• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Snart lycklig skrev 2012-07-10 23:13:10 följande:
    Mina progesterontabletter som jag tar oralt tre ggr per dag med ca 8 h emellan heter Utrogestan 200 mg. Jag köpte dem i Athen.
    De Progestoronvagitatorer jag har hemma är på 400 mg. Jag fick dem efter mitt förra missfall. Läkaren (i Sverige) sa att jag skulle ta 3 om dagen nästa gång jag blev gravid (morgon, mitt på dagen och precis innan sänggående).
    Det låter smidigt att ta den i tablettform. Men varför får man vagitatorer i Sverige? Tas de upp fortare av kroppen? Men om man tar dem löpande hela tiden borde det väl inte spela någon roll eller?
  • criss00
    Angla skrev 2012-07-11 07:51:11 följande:
    Torsd. Tycker alla symtom avtar ...
    Ge inte upp Angla. Känn inte av för mycket om det går.
    Vi håller så klart tummen för att värdet har gått upp imorgon.
  • criss00

    Påskliljan: Jag hade eg inga problem med att betala med kort i Aten. Hotell, butiker, apotek etc tog emot kort.
    Däremot betalade jag alltid kontant i taxis/restauranger. Hade ändå med mig cash så att det inte skulle bli något problem.

    Lycka till i Aten i nästa vecka!

  • criss00

    Cice: Stackare!! Vilken hemsk upplevelse i Aten! Förvånad
    Förstår att du är tveksam till fortsätta med IL och tråkigt att Dr D inte tog din symptom på allvar.

    Ljusgläntan: Det låter inte heller kul med dina IL-reaktioner. Hoppas det blir bättre snart.

  • criss00

    Snart Lycklig: Åh, vad jag känner för dig. Vi vill alla så att du ska få lyckas. Känn inte efter för mkt och ge inte upp. Det finns ännu hopp för dig!
    Jag har också en tvillingsyster o är ju ungefär lika gammal som du. Min tvillingsyster fick sina bägge barn på första försöket. Jag kämpade länge men fick tillslut ett barn. Men jag har inte berättat om min önskan att få ett barn till till henne. Det orkar jag inte.
    Håll ut och jag hoppas du kan hitta lite hopp och glädje ännu. Stor kram

  • criss00
    TWH skrev 2012-07-12 16:20:04 följande:
    Har precis varit hos dr, jag tog upp våra förslag på emailadresser för betalande patienter och han tyckte det var en god ide, han skulle tänka på det. Han har för övrigt märkt att mailskörden har minskat senaste dagarna vilket han uppskattade. Han sa också att svenskorna är han bästa patienter. Tyvärr så var mötet inget roligt för oss, hinnsäcken är fortfarande för liten o embryot normalstort. Vi kommer med all förmodan få ett missfall var hans konklusion. Han ville verkligen att läkarna ska titta på embryot i Sverige när det kommer ut för att se om det är en kromosomavvikelse i det eml inte. Om inte, så har vi immunproblem förmodligen MKT tidigt i grav. Han hävdar att de 14 1a dagarna är de viktigaste. Någon som vet en klinik i Sthlm där de gör kirurgisk abort o kollar kromosomerna? Vore mkt tacksam för hjälp.
    TWH: Jag får ont i magen av att läsa detta. Stackare! Gråter
    Åh, vad jag vet hur du känner dig nu. Jag har ju varit där många ggr själv. Det är fruktansvärt. Hur det än är och man försöker vara pessimistisk för att skydda sig själv att det inte ska göra ont så hoppas man ju iaf.
    I Sverige så har man ju alltid rätt till "a second opinion" från en annan läkare. Jag har ju varit på VUL utan att fått blödningar och där de konstaterat att fostret har dött och en gång att det fanns ett för svagt pulserande hjärta. Man vill ju inte avsluta något om det verkligen inte är 100% kört. Men de kallade in ytterligare en läkare för att göra samma bedömning. Jag gjorde en skrapning för ett år sedan och frågade om de tittade på hur fostret såg ut. Men nix, det gjorde de inte. Jag tycker det är mycket dåligt och ett stort minus för svenska sjukvården att man vi är så dåliga på att tänka förebyggande. Att ta reda på varför det går fel. Jag har ju så åldern emot mig och då är deras enda argument dåliga ägg. Jag har ju dessutom pga ålder aldrig kunnat få någon som helst MF-utredning.

    Men försök göra ytterligare HCG-test när du kommer hem och VUL. Fostret är ju iaf normalstort.
    Om Dr D hade gjort en skrapning hade han då kunnat kontrollera kromosomerna?
    Har du använt Progestoron nu vid denna graviditet?
    Skickar dig en stor kram!
  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-12 23:02:48 följande:
    Alltså, har ni andra också fått ta IL en gång i veckan i början av graviditeten?

    Jag tog IL förra fredagen, onsdagen innan det och nu vill som sagt Dr D att jag ska ta det även i morgon. Jag mår verkligen sjukt dåligt över denna IL-stress och vågar inte glädjas alls över att faktiskt vara gravid...
    Fy vad stressigt. Vad tråkigt att han skapar denna IL-stress. Du har ju så bra HCG. Grattis till det. Glad 
    Det är så enkelt för honom att ordinera det men så mycket svårare för oss. Det är ju inte som att gå och köpa en liter mjölk direkt. Hoppas att det löser sig med IL.
  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-12 17:05:49 följande:
    Jag ignorerar helt enkelt hans otrevliga mejl och tänker på allt bra Dr D faktiskt bidrar med istället.
    Det tror jag är ett bra beslut. Då har ni gjort allt ni kan för att det ska gå vägen. Glad
  • criss00

    Någon som vet när man ska betala de ytterligare 400 Euro för behandling hela graviditeten?
    Jag menar det vore ju tråkigt om han fakturerar det i början och så får man kort efteråt till missfall.
    (Jag har bara haft tidiga MF innan v 10).

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!