• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Apropå att våga glädjas, så har jag och min man först de senaste veckorna vågat börjar prata om att det kanske kommer en liten bebis i vår. Innan dess har vi räknar dagar och veckor...

    Tror det kommer dröja tills efter RUL innan vi vågar glädjas på riktigt och berätta om vårt glädje... just nu vet bara bästa vännerna och så mina föräldrar om att vi väntar smått.

  • Hjärtefröjd

    Germany: Jag har läst att en del svenska läkare tror att kortison kan störa äggproduktionen, men jag vet inte om det stämmer. I april tog jag kortison från spraystart och fick våra finaste embryon hittills.

    IL och kortison är helt olika saker, så jag hoppas inte jag skrivit något annat tidigare.

  • Hjärtefröjd
    germany skrev 2012-08-24 08:53:36 följande:
    Hjärta-fröjd - Nädå, du har alldeles rätt. Du har inte skrivit att IL och kortison är samma sak, jag blandade ihop dig med "någon annan" och som för den delen nog menade att det var  IVIG (eller vad det heter :) som var ungefär samma som kortison. Stämmer det?
    När du tog kortison från spryaystart, hur mkt tog du då? Intressant att höra er andra som har provat kortison i samband med försök att få barn. Men vet ju att du lyckades helt spontant! Helt sanslöst galet härligt måste det ha varit!!! Solig

    Frågan är om det ändå inte kan vara bättre att vänta några dagar in i sprutperioden innan jag börjar med kortisonet, just av den anledningen att jag är lite fundersam om det annars kan störa äggen. Annars så köper jag tänket kring att det är helt ok att börja med hög dos direkt, det viktiga är att nedtrappningen genomförs med lite minskning i taget.

    Tänk om man bara visste vad som är helt rätt och helt fel.....Just i den här frågan om Prednisolon så dyker det hela tiden upp nya funderingar som gör att jag aldrig blir riktigt på det klara med hur jag ska tänka för att till slut komma fram till vilken plan som känns bra för mig. Hittills så har min magkänsla inte varit sams med mig, så jag är nog inte klar över mitt beslut. Men tar gärna emot synpunkter från er andra.

    Tycker ni att allergi är en tillräcklig stark orsak till att kortison kan vara välbehövt för min del?

    Jag blir faktiskt nästan full i skratt åt min helt snurriga obeslutsamhet kring just detta ämne Prednisolon. Men alla har vi väl något som vi ältar om och om igen och vart ska man vända sig om inte till er likasinnade som alla har samma önskan som mig och tusen andra här på forumet. Hjärta
    Jag började med 5 mg vid sprutstart, trappade upp till 10 mg efter några dagar och sedan till 20 mg vid ET. Sen fortsatte jag nog med 20 mg till TD. Tror jag...

    När jag var på inskrivning hos barnmorskan pratade jag förövrigt med deras läkare om kortison, och hon sa att så länge man håller sig under 25-30 mg per dag så är det att betrakta som låg dos. Och hon såg inga som helst problem med att äta det under graviditeten. 
  • Hjärtefröjd
    Ninninn skrev 2012-08-24 09:11:03 följande:
    Någon som kommer ihåg hur mycket de kostar med clexane, pred och il från Grekland?? Utredningen betalar man inte på plats va?
    Clexane kostar närmare 60 kr/spruta (svindyrt!). Ett paket pred kostar 20-25 kronor och en påse IL omkring 300 kr.
  • Hjärtefröjd
    Ninninn skrev 2012-08-24 09:43:23 följande:

    Oj jösses va dyrt så mycket trodde jag inte att de kostade där :) då får ja ta med mer pengar helt enkelt :) men ja antar att de är billigare än att få de här hemma på högkostnads kortet eller??
    Ja, det är mycket billigare, även utan högkostnadskort. Tror 25 sprutor här hemma kostar kring 800 kr. 
  • Hjärtefröjd

    Vilaa, du kan läsa om biverkningarna (de få som finns) på Fass. Och nej, jag är ganska säker på att cancer inte nämns där.

  • Hjärtefröjd

    Några få får IL utskrivet av sina svenska läkare, men de flesta köpet nog från Grekland. I de flesta fall sätts droppet av svenska sjuksköterskor, i mitt fall på en privatklinik.

    Jag har tyvärr inte träffat någon läkare som "tror" på immunbehandling, däremot har flera sjuksköterskor visat intresse för behandlingen.

    Intralipid innehållet sojaolja.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!