• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej tjejer,
    Håller på och roddar i hop en resa till Aten lite snabbt.
    Åker söndag för äggplock av mitt enda ägg på måndag.
    Tänkte bo nära kliniken. Visst har några av er bott på Olympic. Hur var det?
    Tacksam för snabbt svar! måste boka i kväll!
    Puh!! 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2013-04-12 17:17:15 följande:
    Vi bodde där Lully, hur bra som helst! ;)
    Tack Zin! Det får bli det!
    Berättar mer sen när jag får en lugn stund!
    Kram till alla! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    april12 skrev 2013-04-12 18:24:40 följande:
    Hej allihop. Blev bestulen på barcelonas flygplats med dator o Filofax igårkväll. I Filofaxen låg alla anteckningar som jag skulle ha med till aten och frågar . Skulle vara oerhört tacks am om ngn lite kort kunde säga hur mkt läkemedel man ska köpa med hem och vad det heter? Visst var det viktigt med en ordination med hem? Några andra tips? Jag åker på söndag och har tid måndag. Lully hill, vi kanske ses där. Jag o min man ska bo inne i city. ( 4 missfall på 2 år)
    Hej!
    Jag flyger 9.45 med Swiss. Har tid på kliniken 10.30.
    Hur åker ni?
    Inboxa mig gärna!

    Vänner,
    Jag blir tokig!!!
    Har en äggblåsa och jag har varit i valet o kvalet om jag skulle åka för att plocka den. Vi har nu bestämt att jag ska åka. Man vet inte hur många fler bra ägg man kommer att få i min ålder. På mina hormonvärden verkar det varar ett bra ägg.

    Dr D ville att jag skulle göra UL i går och sedan skulle vi höras om det blir äggplock på lördag el måndag beroende på UL resultat. Jag mailade o smsade till honom i går resultatet från UL, Inte ett ljud från honom. Jag höll på att gå upp l limningen!!!
    I eftermiddags fick vi kontakt då var han jätteförvirrad och trodde först att det var torsdag i dag!! När han fick mitt resultat (äggblåsa 19,5) blev han nervös och ordinerade ytterligare två sprutor Oralgutran. (Jag kommer alltså att ta 3 st totalt i dag)
    Det finns ju liksom inget alternativ än äggplock på måndag så här på fredag eftermiddag. Fan vad sur jag blir!!
    Han skulle ju höra av sig i torsdags!!!

    Jaja, nu sprutar jag Oralgutran men glömde fråga honom om jag även ska ta de 75IE Menopur som jag tagit. Jag har mailat och SMSat men än så länge inte ett livstecken. Jag får snart nervproblem av det här!!
    Vad tror ni? Visst tar man Menopuren som vanligt??
     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Snart lycklig skrev 2013-04-12 22:35:48 följande:
    Lully, har du fått svar ang Menopuren? Du ska väl ta Ovitrelle imorgon? Såååå svårt att råda. Vanligtvis tar man ju sista dosen Menopur el dyl dagen innan Ovitrelle. Ibland har jag t o m tagit Menopur på em samma dag som Ovitrelle, förra gången ville Dr D att jag inte skulle spruta alls en kväll, låt säga att det var sprutdag 4, men som sagt dt var relativt tidigt i stimuleringen. Har faktiskt inga råd att ge dig, utan hoppas du fått svar av Dr D. Orgalutran sänker ju LH och högt LH triggar ju ägglossningen, så att bromsa den är nog rätt tänkt. Jag har de senaste gångerna samma dag som jag senare tagit Ovitrelle tafägit en Orgalutran för säkerhets skull. Jag har då inte gått på korta protokollet med just Orgalutran, utan långa och "stoppat" med Suprefact injektioner, så en Orgalutran har varit ett sista komplement.
    Hej vännen, jo 19.30 i går kväll fick jag svar. Menopur 75IE skulle jag ta. Jag är så orolig att jag åker i onödan eftersom han verkade ha missat mig i torsdags då han trodde det var onsdag eller nått. Att jag alltså borde ha fått äggplock på lördag i stället. Har fått ÄL-sekret fredag o idag lite då och då. Kommer inte i håg om det var något i torsdagskväll kanske. 
    Igår tog jag allt som allt 3 st orgalutran men idag bara en på förmiddagen, Ovitrell i kväll kl 24.00. 
    Hur var det? Visst åkte du ned och blåsorna hade släpp innan eller var de bara tomma? 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2013-04-12 22:50:20 följande:
    I Trombyl är det acetylsalicylsyran man vill åt eftersom den förbättrar genomblödningen i livmodern och motverkar eventuella små blodproppar. Fragmin har fördelen att den kan lösa upp blodproppar som redan bildats. Kombinationen av de 2 läkemedlen har visat sig oerhört framgångsrik eftersom effekten stärks. A Beer började använda sig av det redan för väldigt länge sedan och ordinationen är oftast 100 mg/dag.

    SL: Curly Red? Ej gravid. Än.

    Lully: håller alla tummar!!

    April: lycka till! 
    ZIN-Tack raring!
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Snart lycklig skrev 2013-04-13 20:27:49 följande:
    Lully, jag lovade ju titta på hur stora mina blåsor var inför ÄP. De är mätta av samma läkare som du har.

