• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly skrev 2012-08-08 17:52:03 följande:
    Ah, tack! Jag tar inga vaggisar eller progesteron överhuvudtaget men jag antar att Dr D inte är särskilt orolig eftersom han inte ens bett mig testa progesteron än.
    Mitt värde var 56, vi får väl se om han reagerar på det men det verkar ju okej om jag läser kurvan rätt. (Han har inte svarat alls på min senaste FBC och nu tog jag en ny i måndags eftersom jag saknade några värden förra gången (missförstånd med VC här på Gotland) så jag ska skicka honom nya värden i morgon.

     
    56 är ju också över kurvan, inte sant?
  • Hjärtefröjd
    L Maria skrev 2012-08-08 23:30:07 följande:
    Om jag förstått rätt var det en pilotstudie som gjordes tidigare och nu är Leif igång med en större studie; vi är par nummer 7 som är med och jag tror det var 60 eller 80 par han behövde nu. oerhört sympatisk, men - om det är officiellt, pga tryck utifrån vet jag inte - drömmer ut kortisonbehandling, vad heter det LIT, när man sensibiliseras med sin partners blod (?) och trombyl, då det inte finns rätt genomförda studier (antagligen med svenska mått mätt) och evidens för att det faktiskt fungerar på upprepade mf. Han berättade att han träffat Alan Beer och varit på hans föreläsningar, men som sagt - han menar att studierna inte är rätt gjorda. Han kör tlc +innohep och bara tlc på kontrollgruppen i sin studie.
    Jag har sjukt svårt att ta TLC på allvar. Jag tror inte för ett ögonblick att mina tidigare missfall skulle ha kunnat undvikas genom "ömsint omvårdnad" och täta samtal. Men men, det är ju bara jag...
  • Hjärtefröjd

    Nu har jag fått svar på min senaste FBC från Dr D, och han ordinerar dropp så snart som möjligt igen, vilket känns okej (även om det är väldigt tätt mellan droppen) eftersom "min" sjuksköterska är tillbaka från semestern igen.

    Dessutom vill han att jag dubblerar clexane-dosen i tre veckor, vilket tyvärr är helt omöjligt, då jag inte har sprutor så det räcker.

    Har Dr D svarat dig med Holly? 

  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-08-09 16:54:35 följande:
    Japp, samma här, ska få dropp så snart som möjligt. Han frågade vilken dos jag har på Clexane så risken finns väl att han ber mig om samma sak. Hoppas inte, SÅ kul är det inte att spruta och jag har sprutor så det räcker för Gotlandsvistelsen men inte mer så jag hoppas jag får stanna på samma dos så de räcker. Han slarvläser både mail och xl-dokument verkar det som, han efterfrågade saker som står i dokumentet och testresultat som jag meddelat att jag fortfarande väntar på.
    Konstigt nog ville han bara att jag skulle få 120 ml IL den här gången! Mailar och frågar om det verkligen stämmer, jag har fått 180 varje gång.
    Jo, han läser nog rätt slarvigt. Mina värden har i mina ögon försämrats, ändå skrev han att de tydligt förbättrats. Men men, jag vet ju inte riktigt vad han kollar på.

    Jag skulle ta samma mängd IL som tidigare, så jag gissar att han menar 150 ml.  
  • Hjärtefröjd
    Jam08 skrev 2012-08-10 13:21:42 följande:
    Minns ngn vilka värden man skulle ta cykeldg 2 som "avgör"om det är en bra cykel eller inte att köra på..
    Det är väl FSH och LH?
  • Hjärtefröjd
    stumpan81 skrev 2012-08-12 20:04:46 följande:
    Jag brukar ha ÄL tidigast dag 14. Har kollat lite i en annan tråd där många tar pergotime, och de säger att det är vanligt att ÄL skjuts upp när man tar det med någon/några dagar. Har beställt ÄL-stickor nu. Har beslutat mej att chansa och hoppas att det tar sig den här gången! 
    Jag brukar alltid få senare ÄL med pergo, ofta dag 18-19 istället för 13-14. Hoppas det blir likadant för dig!
  • Hjärtefröjd

    Nu ligger jag och får IL igen, bara 16 dagar sedan sist. Är det fler än jag som får så här ofta? Sedan 11 juni har jag fått IL sex gånger...

  • Hjärtefröjd

    Usch, dagens IL gick inte alls bra. Armen svullnade upp rejält efter en timme och det gjorde verkligen skitont. Så efter 100 ml fick vi helt enkelt avbryta. Hoppas det var bättre än inget i alla fall.

    Nu har svullnaden börjat gå ner efter två timmar, men det gör fortfarande sjukt ont.  

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!