• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    HollyGolightly skrev 2013-04-29 10:58:11 följande:
    Hej alla kämpar! Nu är det ganska precis ett år sen jag var i Aten, kan inte fatta hur fort det året gått! Tvillingarna blir två månader på torsdag, bara en sån sak. Tänker ofta på er här inne och läser allt även om jag inte "pratar" lika ofta.
    Jag vet nämligen inte hur mycket det hjälper er att höra solskenshistorierna, minns själv att jag faktiskt inte alltid kunde se det som en tröst att andra som hade svårt att bli med barn plötsligt lyckats för så länge jag själv inte var där så hjälpte det ju inte mig (även om jag verkligen gladdes åt plussen i just den här tråden förstås!). Därför håller jag lite lägre profil här inne nu.

    Det jag däremot kan säga är att hur oändlig än tiden kändes när jag fortfarande kämpade (det tog mer än fem år från vårt första oskyddade försök tills att twinsen föddes) så minns jag den knappt nu. Det var lätt värt varenda månad, krona och tår, och jag skulle utan tvekan göra om alltihop i morgon om jag visste att det skulle sluta så här fem år senare. Jag vet att alla är olika, att det inte finns några garantier och att man själv känner när enough is enough, men jag vill ändå råda er att inte ge upp så länge ni rätar ut frågetecken och så länge tex dr D tror att det kan gå. De där åren av kamp suddas ut i samma ögonblick som barnet/barnen föds, så det ÄR värt det. Jag hoppas verkligen att ni alla lyckas i slutänden!

    Gläds också åt att du kommit så långt TWH, vecka 25 var en enorm milstolpe för mig eftersom det faktiskt händer att tvillingmammor föder då så plötsligt blev det verkligt att det var barn på gång (nu höll ju mina sig tack och lov i magen tills snittet i v38+0 ändå). Nu har du bara upploppsrakan kvar!
     
    Stor kram till er alla, ni är fantastiska! 
    Så roligt att höra ifrån er! Att allt är bra med er!
    Jag kan bara instämma i det du säger Holly!
    Allt, allt är värt det och bleknar liksom bort! Ibland säger någon "som ni kämpat!!" Va?! tänker jag och hajar jag till! Jag har nästan glömt det!

    Till alla som är inne på immunspåret vill jag säga att det är ju först nu som tideräkningen har börjat för er egentligen!! För innan dess kunde det ju inte bli några barn. För ni var ju fel behandlade!

    De flesta av er är dessutom säkert fullt fertila och det är bara immunförsvaret som står i vägen. Det kan behövas några behandlingar för att komma till rätta med problemet och så ska man ju pricka in ett bra ägg också.  Det tar lite tid. Håll ut bara och ge inte upp än!
    Kramar 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    södertjej skrev 2013-05-01 20:50:40 följande:
    Che, Vad skönt att det funkat med proverna!

    Den 20:e maj har jag tid hos Dr D! Sambon kan inte följa med så jag åker själv, lite läskigt men det går nog bra.
    Jag får ingen hjälp hos min läkare på vc Rynkar på näsan, men igår fick jag svar från en privatklinik som jag mejlat. Läkaren som ringde berättade att hon förstod så väl vad jag/vi går igenom då hon själv försökt bli gravid i åtta år innan de till slut fick barn, både jag och hon grät i telefon. Men hon sa att de absolut skulle hjälpa mig, tyvärr får jag betala en del eftersom det är en privatklinik, men jag vet i alla fall att jag får hjälp!

    Jag har fått svar på några av proverna jag tagit, de flesta såg bra ut men jag har för högt värde av leukocyter 12.4 (ref 3.5-8.8), och för lågt T3 2.8 (ref 3.0-6.5) och B-EVF var nästan i överkant av ref-värdet 0.45 (ref 0.35-0.46). Leukocyter är väl vita blodkroppar, men vad innebär det att ha för lågt T3 och för högt B-EVF?

    Funderar lite över hotell i Aten och ser att Olympic ligger nära kliniken, men Mina rekommenderade hotell nära city, hotell Pan, Omiros och Hermes. Någon som bott på dem?
    Hej,
    Om du bara åker till Aten för att besöka Dr D rekommenderar jag dig att bo på Olympic. Litet och familjärt. Trevlig personal och jättejätte nära kliniken. Dessutom är det nära ett helt ok shoppingområde med lite restauranger o cafeer. För ett kort besök så finns det ingen anledning att åka in till Centrum. Jag bodde på Olympic när jag var nere för 3 veckor sen. Jättebra! Och jag kommer att bo där när jag åker om ca 10-12 dagar.
    vet inte hur frukosten är dock för jag skule vara fstande då jag skulle göra äggplock Men hade ajg tid på mig så hade jag inte köpt frukost på hotellet utan gått ut i centrum och satt mig på en mysig uteservering tror jag. 
    Ta en taxi från flyget till Olympic. Kostar 35 euro, fast pris. 

