• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag var inne på fertilityfriends och läste lite om Aten och Dimitri. Det är intressant att se att Dimitri är en välrenommerad läkare som engelska läkare rekommenderar till patienterna, tänk om svenska läkare visste det!

  • TWH

    Tack Zin! Nu har jag träffat Fresenius, Lully kunde inte vara med då hon är på resande fot. Lite kort feed back; Hon (produktchefen Sverige) tror att ärendet behöver hamna på utvecklingsavdelningens bord på huvudkontoret, som ligger i Tyskland. I Sverige finns bara ett marknadsbolag så det långsiktiga incitamentet finns inte här. Hon vill driva frågan gentemot Tyskland, i syfte att starta studier i ämnet. Hon tyvker själv att det är mkt intressant, även om hon inte kan förklara vad il gör med immunförsvaret, även om hon har en bakgrund inom reumatologi. Spontant skulle hon tro att smoflipid skulle hjälpa mot aggressivt immunförsvar - och kanske vara bättre än il, då det innehåller omega3 istället för intralipid som innehåller omega6. Men hon ser indikationer i de studier som bedrivs (som jag har försett henne med) och är full av tro på att il hjälper, även om hon inte rent kemiskt förstår vad som händer.😉 jag ska hjälpa henne med input på engelska, med all den info vi har här - tänkte bolla med er i tråden innan vi skickar iväg det. Hon vill också ha solskenshistorierna som underlag. Hon tror att de kommer att vilja kontakta D, en läkare m erfarenhet av behandlingen. När det gäller säkerhet och il blev hon mkt förvånad över stt läkare påstår att det är farligt. Hon ska ta fram statistik pådetta som vi kan nyttja gentemot läkare, hon hade inte förstått att läkare motarbetar med dessa argument. Hon hade aldrig hört talas om lungemboli i samband med il på vuxna personer. Hon trodde det berodde på att läkarna känner sig osäkra och rädda. Hon säger också att det finns få läkemedel som är så väldokumenterade under årtionden som il. Skulle en patient få lungemboli av il så finns det rapporteringssystem för detta, vilket går till tillverkaren direkt, därav kan slusatsen dras att detta inte har inträffat på den svenska marknaden. När det gäller användningsområden så används det oftast idag till intensivvård, cancer, kirurgi, mag/tarmsjukdomar, barn, preumaturer och geriatriska patienter. Vad hon dock var tydlig med var att fettsyror påverkar signalsystemet så det är fullt rimligt att tro att il hjälper, bortsett från den bevisning som redan finns. Pust, hoppas jag fick med alla era frågor😜

  • TWH

    Che, jag rekommenderar att du tar il mellan försöken. det sägs ju att det förbättrar kvaliteten på äggen och det funkade för oss på det viset, det är väl klokt att försöka trycka ned immunförsvaret så gott det går.

  • TWH

    Siolina, vet ej. Det finns en salva på apoteket som ska hjälpa, den heter ngt på A, typ A3 el liknande.

  • TWH

    Kromosomfel kollar man i blodet, vet ej vad balanserad translokation är.

  • TWH

    Ninnin, efter allaeramissfall så har de väl kollat era kromosomer?!?

  • TWH

    Hua, har haft en jobbig morgon och dag. I morse började jag blöda. Panik, ringde spec mödravård och de boeordrade mig att komma in. Snabbt konstaterade de att bebisen levde men de vet inte varför jag har blödit, förmodligen har en liten del av moderkakan lossnat. Jag är kvar för observation på Sös till imorgon. Mailade D imorse som svarade inom tre minuter och ville ha fbc. De hjälpte mig med detta här och D säger att detta inte beror på immunförsvaret utan förmodligen på lågt liggande moderkaka. Usch att dessa problem aldrig tar slut, är dock tacksam att det har slutat blöda och att de håller mig kvar för observation. Annars brukar man alltid få gå hem med allt oroande. Nu blir det också sjukskrivning på heltid.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!