• Hjärtefröjd

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lillih: Nämen vad trist, blev det alltså varken USA-blidprov eller IL? Kändes det som ett meningsfullt besök ändå? Själv hade jag nog blivit både arg och besviken... när det är helgdag bör man ju ha koll på som läkare. Inte minst när man bokar in långväga patienter.

    Hur som helst, härligt med förbättrade Sverige-prover! Vilka tester (som egentligen inte kunde bli bättre) hade förbättrats?

    Kram!!

  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-03-11 22:39:13 följande:
    Tack Curly! Min man är helt med på att det känns hopplöst att fortsätta beta av våra eskimåer i frysen om vi inte gör något annorlunda, för han tror inte heller att det kommer att funka förrän vi vet vad problemet är. Så långt allt väl. Däremot oroar han sig dels för Aten och situationen där, dels för att det plötsligt blir en så stor "grej" att börja åka utomlands. Vi får väl se om jag lyckas lugna honom (utan att egentligen veta vad vi ger oss in i själv, haha).

    Ännu en fråga - jag har inte haft missfallsproblematiken som så många andra verkar ha, utan för mig fäster det helt enkelt inte. Det allra första försöket gjorde det, men det blev MA i vecka 7 eller 8 (upptäcktes vid första ultraljudet). Sen dess har inget försök fäst. Någon som känner igen sig i detta och fått immundiagnos? Eller är det vanligast att embryot fäster men sen dör (=missfall)?

     
    Vi har gjort fem IVF-återföringar av sju embryon. En enda gång har jag fått plus innan TD för att sen få minus på TD, vilket enligt kliniken inte ska betraktas som tidigt MF (även fast jag gör det...).

    Så för oss fäster det helt enkelt inte heller vid IVF...
  • Hjärtefröjd

    Curlyred: Vi gör en "vanlig" MF-utredning nu och planerar att göra ett försök med fragmin och prednisolon innan vi beger oss till Athen. Så vi planerar en resa i maj eller i sommar.

    Vet ni när/om de har sommarstängt?

  • Hjärtefröjd
    CurlyRed skrev 2012-03-13 17:03:50 följande:
    Omtumlande eftermiddag... Skulle varit en lycklig dag m inskrivning och VUL hos BM... Men Gyn såg ingen fosterstruktur, bara en hinnsäck och blod genomströmning som kan va hjärta eller vanliga blod ådror... Förstorad livmoder och ökad slemhinna. Känner mig chockad men ändå samlad... Nästan som att man väntar sig flera hinder när allt hittills har varit som det varit... Blir HCG på ons och fre och se om det ökar. Annars framkalla missfall med tabletter... Åka på semester utomlands på lördag känns inte lika lockande längre...
    Men stackare... vad ledsen jag blir för er skull.
  • Hjärtefröjd
    HollyGolightly skrev 2012-03-13 18:21:00 följande:
    Hörni, jag behöver lite råd. Idag var vi på möte hos Anette Sjösten på Läkargruppen Victoria och precis som jag anade sa hon egentligen bara att vetenskapen inte kommit längre än så här så de vet inte varför jag inte blir gravid. Jag fiskade lite kring immunologi och hon var ju medveten om teorin men sa att det enda man kan tänkas testa är just Prednisolon som inte sänker immunförsvaret men verkar inflammationsdämpande. Jag fick recept på 10 mg per dag.

    Det goda med besöket var att maken nu är villig att kontakta Aten, och det tänker jag göra ikväll. Det jag undrar är bara - hade ni testat ett till FET med Prednisolon innan ni satsade på Aten? Vi har ju aldrig testat det, samtidigt tänker jag att det kanske är lika bra att inte trigga immunförsvaren ännu mer i onödan? Eller är det bara vettigt eftersom Prednisolon KAN funka? 
    Vi funderar på samma sak, att göra ett försök med prednisolon innan vi beger oss till Athen. 

    Skulle du äta 10 mg per dag i hela cykeln?
  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-03-13 22:23:31 följande:
    Bra tänkt Holly! Ja, man får själv besluta vilken linje man ska gå på, ibland får magkänslan avgöra. Det finns även de som inte behöver åka till Aten utan som får IL hör hemma via Dr D, det är tydligen en ny variant som ju är bra, bortsett från att man inte får svar på alla prover. Prata med Dr D och fatta ett beslut därefter, han är mycket rak & ärlig.
    Eftersom IL verkar vara den behandling som alla får nästan oavsett testresultat (eller..?) så skulle jag gärna testa det utan att behöva åka till Athen.

    Är det nån här i tråden som lyckats få det via Dr D här i Sverige utan Athen-utredning?
  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-03-23 15:57:19 följande:
    Håll i er nu alla - JAG ÄR IGÅNG!!! Jippie!! Har just tagit första dosen Synarela Tungan ute Jag är så lycklig!! Tänk, nästan 1 år sedan förra färskförsöket, ett Aten-besök senare och en operation senare... Men inte är det enkelt, ytterligare en heldag har spenderats åt IVF. Receptet faxades till ett apotek så jag fick sprayet till slut, dock ej på högkostnad. Sen fick jag immunterapiplan av Dr D. Då var det att ringa och boka tid för Intralipider, som blir nån dag senare än önskat. Sen är det blodproverna som ska tas i början av nästa vecka och till det behöver jag ett recept av Dr D, ringa, ringa och fixa men det löser sig. Men vet ni, jag är snaaaaart i haaaamn!!! Skrattande
    Hurra hurra, nu håller vi tummarna!!
  • Hjärtefröjd

    På vår klinik får man inte göra ny färskbehandling om man har embryon i frysen. Inte heller privatkliniken vi varit i kontakt tycker att det är någon bra ide. Men jag håller tummarna för att Huddinge är lite flexibla!

  • Hjärtefröjd
    Zinfandel skrev 2012-03-27 16:06:51 följande:
    Första IL på vårdcentralen - gick utmärkt!! SkrattandeSolig
    Går de alltså med på att göra IL på din vanliga vårdcentral? 
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!