• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag kan inte låta bli att fundera kring om det finns någon över huvud taget som besökt Ludmilla och inte fått veta att de har olämpliga bakterier? Jag har letat en hel del här på FL och runt om på nätet och verkligen inte hittat någon. Har någon av er besökt henne utan att få diagnosen BV eller liknande?

  • Hjärtefröjd

    Angla: TSH på 1,1 kan väl ändå inte ses som särskilt högt? Och jag håller med Myran, fyra månader är otroligt kort tid... varför tror du att ni har svårt att bli gravid?

  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-04-09 20:40:52 följande:
    Hjärte: jag har fått ordination från sprutstart.
    Och vilken dos tar du då? Ökar du vid ÄP?
  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-04-09 20:52:28 följande:
    Ja, inleder med 5 mg morgon & kväll för att sedan öka vid ÄP till 10+5 eller eventuellt 10 + 10.
    Fortsätter du med den höjda dosen till TD och vid graviditet ännu längre?
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-04-11 09:31:26 följande:
    Det som dock får mig att fundera flera vändor är det faktum att dessa tester och läkare var på tapeten redan fö 12 år sedan då jag var inne i IVF-svängen förra gången. Trots detta har svenska läkare ännu inte valt att börja arbeta med detta. Vilket enligt min förra läkare beror på den svenska etiken inom sjukvården. Hon sa att immunologi visst kan spela in men att behandlingarna har för höga risker. Jag vet att testerna i stort inte går att göra i Sverige, m en vissa tar de. Jag har gjort endel va dem.  

    Vad kostar tex IL? 
    Intralipider (IL) är vanligt näringslösning, så de främsta riskerna med det borde vara allergi mot soja- eller jordnötsprotein. En påse kostar några hundra kronor på apoteket.

    Vilka stora risker syftade din läkare på?
  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-04-11 10:24:15 följande:
    Missbildningar på barnet tex LKG och hjärtfel. Graviditetsdiabetes hos kvinnan. Sen har jag själv läst ngn stans att (dock ej med IL) kvinnor har blivit smittade med Hepatit C men det blev man ju förr även vid nadra, idag självklara behandlingsmetoder i den somatiskavården.

    IL är jag helt klart sugen på och hade jag haft pengar hade jag gjort det. Jag var lite inne på IviG redan förra gången, för 12 år sedan.  
    Min svenska läkare säger att det finns en liten, liten risk för LKG vid höga doser (över 50 mg) under lång tid. Kopplingen till graviditetsdiabetes har jag inte hört något om, och hur pred/trombyl/fragmin skulle kunna orsaka Hepatit Cförstår jag inte alls.

    Hur som helst, det är bara du som kan avgöra vilka "risker" du är beredd att ta.
  • Hjärtefröjd
    Lillih skrev 2012-04-11 20:29:27 följande:
    Tack!Solig Inte jätte mycket annorlunda egenligen. Jag gick igenom en kroppreningskur och började äta väldigt nyttigt mot för tidigare vilket  förbättrade blodvärderna och sedan bara  Pred & Clexane som Zin minnsGlad
    Aha, vad innebar kroppsreningskuren? Har du tagit pred och clexane tidigare, eller var det första gången?

    Grattis än en gång! =) 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!