Inlägg från: lykantrophona |Visa alla inlägg
  • lykantrophona

    Avbrutet samlag är säkrare än kondom

    De fall av graviditet under kondomanvändning beror på felaktig kondomanvändning. Kondomer är färskvara och har ett bäst-före att ta hänsyn till. Dubbla kondomer gör det inte säkrare. Osv. Däremot så är kondom nog det vanligaste skyddet bland unga och oerfarna, vilket skulle kunna förklara siffrorna.

    Alla experter på preventivmedel avråder från avbrutet samlag. Försatsen innehåller lite spermier också. Visst är det väl bättre än ingenting, men dumt är det ändå.

  • lykantrophona

    Det här med säkra perioder... Ska man vara riktigt säker så är det typ att ha sex under mensen som gäller. Och vem fan vill bara ha sex då? Överhuvudtaget, vem vill avstå från sex under stora delar av månaden?

    Fast det kanske bara jag som är "sexgalen" som gärna vill ha sex varje, varannan dag. Framför allt brukar man ju vara kåtast under den tiden man är som mest fertil. Känns som en knasig kombination.

  • lykantrophona
    Anonym (AHA) skrev 2012-06-05 15:58:00 följande:
    Nja, mens betyder inte nödvändigtvis att det är säkert. Säkrast är strax innan mensen. Har man kort menscykel kan man faktiskt ha fertila dagar under mensen.
    Fast min fråga kvarstår. Vem vill bara ha sex ca en vecka per månad?
  • lykantrophona
    kramin skrev 2012-06-06 16:02:14 följande:
    Frågan är väl snarare "vem vill bara ha vaginal penetration som en del av sexet ca en vecka per månad?" Och då är ett av svaren människor som tycker att andra sorters sex kan vara lika tillfredsställande.
    Jag tycker att oralsex är mer tillfredställande än vaginal penetration. Men jag skulle ändå inte vilja vara utan det (när jag ju har en partner med penis) större delen av tiden, eller behöva räkna dagar. Det skulle vara att ta bort en färg från paletten, även om ens favoritfärg är en annan.
    Anonym skrev 2012-06-06 18:17:04 följande:
    Jag vill bara ha det. Varför är det konstigt med det?
    Sexlust är iaf för mig något väldigt spontant, samtidigt som den är ständigt närvarande. Att kunna sätta in "nu ska vi ha sex" i kalendern, det liksom övergår mitt förstånd. Jag skulle förstå om man använde kondom vid samlag annars, men unnade sig att vara utan när man är som säkrast, men skulle jag vara i ett förhållande där jag inte blev ordentligt knullade åtminstone en gång i veckan normalt, så skulle jag tycka det var fruktansvärt tråkigt. När jag inte gick på p-piller var jag dessutom just enormt kåt under (vad jag antar var) ägglossning, och hade nog knappast haft kvar tillräckligt många hjärnceller för att räkna dagar då. Sen är väl inte alla som jag, men jag undrar verkligen hur det skulle vara att inte vara kåt nästan jämt.

    Jag har förståelse för dem som är skeptiska till hormonella preventivmedel (även om det fungerat utmärkt för mig), men vad är problemet med kondom? Pessar?

    Iofs har ju TS sagt att en graviditet inte skulle vara en katastrof för henne. OK. Men för vissa känns det väldigt viktigt att undvika en graviditet. Rubriken är dessutom missvisande, även om man tittar på siffrorna hon anger, men det har andra redan tagit upp.
  • lykantrophona
    Anonym (AHA) skrev 2012-06-06 18:41:22 följande:
    Det är vad DU tycker och DIN åsikt. DINA behov - inte mina eller någon annans. Vill du ha sex ofta, så visst. Men tycker inte du ska vara nedlåtande åt dem som inte vill det eller kan det.

    Problemet för mig är att kondom som stör, även om det inte känns alla gånger så är man medveten om att den är där och det blir inte samma sak. Pessar har varit aktuellt men det känns inte nödvändigt nu när detta fungerar så bra för oss. 
    Japp, det är mina känslor och behov, och det var jag noga med att peka ut.

    Men du startade den här tråden... varför? Om du är nöjd, och dessutom villig att riskera att bli gravid så ska du skicka propaganda (som inte riktigt stämmer) till andra för att....?
Svar på tråden Avbrutet samlag är säkrare än kondom