    Om du inboxar mig din adress kan jag skicka en broschyr på hotellet där det även finns en karta så du ser hotellet, centrum o kliniken. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    TWH skrev 2013-05-13 15:40:56 följande:
    Hua, har haft en jobbig morgon och dag. I morse började jag blöda. Panik, ringde spec mödravård och de boeordrade mig att komma in. Snabbt konstaterade de att bebisen levde men de vet inte varför jag har blödit, förmodligen har en liten del av moderkakan lossnat. Jag är kvar för observation på Sös till imorgon. Mailade D imorse som svarade inom tre minuter och ville ha fbc. De hjälpte mig med detta här och D säger att detta inte beror på immunförsvaret utan förmodligen på lågt liggande moderkaka. Usch att dessa problem aldrig tar slut, är dock tacksam att det har slutat blöda och att de håller mig kvar för observation. Annars brukar man alltid få gå hem med allt oroande. Nu blir det också sjukskrivning på heltid.
    Hej vännen,
    det där hände mig också! Det var moderkakan troligtvis. man visste inte men den låg väldigt nära "utgången" så att säga. Att kanten kunde blöda lite, sa man.
    Skönt att bebbe mår bra!
    Ta det lugnt nu! 
    Kram 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    TWH skrev 2013-05-13 17:49:42 följande:
    Lully, det är precis vad de tror orsakade blödningen, fick du fler blödningar? Kram till er alla🌺
    Nej inget mer. Moderkakan flyttade på sig uppåt så småningom. jag tror de sa att bebisen kan sparka på kanten också så det börjar blöda lite om moderkakan ligger precis "fel".. Jag kommer inte håg vilken vecka det var. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    TWH skrev 2013-05-14 10:49:55 följande:
    RobSab, välkommen hit! Tack alla för era värmande ord. Kom precis hem nu, sjukskriven 100 procent vilket faktiskt känns bra (är lite av en arbetsmyra). Lågt sittande moderkaka, jag får räkna med fler blödningar och sjukhusbesök och kanske ett tidigarelagtkejsarsnitt. Bebisen mår bra och det är huvudsaken. Jag kan nämna att de så smått börjar acceptera il behandling på Sös, vilket är en enorm skillnad i attityd mot i somras. Nu är det flera läkare som hjälper m behandling, dock ordinerar de inte själva vad jag vet. Ett steg framåt!
    Härligt att ni är hemma och mår bra! Vila nu! Kram
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Jag har tips på IL-hjälp i Stockholm. Hör av er ni som är i behov. Men jag svarar bara er som är aktiva i tråden. Inte ev tjuvlyssnare som jag inte vet om ni verkligen är under behandling el kanske har andra motiv.

  • Lully Hill

    Maxad- jag fick var fjärde vecka ungefär och hela graviditeten.

    Någon som vet om man kan få Humira av Dr D om man ändå är där nere för ÄP?

    Ego-har varit nere en vända för äp för drygt 2 veckor sedan. Jag hade en äggblåsa med två ägg i. När jag kom hem fick jag vet ett ena ägget var inte moget och det andra bidde inget. Så jag har fortfarande bara ett ägg i frysen. Nu satsar jag på sista omgången och har börjat spruta igår. Blir det inget nu så har vi beslutat att det får vara nog nu med syskonförsök.
    Då har vi gjort vad vi kunnat och orkade med och går vidare i livet överlyckliga för vår fina lilla pojke som vi har!

  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2013-05-24 07:21:32 följande:
    Har för mig att jag fick ett pris på 700€ för Humira av Dr D så det är liiiite billigare än Sverige. De är dock jättekänsliga för värme så tänk på om de ska transporteras.
    Vad tror ni om en liten kylväska med kylklamp. Man kan väl få förvara klampen i någon frys på hotellet tills man ska åka hem och ska packa kylväskan.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Förresten, är det någon som ska ner till Aten i slutet av nästa vecka? Jag tror mitt ÄP blir fredag el lördag om jag beräknar hur många dagar jag brukar spruta. Det vore roligt med sällis


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    April- Tack vännen! Nä, jag har fått indikationer på att läkare tjuvlyssnar här. Man vet ju inte om någon vill anmäla till socialstyrelsen. Jag tror inte det är några problem i så fall för vi har ju läkarordination men vill inte skapa problem för de som vill hjälpa oss.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!