. nötter och rotväxter (kolhydrater hej hej) och sen fett och kött som komplement. Människan BEHÖVER kolhydrater, det är livsviktigt! Bland annat bygger kroppen celler av just kolhydrater OCH fett. Dvs vi behöver en varierad kost! Att äta för mycket kolhydrater och för lite fett är lika farligt som att äta för mycket fett och för lite kolhydrater!

    Vidare är tyvärr mycket av LCHF kosten baserat på fel sorts fett, dvs animaliskt. Animaliskt fett bör bara utgöra en liten del i kosten och huvuddelen komma från feta nöter och dyl.,
  • Plutteli
    Jon the papa skrev 2012-09-06 18:08:49 följande:
    Nej människan behöver inte kolhydrater, kroppen fixar kolhydrater som behövs helt själv utav fett och protein. Man behöver inte överkonsumera mat för att bli fet. Så jo kort fattat så är folk feta idag enbart pågrund utav en allt förstor mängd kolhydrater. Så du menar att animaliskt fett är fel ? Då är du illa påläst och ute och svävar. Finns inte ett endaste bevis för att det skulle vara dåligt, tvärt om.

    Och vet du hur mycket nötter/bär och rötter man måste samla på sig innan man kommer upp i vad en tallrik pasta innehåller Och arbetet som krävs för detta? Människan är skapt för att äta kött och animaliskt fett och klarar av att äta nötter bär och grönsaker. Mjöl, frön, och liknande är fåglar och dylikt anpassade för och det skall vi inte äta överhuvetaget. Hade vi haft grönt som huvudsaklig föda så hade vi haft ett helt annat matsmältningssystem för detta och gärna en till mage för att kunna suga ut verkligen all näring från detta.

    Vi skulle enbart kunna överleva mycket gott på att bara äta kött och fettet till detta. Grönsakerna är komplementet för lite vitaminer och mineraler. 

    Så jo du har fel. kolhydrater gör att kroppen lagras till fett i levern. Och du blir hungrig för att du lurar kroppen att kroppen inte alls är mätt. Folk som inte blir feta av kolhydrater i den mängd gemeneman äter idag gömmer fett runt organen och man blir sjuk på insidan istället. 

    Enda skillnaden på nu och 20(snackar bara om sverige nu då det tog fart ordentligt under denna tiden) år sedan är att folk äter en skyhelvetes massa mera kolhydrater och är rädda för fett.

    Du kan "Tycka" något annat, det struntar jag i. Det är så här det är. All ny forskning pekar på det, den forskning som säger emot detta visar sig varenda gång vara illa utförd.

    Fan min mormor kan tom säga samma sak. 

    Socker gör dig fet.

    Socker + fett gör dig jävligt fet.

    Fett + protein gör att kroppen funkar som den ska och får överviktiga att gå ner i vilkt (och man stannar i vikt vid det som för kroppen är dess avsedda idealvikt) 

    Lchf är modernare med ost och grejer för folk som klarar mejeriprodukter.

    Ketogen kost är vi skapade för och gjorde människan till det den är idag.

    Handlar inte om kalori in kalori ut, en kalori är inte bara en kalori.

    Handlar inte om att äta mindre springa mer.

    Det handlar om påtok helt absurt galet för högt intag av kolhydrater.   
    Vet du vilket slit det var för att få ihop protein i form av djur förr? Att vi skulle ha levt bara på det är helt absurt, människan hade svultit ihjäl för länge sedan. Vi behöver en allsidig kost, ALL forskning visar just det!

    Jag har provat att leva på bara vegetariskt och mådde skrutt, jag har även provat på LCHF och uteslöt allt med mjöl och snabba kolhydrater, jag mådde piss av det också. När jag äter kött OCH grönsaker samt en mindre mängd kolhydrater mår jag som bäst. Är jag ett medicinskt under? Nej jag tror knappast det. Människan har ett matsmältningssystem anpassat för en allsidig kost, liksom våra tänder är anpassade för att äta både kött och grönsaker av alla slag. När man har hittat människor i utgrävningar och kollat på innehåll i buken har man funnit frön och nötter, vad som kan ha varit föregångare till potatis eller dyl OCH nu och då kött.
  • Plutteli
    Border skrev 2012-09-06 18:32:23 följande:
    Men man äter fortfarande kolhydrater när man äter lchf annars skulle det heta nchf(no carb, high fat). Men man äter lite och rätt sorts kolhydrater. 
    Dessutom "lär sig kroppen" att använda fetter på samma sätt som den använder kolhydrater (ex.vis till att bygga celler) 
    Jo jag vet att man äter kolhydrater ändå, jag har gått på LCHF själv. Men mängden kolhydrater blir för liten med lchf men för stor i vanlig kost.
  • Plutteli
    Border skrev 2012-09-06 18:35:00 följande:
    Ja, och fortfarande så heter det Lchf (LOW carb, high fat) och inte Nchf (NO carb, high fat)
    Mindre mängd kolhydrater är fortfarande FÖR MIG ungefär tredubbla mängden av vad som är ok inom LCHF.
  • Plutteli
    Border skrev 2012-09-06 18:50:00 följande:
    Ok Ja, det är så olika. För mig funkar lchf väldigt bra
    Va bra!
    Alltså missförstå mig rätt för mig för alla äta så som det passar dem själv, vill man leva på enbart kålrötter är det liksom ett fritt val. Däremot blir jag lite irriterad när det påstås att urmänniskan bara levde på kött när det i själva verket var komplement (däremot levde de ju inte på ens i närheten av den mängd kolhydrater som många gör idag).
  • Plutteli

    Jon, jag citerar inte nu, var ett så långt inlägg:

    Jag åt enligt LCHF i tre månader, sen gav jag upp eftersom jag bara mådde sämre och sämre.
    En vanligt lunch för mig då kunde tex se ut såhär:
    Dryck: Vatten alt. ett glas mjölk
    Protein: En kycklingfilé och ca 0.5 dl bönor
    Tillbehör: En sallad med gurka, tomat, grönsallad, broccoli och lite riven ost (typ en msk).

    Fast vad vet jag, jag kanske missar nått här som gör det till icke LCHF? Middagarna såg f.ö ut som lunchen.
    Jag åt inget bröd, ingen pasta av något slag, inga rotfrukter alls. Som "fredagsmys" gjorde jag bärsmothie med yoghurt. Till frukost åt jag en skiva lembas alt. en whoopsie med smör samt keso eller en halv skål fil med lite ekologisk musli baserat på en gnutta havregryn, nötter, torkad frukt (goijibär, blåbär och tranbär).

    Men nä, jag mådde inte bra. Nu äter jag på ett annat sätt som inkluderar mer kolhydrat än LCHF men mindre än tex tallriksmodellen. Kolhydraterna är långsamma sådana och jag mår BRA på denna kost.
    Nåväl, lets agree to disagree. Vi är iaf överrens om att människan inte behöver ens i närheten av den mängd kolhydrater som många plockar i sig.

    (F.ö frågade du om vad som var dåligt med animaliskt protein. Man vet ju faktiskt att överkonsumtion av rött kött ökar risken för cancer, framförallt i tarmarna. Animaliskt protein undantaget fisk kan även förvärra sjukdomstillstånd som reumatism. Jag har bland annat en bekant i min närhet som uteslutit allt kött från nöt, gris och fågel ur sin kost och på den dieten är hon i princip fri från sina besvär av muskel och ledvärk) .


Svar på tråden Ni som matar era barn med kött...