• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Som jag skrivit förut, så tog jag Neupogen när jag till slut lyckades bli gravid och få behålla graviditeten och till slut få min fantastiske lille kille, nu fem månader.

    Jag använde också flaskor/ampuller och drog upp vätskan i tomma sprutor. 5 flaskor/ampuller i en fpkn. Tog en halv flaska/ampull under behandlingen innan återförande, men började ngn dag innan återförande med en hel. Fortsatte med en hel ungefär till och med vecka 20 om jag kommer ihåg rätt.

    Dyrt, ja! Jag köpte en del, men hade turen att få en del utskrivna på recept, när jag blivit gravid.

    Ang biverkningar, känner oro, för hur det påverkat min kropp och hälsa, men har egentligen ingen aning om biverkningarna, då jag valde att inte läsa om dem.

    Förutom min ålder, är det medicinerna som gör att jag antagligen inte vågar göra syskonförsök med några av mina sex nedfrysta blastocyster.

  • Snart lycklig

    Om jag kommer ihåg rätt, kostar Neupogen ungefär lika i Grekland som i Sverige.

    Jag tog ju Neupogen under förra årets kräksjuke- och influensaperiod. Hade dock tagit förra årets influensavaccin, så snart den kom i slutet av september/i början av oktober. Tog kosttillskott såsom probiotika och även ett period innan återförande oreganotabletter (risk för att jag blandar ihop det med ngn annan grön krydda), som ska vara bra för att förebygga otrevliga parasiter, maginfluensa.

    Ingen aning om något av detta hjälpte, men hade bara under hela graviditeten en lätt förkylning. Det var under Luciahelgen, när jag var nygravid. Hade återförande 25/11 och fick bekräftat redan den 1/12 att jag var gravid och förkyld alltså ca två veckor därefter och inget senare.

    Annars hade jag väl så aggressivt immunsystem, så Neupogenet inte sänkte mig så mkt, men graviditeten behöll jag i alla fall. :)

    Haha, lite flummigt.........

  • Snart lycklig

    Dock har jag ingen aning om influensavaccin är bra, dåligt eller neutralt, med tanke på fertilitet och/eller immunbalans. Jag har i alla fall tagit sprutan nu i några år, varje år. Även i år, med tanke på att jag har en liten kille hemma, som jag tyvärr inte kunnat amma alls. Amning ska ju skydda lite extra, åtminstone de första sex månaderna.

  • Snart lycklig
    pink lily skrev 2015-12-14 13:59:28 följande:

    Snart lycklig o andra ang förhöjd cancerrisk med Neupogen ...

    Dr D sa att personer med vårt effektiva immunförsvar sällan dör i cancer. Jag tänker att om vi vid anv av Neupogen skulle ha en period när risken skulle öka kanske risken för oss kryper ner till det som är kan anses vara "vanlig risk" för cancer. Går vi sedan tillbaka till att få vårt effektiva immunförsvar så ...ja, det är ju effektivt som sagt!


    Tack! :) Skön text att läsa. Kram.
  • Snart lycklig
    Prickigchokladmal skrev 2016-02-08 03:18:26 följande:

    Hej tjejer, det var länge sedan jag var aktiv i denhär tråden. Hoppas det är ok att jag hoppar in och ställer en fråga. Är det ngn av er som blivit rekomenderad neupogen under graviditeten? Efter två misslyckade ivf:er blev jag sponatant gravid. Första gången någonsin! Men immunproverna vsr inte helt bra. Går hos dr b.


    Jag tog Neupogen både inför mitt återförande (ÄD) och sedan ungefär till vecka 20 i min graviditet. Gick hos Dr D. Jag hade extremt aggressivt immunförsvar, så troligen behöver du inte alls ta så länge som jag.
  • Snart lycklig
    Prickigchokladmal skrev 2016-02-09 05:53:39 följande:

    Tack! Intressant att höra! Mådde du ok? Eller fick du jobbiga biverkningar?


    Mådde helt ok. Tog ju hög dos kortison också. Var mycket kortisonsvullen och gick upp drygt 24 kg till v 34,3 dör sonen föddes. Vet ej om jag blev mera svullen av kombinationen kortison och Neupogen, elker om det endast berodde på kortison (som är känt för att göra en svullen). Det enda jag kände av när jag tog Neupogen, var att jag efter en stund efter jag tagit sprutan ibland kände lite värk bak högt upp i ryggen, men som sagt bara ibland.
  • Snart lycklig

    Jag tog 30 mg och hann trappa ned till 15 tror jag, innan födsel.

    Akut KS på grund av svår havandeskapsförgiftning utan organpåverkan, bl a med mkt högt blodtryck. Hade även placenta previa, moderkakan helt för, så KS var redan planerat ca 3 v senare, men så blev det ju inte.

    Syntes inte så mkt på mina Chicagoprover ang aggressivt immunförsvar, men förvånade även Dr D när jag blev gravid med mina egna ägg (tyvärr tidigt missfall), men då såg han verkligen hur jag reagerade på en graviditet. Alltså inget som direkt stack ut tydligt. Flummigt, Men hoppas du förstår.

  • Snart lycklig

    Lavisen, menade jag så klart. Glömde, kan inte säga att jag fick några biverkningar. Mådde bara bra. Tog nog totalt 30 st IL dropp (a 200-225 ca) före och under behandling och i graviditeten.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!