• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för alla oss som redan gjort eller är på gång med immunologisk utredning hos Dr D i Aten. Här kan vi dela info och kunskap samt stötta varandra på vägen mot plus och sedan vidare genom graviditeten!

    Jag har 4 misslyckade IVF:er bakom mig, ett AMH på 0,4 samt flera autoimmuna åkommor vilket gjorde att vi fattade beslutet att söka hjälp hos Dr D. Vi har bestämt att göra max 2 IVF försök till innan vi går över till ÄD i höst, men hoppas så klart att nästa försök kommer att bli en bebis.

    Jag kom hem från Aten och ett bra möte med Dr D igår. Nu väntar vi på provsvar från Chicago som bör dyka upp om en vecka, mycket spännande!

    Välkomna! {#emotions_dlg.flower}

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 06:50
    Lite samlad info:

    Kontaktuppgifter:
    Dr Dimitri Papanikolaou
    lifeclinic@googlemail.com
    www.lifeclinic.gr

    Adress till kliniken:
    Genesis Hospital
    Papanikolai St 14-16
    HALANDRI (Gefyra Halandrioy)

    Hotellförslag Aten:
    www.athens-hotels-guide.com/
    www.athensdiamondhotel.com/
    www.booking.com/hotel/gr/olympic-halandri.en.... (gångavstånd till Life Clinic)

    Vad kostar det?
    Provtagningar, möte med läkaren, telefonkonsultation osv kostar ca 20 000-25 000 SEK. Klinikerna har oftast ingen väntetid.

    Hur går det till i Aten?:
    Se till att ha 2 nätter på plats, eftersom det ofta föreligger risk för förseningar, oförutsedda händelser som stängda apotek, långa transportsträckor osv. Kolla helgdagar i förväg!

    Ni blir alltid inbokade en måndag eller tisdag för att blodet ska hinna fram till Chicago före helgen, avsätt därför 2-3 timmar för provtagning, ultraljud & samtal. Läkaren kommer att ta 6-7 rör med blod som snarast skickas till labbet i USA. Under samtalet med läkaren bedöms möjligheterna och ni har en god chans att ställa alla frågor. Ev får ni en infusion Intralipider (IL) i Aten. Köp med er Prezolon, Filicine (Folacin), Clexane & IL med er hem i massor eftersom det är billigt i Aten och svårt att få utskrivet i Sverige. Det har små lager på apoteken så ni kommer att behöva gå till flera olika, å andra sidan finns det apotek i varje hörna.

    Ca 1-2 veckor efter provtagningen erhåller ni era provsvar. Någon dag senare har ni telefonkonsultation med er läkare där ni går igenom provsvaren och åtgärd. Läkaren skickar sedan en behandlingsplan beroende på vilka problem som eventuellt uppdagats.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-09-08 08:27
    Boktips:
    ?Is Your Body Baby-Friendly?? av Dr. Alan E. Beer

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-11-06 19:55
    Zinfandels fantastiska hemsida: www.fertilitetsguiden.com/index.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-01 07:45
    Info om bl a Hotel Dorian Inn finns i inläggen #7379 & 7380

  • Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!
  • criss00
    Snart lycklig skrev 2012-07-12 11:36:09 följande:
    Tack Criss00, dina ord värmer! Bor du i Sthlm och tidigare gått hos Dr Nie fär akupunktur? I så fall, har hon berättat om dig för mig. Anonymt självklart, inga namn. (Självklart kan det också vara något annat tvillingpar som hon menar).

    Jag vill inte ge upp, men borde jag? Jag har ju ändå bra värden och bra resultat under behandlingarna trots minus.

    Kram.
    Ja, jag bor i Sthlm (eller strax utanför). Men jag har aldrig provat akupunktur (även om jag skulle vilja) så det måste vara någon annan.

    Klart du inte ska ge upp! Som du säger så har du ju bra värden och bra resultat, fina embryon. Det måste finnas någon lösning på att få dem att fastna. Du måste ju även ha i generna bra fertilitet.
    Det ska gå! Jag har inte heller gett upp och jag är envis till 1000. Flört Kram
  • criss00
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-13 00:00:03 följande:
    Han fakturerade oss så fort vi fått positivt graviditetstest...
    Hm, förstod nästan det. Men mitt hjärta hoppades att han väntade lite. Men det är väl att begära lite för mycket av en privat praktiserande läkare.
  • HollyGolightly

    Okej, plus på stickan – det är officiellt äntligen. Ska ta nytt Hcg nu på morgonen (och ett IL vid lunch), jag hoppas verkligen att värdet ligger rätt så att mina nerver coolar ner sig en smula. Förra gången jag var gravid så kändes ju allt bra fram till ultraljudet i v8 då vi såg att utvecklingen avstannat, så innan jag ser ett (eller två) pickande hjärtan kommer jag inte att kunna slappna av tror jag ...

    Ni som också är gravida och bor i Stockholm, vilken MVC har ni skrivit in er på? Även om geografi och rykte så klart är viktiga så vore det fantastiskt skönt att gå någonstans där de åtminstone är medvetna om immunlogigrejen, så att man kanske kan få lite stöttning och inte bara skeptiska blickar när man nämner Grekland ... Tipsa mig gärna!

    Och om jag nu satte in mina 2-dagars den 27:e, är jag då i v4+4 nu? När ska jag tidigast göra ultraljud tycker ni?  

  • HollyGolightly
    Snart lycklig skrev 2012-07-13 00:39:27 följande:
    Tack Criss, för nya värmande ord. Jag behöver dem. Har gråtit och gråtit mest hela dagen. Kram.
    Enorm jättekram till dig Snart lycklig, jag hoppas så att det går vägen för er snart! Hjärta
  • Hjärtefröjd

    Grattis Holly!!

    Vi kommer att försöka göra tidigt ultraljud i vecka 7+0. Tidigare än så tror jag inte man alltid ser så mycket...

  • Angla

    Ja, Holly det är du nog. Jag funderar också på VUL iom tidigare mf dock så blödde jag då från v6. Vi är på sem när kliniken öppnar igen så jag funderar på VUL 6+0 dvs v7 på annat ställe.


    Angla - mamma till slut
  • Hjärtefröjd

    Måste bara ställa frågan igen... ni andra i tråden som är gravida, har ni fått IL så ofta som varje eller varannan vecka i början?

    När jag läser runt på olika amerikanska forum hittar jag i princip inte någon som fått IL oftare än var fjärde ( möjligen var tredje) vecka. Inte ens så här i början.

    Och just det, varför vill Dr D att jag ska ta två Clexane per dag helt plötsligt? Gör jag det är de ju snart slut...

  • Hjärtefröjd
    Angla skrev 2012-07-13 07:20:45 följande:
    Jag skulle bara ta två idag och imorgon
    Han skrev att jag skulle ta dubbla tills jag fick IL, men om jag inte lyckas få IL idag så lär det dröja flera veckor... och ja, då blir det många clexane.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!