• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Holly eller Hjärte - vad rekommenderar ni för bra mödravård? Jag skulle helst vilja gå på Sös specialistmödravård, visst var det någon av er som gör det? Jag har ju minst sagt ökad risk för missfall och behöver flödesmätningar etc och vill då gå till ngn duktig som har erfaranhet av blodproppar o liknande. Har ni tips?

  • TWH

    ok, tack Hjärte o Holly! Holly, hur gjorde du när du fick komma till Sös, ringde själv eller remiss? Kan man gå där kontinuerligt, dvs som enda mödravård eller måste man gå hos en "vanlig" och sedan för enstaka möten på Sös ?

  • TWH

    Då ringer jag Marie-Ann och försöker boka en tid, tack!

  • TWH

    Tack alla!
    Ninnin, jo jag har sett hjärtat slå flera ggr förut men då har hinnsäcken eller embryot varit för små - denna gång så är den exakt i rätt storlek, plus att hcg-et är normalt, så det är därför denna vul är lyckad - än så länge...

    Zin, jag håller absolut med dig, vad jag menar är att om man har blivit gravid flera ggr så känner kroppen igen proceduren, hormonnivåer etc och blir då lättare gravid (enligt dr D) - jag började ju blöda långt innan bim borde komma och då sa både Falun och dr D att min kropp inte responderade på behandlingen, så även om ägget var ok så var inte kroppen mottaglig pga för tunn slemhinna - men med en mer individuell behandlingsplan så hade den säkert agerat annorlunda! Jag tycker ivf är fantastiskt och skulle absolut prova igen om inte detta funkade. det finns ju också andra faktorer som gjorde att vi valde ivf, såsom stress och press.

  • TWH

    Holly o Hjärte - nu har jag också skrivit in mig hos Marie-Ann

  • TWH
    Ninninn skrev 2013-01-02 17:54:08 följande:
    Jag har mailat D nu så vi får se vad han tycker jag ska göra! få till en operation på ryggen kan bli svårt med tanke på att jag fortafrande står upp liksom men om han tror de skulle hjälpa så får ja försöka lösa de. Detta missfallet va ju så tidigt så de va säkert nått dåligt ägg eller nått. Får hoppas att nästa gång med immunbehandlingen går bättre. Nu har värkarna satt igång här så förhoppingsvis kommer allt ut under kvällen/natten. Vill helst slippa skrapas så ja hoppas kroppen sköter detta själv för en gång skull. 

    Det hoppas jag också, om det ändå skullegå fel så var det bra att det hände tidigt, så brukar jag tänka. Hoppas du inte har alltför ont🌺
  • TWH
    Ninninn skrev 2013-01-02 21:39:55 följande:
    Jag är faktiskt väldigt besviken på D! Fick svar på mitt mail nu och jag skrev att jag fått mf sen frågade jag om mitt diskbråcket och om han tyckte ja skulle ta om tnf men han svarade inte på någon utav dom frågorna det enda han sa va att han INTE va nöjd med min follow Up och när jag började med medicineringen och il! Alltså ja kan ju inte ha gjort nått annorlunda.. Har ju tagit pred från dag 11 varje cykel sen il dag 10 varje cykel och nu direkt vid plus och sen igen 6 dagar senare! Vad tusan har jag gjort för fel kan ju inte ta il varje dag eller!!!! Herre Gud 6 dagar emellan är väl mer än bra?!! Nästa gång måste jag agera snabbare sa han men ja fattar inte hur!

    Jag förstår Ninnin, att du är upprörd. Du har gjort det bästa som gick just nu, med tanke på jul och allt - var nöjd m det! Men han sa samma sak till mig när jag var nere i somras - jag måste ta il innan jag plussar, dvs exakt runt implantationen, hur lätt är det? Eftersom du har så bra il hjälp kanske du ska ta il dag 14 varje månad el 16 istället för 10? Så är du närmre implantation. Man vet ju inte hur det hjälper men han är konsekvent i alla fall - och han vill att du ska lyckas, vilket du kommer att göra🍀
  • TWH
    Ninninn skrev 2013-01-02 22:24:33 följande:
    Va gulliga ni e tjejer de värmer mitt hjärta just nu när man är lite bitter TWH: de kanske är som du säger att jag ska ta il typ på ägglossningsdagen 14 istället för dag 10 men han sa att ja skulle ta dag 10 och sen direkt vid plus och de gjorde jag! jag gjorde till och med ett test 2 dagar innan mensen skulle komma och direkt åkte jag ju till min kompis så hon gav mig il! Ja vet att jag har gjort allt jag kunnat men nästa gång får jag kanske ta il dag 14 istället och sen försöka ta ett hcg. Men twh du tog väl inget hcg innan gravtestet utan direkt efter och även il direkt vid plus? Han vill "If it is possible" att jag ska göra kromosomanalys, men hur gör man de då?! samlar upp klumparna och åker till sjukhuset =) sånt orkar jag inte med, dom kommer säkert skratta åt mig på Sahlgrenska!       

    Vaknar så tidigt av kortisonet! Jag beställde il innan jag plussade, men bara någon dag så där är vi lika. Jag fick il 3 dgr innan bim. Samma dag tog jag hcg, vilket var bra o kan rekommenderas. Jag hartagit hcg fem ggr och det har varit lugnande att den utvecklas normalt, i somras gjorde den juinte det o då hade jag en kromosomavvikelse. Försök att prata m läkare för att få till en kromosomanalys, i förebyggande syfte, inför nästa graviditet. Om den skulle sluta i mf. Fick du ngt svar på hcg igår el struntade du i det? Eftersom dr D är så engagerad så vill han ha all info som är möjlig, detta för att du ska lyckas nästa gång. Hcg, eventuell kromosomanalys på embryot, storlek på hinnsäck, fbc etc. Så har han varit m oss, jag skickar fbc exakt 5 dgr efter varje il o håller honom uppdaterad med tex nattsvettningar. Kram o tappa inte gnistan nu när du är på väg mot att lyckas🌺 kan du betälla tid hos en ryggexpert för konsultation?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!