• HollyGolightly

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lully: Tack för info, ska ta upp det både med BM och läkaren!

    Tilda: Svenska läkare tycker olika - hon som gjorde min utredning ville också ha ner TSH under 2 så jag fick Levaxin utan problem. Dock är det frågan om det räcker, Dr D vill ha ner det ännu mer och jag tror att det är optimalt kring 1?

  • HollyGolightly
    Lully Hill skrev 2013-02-10 22:34:36 följande:
    Ha, jag brukade säga att "ingenting är naturligt eller som vanligt med den här graviditeten så varför ska förlossningen vara det nu helt plötsligt!"

    Nä, det är något konstigt med tjejer, särskilt de yngre. Det är "duktig flicka" syndrom över så många. Man ska föda naturligt och med så lite smärtstillande som möjligt! Duktig flicka!!

    Vänta bara när du möter dem i väntrummet på BVC där de självgoda frågar "Jag helammar sedan start. Gör du?" 
    Sedan lagas barnmat ekologiskt från grunden.

    Varför måste vi tjejer vara så j..vl duktiga hela tiden???! Särskilt när det gäller graviditet, förlossning och bebisar.
    Sedan hetsäter vi i smyg, har ångest och mår dåligt under fasaden.

    Kan någon forska på det tack?!
    Helt enig med dig där. Fattar inte heller varför kvinnor som vill ha smärtlindring ska ses ner på - tror inte det finns så många som skulle vilja laga ett brutet ben utan smärtlindring till exempel ... 
    Bra comeback där, den ska jag lägga på minnet! Glad
  • HollyGolightly

    TWH: Jag bytte sjukhus mitt i alltihop så jag var inte där första gången förrän i vecka 28 tror jag. Min första kallelse till Karolinskas spec-MVC var i v20, så där nånstans är väl normalt gissar jag?

  • HollyGolightly
    greeneyes skrev 2013-02-11 08:35:40 följande:
    Lully Hill & TWH: Tack för era svar. Nä, jag har inte haft telefonkonsultation utan mailade först för att se vad han sa. Jag hade nog hoppats på att slippa de dyra blodproven hos Dr D eftersom jag ju vet vad felet är, känns så onödigt då...

     
    Du kan ju alltid ta telefonkonsultationen och sen bestämma dig om du vill gå vidare - den kostar 100 eller 150 euro tror jag och du förbinder dig inte att göra något mer. Då kan du ju förklara din situation för honom och sen känna efter om det är värt resan till Aten eller inte?
  • HollyGolightly

    Ninninn:
    Även mina TNF-alfa var helt okej, medan NK-cellerna låg mer eller mindre inom referens men inte optimalt. Enligt Zin som var så snäll och tolkade mina resultat var mitt immunförsvar obalanserat men inte superaggressivt.

  • HollyGolightly

    Skogsbruden: Det enda jag kan svara på av alla dina frågor är hur jag gjorde med medicinerna när jag flög hem. Jag la allt i incheckat bagage eftersom IL-påsarna innehåller mer än 100 ml. Lite av en chansning men jag resonerade att det var en relativt kort flygresa och det verkar ju ha gått bra. Nu köpte jag inga jättemängder medicin (vilket jag ångrade i efterhand), men jag gjorde inget särskilt ang tull. Har aldrig varit med om att man på Arlanda skulle kolla bagaget hos Greklandsresenärer, så tanken slog mig aldrig.

  • HollyGolightly

    Skogsbruden: Japp, jag packade allt i incheckat bagage. Så gott som alla som varit hos dr D har fått ett dropp på plats (utan att boka först). Det fick inte jag, oklart varför.

  • HollyGolightly

    Lully: Eventuellt har även jag något på recept om det inte gått ut, det var ju längesen jag gjorde ett färskförsök nu. Men jag kollar gärna om du vill!

  • HollyGolightly

    Efter 4,5 års oförklarlig barnlöshet, 2 ET och 4 FET (där bara det allra första embryot fäste men blev MA) så blev jag gravid med Dr Ds behandling. Nu är jag i v36 med tvåäggstvillingar, vårt femte FET på Karolinska/Huddinge och det första försöket med två insatta embryon.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!