• Påskliljan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Stort grattis TWH! Lully: tråkigt att höra att det inte lyckades, men jag är glad över att du trots allt kan glädjas över det du har! För att kommentera inläggen lite tidigare i tråden så tillhör vi också dem som ännu inte lyckats bli gravida med Dr Ds hjälp. Vi har försökt på egen hand, med IL varje månad i nästan ett år utan att få något plus. Nu är vi igång med första IVFen med immunsupport. (Har tidigare gjort 6st utan support.) Jag började nedregleringen i fredags. Då gjordes även en liten skrapning i livmodern som tydligen ska underlätta för inplantation. Är det någon som vet om det är samma sak som inplantationssnitt? Jag har fått en immunplan av Dr D och där skriver han att jag ska ta 1 Albyl minor 100mg, jag har redan Trobyl hemma och tänkte använda dem istället, men de är på 75mg. Hur skulle ni gjort? Tagit 75mg eller går det att dela tabletterna och i så fall ta 112,5mg?

  • Påskliljan

    Tack Zin! Fick vid förra UL också reda på att jag har en något hjärtformad livmoder. Det är det ingen som sagt något om tidigare. Läkaren sa i.o.f.s. att det inte påverkar möjligeheterna att bli gravid, men man undrar ju om ingen har sett det förr eller om de bara inte berättat det.

  • Påskliljan

    Nej, han sa inget om någon skiljevägg, och om jag förstod det rätt så menade han att det inte var så markant.

  • Påskliljan

    Jag gör nu IVF långa protokollet och har fått en plan för immunsupport från Dr D. Enligt planen ska jag börja med Prednisolon "First day of treatment cycle" men så blev jag osäker på vad som räknas som första dagen? Är det när jag fick mens eller när jag börjar med Menopur? Jag trodde de skulle vara ungefär sammtidigt, men jag fick mens i torsdags och ska inte börja med Menopur förrän på lördag. Någon som vet?

  • Påskliljan

    Snart lycklig, vi har också försökt själva men har inte fått någon rekommendation om hur ofta. Vi har också satsat på varannan dag men försökt få till nån gång mer när ÄL-stickan visat utslag. Men tyvärr har vi inte fått något plus än.

  • Påskliljan

    TWH, det var jag som fått reda på att jag också har en hjärtformad livmoder, men läkaren sa att det inte borde påverka chanserna att bli gravid. Har du gjort något åt din hjärtformade livmoder, eller påverkade den något under graviditeten?

  • Påskliljan
    Angel00 skrev 2013-08-15 16:17:27 följande:
    Hej tjejer

    Tänkte höra mig för hur ni har gjort med FBC under IVF? Dr D gav mig nedan ordination (Jag har copy+past vad han skrivit i min behandlingsplan). Och jag är inte helt säker på hur många han eg menar att jag ska ta, lite luddigt skrivet är det.

    Som jag har räknat så blir det 4 FBC under stimuleringen och transfer, med ev ett extra FBC mellan nr1 och nr 2 FBC, beroende på hur jag svarar på IL.

    Men han skriver att jag ska ta FBC på dag 5 (för embryot) och dag 6 efter transfer. Kan det stämma eller är det bara ett klassiskt cop+paste fel? FBC två dagar i rad!

    Hujr många FBC har ni tagit per IVF?

    __________________________________________________________________________________Blood tests4-7 days after your first infusion, you must have a with the LYMFOCYTER countYou may need another blood test but I will be able to tell you after I will assess your response to the infusion.On the day of your transfer  (for Day 2 or 3 transfers)please have a blood test for PROGESTERONE and another FBC with the LYMFOCYTER count  We will need the same tests on the 5th day of the embryos (is the same day you will have your 3rd  IL infusion, please have them prior to the infusion)6 days after your transfer  (for Day 2 or 3 transfers), or 2 -3 days after Day 5 transfer (blastocyst stage), you will have a FBC with the LYMFOCYTER count and you will let me know the results. You may need another infusion very soon._____________________________________________________________________________________

    Glasklart, eller är det bara jag som är förvirrad ?



    Nej, jag tycker inte det är glasklart. Jag har själv fått en liknande plan som jag inte helt förstår. Men jag hoppas på att få besked efter varje FBC när det är dags för nästa. Ska snart ta FBC efter mitt första IL i IVF-cykeln. Imorgon börjar jag med Menopur. Har du börjat med IVF än? Annars kan jag rapportera efterhand.
  • Påskliljan

    Jag ska på äggplock imorgon och planen är att få IL direkt efter. Läkaren undrade dock om det fanns några kontraindikationer på att få IL samma dag som äggplock. Någon som vet om det är dumt/dåligt/farligt? Har frågat Dr D, men har inte fått svar.

  • Påskliljan

    Efter att ha googlat och läst FASS tror jag inte heller det är farlig. Jag ville mest veta om nån annan gjort det eller om Dr D haft nån åsikt om det.

  • Påskliljan

    Tack för svar om IL vid äggplock! Skönt att veta att Dr D också ger det på samma dag ibland. Fick ut 16 ägg, vilket känns skönt eftersom jag brukar ha låg befruktningsgrad. Ska bli spännande att se om DHEA, IL m.m. har hjälpt och ger fler befruktade ägg än vad jag brukar få.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!