    Mars:
    På torsdag var den största 17,8 mm och då blev ÄP på tisdag. Dt gick bra.

    Februari:
    Den 11/2 var den största 13,8 mm och ÄP blev inte förrän den 23/2, alltså 12 dgr senare. Dt gick bra.

    Januari:
    På torsdag var den största 21,0 mm och ÄP på måndag. Dt gick inte bra, ägglossade innan uttag. OBSERVERA att jag INTE tog någon extra Orgalutran, utan bara de ordinarie enligt korta protokollet. Dålig cykel enligt Dr D. Han tar ju hänsyn till hur allt utvecklas under stimuleringen, hormonvärden etc, så han vet nog vad han talar om.

    December/januari:
    Hemmaförsök, med en eventuell påbörjad tidig graviditet. LIVRÄDD att det var guldägget som inte fick några supportmediciner. Tänk om jag samlar och nhåller på som jag gör och så missade vi kanske guldägget pga av julstängt både hos gynläkare här i Sverige och hos Dr D.

    November/december:
    Den 28/11 var den största 14,0 mm och ÄP blev 1 vecka senare den 5/12. Dt gick bra.

    Oktober/november:
    På torsdag var den största 24,2 mm och ÄP på lördag. Alla var tomma, men jag ägglossade inte innan. Dålig cykel.

    Ja, dt var alla mina "ägginsamlingar". Man undrar vad man håller på med, när man sammanfattar det så här. Blir trött bara jag ser det..........

    MIna tummar finns hos dig ända till Aten! Kram och lycklig resa.
    Jättestor tack för detta vännen! Det lugnar lite! Min var 19,5 i torsdags! Kram

    Tack för alla era tummar kära vänner!  I morgon åker jag på min första ägginsamling. Kramar
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hej alla vänner!
    Nu är jag hemma igen och allt har gått bra!
    Blåsan var kvar och ägget perfekt moget! Tack för alla tummar! De gjorde susen!!
    Senare ska jag få svar om befruktningen lyckats etc.

    Jag ser här att ni diskuterar D och problemet med att få svar i tid. Ja det är jättefrustrerande. Jag vet inte vad som gjorde att han sjabblade och trodde det var torsdag när det var fredag etc. Men jag vet inte i slutändan om det var några problem med det egentligen. Hade han hört av sig på torsdagen kanske jag ändå fått svaret att ÄP blir på måndag. Hur som helst så är han jätteduktig och mitt ägg var perfekt moget.  

    Nu är det ju lite speciellt att göra IVFen i Aten och immunbehandlingarna är sällan så akuta. Han har tidigare sagt att beträffande immunbehandlingarna läser han provsvaren och svarar först på de mest akuta. Att "don't worry" ifall han inte hörs av.

    Jag funderade på NY en gång i tiden men för min del tyckte jag att tidsskillanden var bökig och kunde ställa till problem. Särskilt om de ska göra IVFen också. Min kropp har varje gång jag gjort en långflygning till exempel hoppat med mensen. 

    Jag gillar Dr D! Han är duktig, engagerad och omtänksam! 
    Det kändes tryggt att vara i hans händer där nere på sjukhuset. Det var läskigt ska ni veta när man låg där ensam i en sal med andra kvinnor och nästan ingen pratar grekiska. Det kändes lugnande att Dr D var den som skulle göra ingreppet.
    Snart lycklig hade berättat för mig i detalj hur det skulle gå till och jag kunde le då "gubben med ytterjacka och stetoskop" kom för att lyssna på hjärtat. Jag trodde först att han var någons pappa, dvs definitivt inte en doktor! Tänkte nästan köra ut honom!

    Det är bra man har ett antal IVFer i bagaget så man är lite härdad och vet själv en del hur medicinering etc går till. Det är definitivt inget för den som gör IVF första gången, tror jag.

    Dr D har mycket att göra men den "perfekta" doktorn finns nog inte.  


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2013-04-16 13:47:24 följande:
    Lully: åhh härligt att höra! Solig
    Ps! Jag åker inte till NY  Flört 
    HjärtaHjärtaHjärta
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    mumwannaB skrev 2013-04-16 14:24:03 följande:
    Grattis Lully till lyckat ÄP. Tänkte på dig igår em då jag var hos dr D. Han sprang mellan mig o några ÄP så jag funderade över om du var klar eller om du kanske var en av dem :)

    En snabb fråga till er som fått dropp i Aten sista tiden. Har ni betalat något till sköterskan cash? Eller kommer det på fakturan. Dr D sa inget o jag glömde fråga.
    Tack Mum! Var du där!!!!!! Det har jag missat! Så synd vi hade ju kanske kunnat ses!?
    Jag kom från kliniken vid 14-tiden, gick på stan och åt en bit mat alldeles själv! Var du där då? 
    Jag har hört att det senaste är att droppet kommer på fakturan. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Che: håller med Zin! Sitt lugnt i båten! Ta absolut inga abort piller förrän flera läkare sagt samma sak! Det är inte säkert att det är så illa.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!