• criss00

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hjärtefröjd skrev 2012-07-16 22:13:06 följande:
    Eller kan det ju faktiskt bero på att man inte är särskilt känslig för progesteron. Jag är - som det verkar - väldigt okänslig för progesteron (liksom för alla andra hormoner jag proppat i mig/sprutat i mig under åren). Jag känner aldrig någonting, trots att jag har normala progesteronnivåer efter ÄL och dessutom tar fler progesteronvariatorer varje dag både nu och under tidigare IVF-behandlingar.
    Intressant! Det kanske är liknande för mig. Jag tycker inte jag känner av de Pergotime-kurer jag kör. Första gången var jag väldigt känslig en dag (typ 3:e dagen) lättirriterad och gråtmild. Men övriga dagar och denna omgång ingenting.
  • criss00
    Påskliljan skrev 2012-07-16 22:19:32 följande:
    Själv har jag varit hos Dr D idag. 
    Ja, det låter ju ganska lika som även mig. Hoppas det går bra med IL-droppet och att du slipper biverkningar.

    En liten fråga bara i all välmening: Finns det någon möjlighet om du skulle kunna köpa Fragminsprutor till mig i Aten? Eller Clexane om de heter så i Grekland? Skäms Dr D ville att jag hade ca 15 sprutor i väntan på att gå igång direkt om/när jag blir gravid. Skulle eg även behöva Progestorone. Jag kan få tag på det när jag är gravid i Sverige. Men inte innan. Och Dr D vill att jag tar dem varje månad även innan jag blir gravid.
    Jag kan sätta in pengar till ett bankkonto omgående.
    Men jag förstår om du inte har möjlighet. Tänkte bara jag skulle fråga när jag såg att du var i Aten nu.
  • criss00
    Zinfandel skrev 2012-07-17 08:15:09 följande:
    Har han börjat skriva ut "remisserna" igen, ja men då så!! Han var kinkig med det i början av sommaren. Då är det ju bara att köra, ta med dem och visa upp. Jag bad dig inte ljuga om nåt, vad jag sa var att trycka på immunologin och det är det ju..?! RFU är det världskända lab dit ditt blod skickats. Varför vill du inte berätta vilka immunologiska problem du har? Jag hade tagit med alla labsvar. Att man går någon annanstans i världen är inget konstigt, Sverige är liksom inte bäst på allt... FlörtDrömmer
    Tack för peppning! Glad Tänkte bara att de undrar varför jag vill behandla immunsystemet, dvs på vilka grunder och vad det ska leda till. Men när jag har fått resultatet av blodproverna tillsammans med remisserna så kanske det är ok. Hoppas på det iaf.
    Det jag framförallt är så skeptiskt emot är allt motstånd mot mig att bli gravid för att jag är "för gammal" för att få hjälp. Det har inte varit helt lätt bara att få hjälp de gånger jag varit gravid och fått mf. Läkare kan tyvärr vara ganska nedlåtande och så att säga "skyll dig själv att du är ute så sent".
  • criss00
    HollyGolightly skrev 2012-07-17 09:24:24 följande:
    Har precis pratat med en trevlig kvinna på sjukvårdsrådgivningen på Gotland som fick hela min livshistoria, typ. Hon tyckte det lät jättespännande med immunologisk behandling mot barnlöshet och skulle sätta sig och ringa runt på ön för att höra om någon kan hjälpa mig med blodprov och dropp under semestern. Håll tummarna att hon hittar någon!

    Blev bara så himla glad över att prata med någon som vars ryggmärgsreflex är nyfikenhet, inte skeptism.... Skrattande 
    Härligt att höra att det finns de som verkligen är så hjälpsam! Hoppas det löser sig!
  • criss00
    TWH skrev 2012-07-17 07:34:08 följande:
    Tack❤ nej, jag pratade m dr D och han tror fortfarande att missfallet är på g pga hcg halten som är så låg, dock kan han inte förklara varför hcg har gått upp igen. Han rekommenderar alltså att avvakta missfall och inga mediciner. Jag har ändå tagit en fragminspruta o baby aspirin, bara ifall att.
    Vilken otrolig berg och dalbana det måste vara för dig! Tufft!! Hoppas du är ok ändå.
  • criss00
    HollyGolightly skrev 2012-07-17 11:02:49 följande:
    Men åh. Vilken fruktansvärt trist attityd. Ja, det vore ju en perfekt värld om alla hittade sin livspartner tidigt, kände sig redo för barn i lagom ålder och dessutom visade sig ha en kropp som genast var med på noterna. Det är ju inte direkt så att man går igenom barnlöshet och IVF-karuseller för att det är skoj ...

    Prova att säga att det faktiskt tog tid att hitta någon som kunde förstå problemet med tanke på att den hör forskningen inte finns i Sverige än. Bara det förklarar ju rätt mycket. 

    Stor kram till dig!
    Ja eller hur. Det är ju inte så att man drar hela sin livshistoria direkt.
    När jag var gravid med det barn som jag har idag och ringde till BM första gången för att skriva in mig, var hennes första kommentar när jag sa mitt personnr "Oj, det var gammalt". Eh....som om jag inte visste det. Sedan var hennes attityd verkligen nedlåtande när jag träffade henne och hon gjorde inte de kontroller som hon skulle göra så jag bytte till en annan BM som var jättegullig och förstående. Alla är iaf inte lika.

    Tack för tips! Ska skriva ner lite argument. Tror jag faktiskt ska promenera in först på min VC med dokumenten i handen. Det kanske inte är lika lätt att avfärda en person som står mitt framför dem.  Börjar så iaf. Så får jag se om jag måste jaga vidare på telefon.
    Hoppas bara jag får resultatet av blodproverna snart från Dr D. Han hade dem ju i fredags så de borde ju kunna skickas direkt. Har påminnt en gång efter. Vill ju inte påminna för mkt. Flört
  • criss00

    Zin: För gammal vid 39! Inte klokt! Jag har hört att 43 är en brytpunkt enligt Socialstyrelsen.
    Jag har läst tillbaka lite så jag har förstått att du haft en tuff resa. Vad härligt att du stod på dig och att du fick göra operationen så fort!! Bra jobbat! Vi har ju ingen tid att spilla på långa väntetider. Och vad skönt att du fick hjälp när det visade sig var så mkt "trassel".
    Jag har bara så himla svårt att be om hjälp. Dessutom är jag lite av en fegis. Men jag får jobba på det. Detta måste jag ju få hjälp med (blodproverna/IL) och jag är iaf envis så det löser sig på något sätt.

  • criss00

    TWH: Det är kostnaden för Dr.D support fram till man blir gravid. Vi har samma post på vår faktura. Men vet inte hur det blir när du ju var gravid när du startade behandling.
    (Sedan får man betala ytterligare 400 Euro om man blir gravid och vill ha hans support hela graviditeten).

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!