• UndrandeSökare

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    AnnCarro skrev 2019-10-29 15:14:13 följande:

    Har inte Life Clinic någon engelsk översättning av sin webbsida?


    Det fanns en engelsk hemsida tidigare, men den verkar vara borttagen. Nu finns det bara en på grekiska istället.
  • UndrandeSökare

    Här är förklaringen varför ingen ännu fått göra embryodonation i Sverige,
    - trots den nya lagen som trädde i kraft 1 januari 2019.


    Embryodonation
    Ingen har fått hjälp av nya lagen
    2:15 min


    Sedan årsskiftet är det tillåtet att bli gravid med hjälp av redan befruktade ägg, som saknar genetisk koppling till en själv. Men fortfarande har ingen sådan behandling gjorts, och ingen kan svara på när behandlingarna kan sättas i gång.


    Emma är 37 år och vill bli mamma på egen hand. Men det är svårt. Hon har nämligen sedan några år tillbaka fått veta att hon har kommit i ett tidigt klimakterium. Det går fortfarande att bli gravid, men chanserna är små. Hon har därför blivit rekommenderad en behandling med ett donerat embryo, en metod som blev laglig i Sverige 2019.


    Men fortfarande har Emma inte fått göra en sådan behandling i Sverige, och det är hon inte ensam om. Fertilitetsklinikerna har nämligen inte börjat att använda de nya metoderna.


    - Ska det ta så här lång tid? Varför ens godkänna det men inte dra igång det? Varför då inte vänta? Varför ge förhoppning? Får man förhoppning får man en känsla av att man kan vänta, säger Emma.


    Strax efter att lagändringen trädde i kraft meddelade fertilitetsklinikerna att de inte kommer att påbörja de nya behandlingarna innan det finns riktlinjer att förhålla sig till. Behandling med donerade embryon, alltså befruktade ägg, innebär till exempel att genetiska helsyskon kommer att växa upp i olika familjer och det finns flera etiska frågor kring behandlingarna som måste besvaras. Just nu arbetar Socialstyrelsen fram någon form av riktlinjer som ska bevara dessa etiska frågor, ett projekt som började i maj.


    ? Ur ett barnperspektiv måste man se till att man har gjort allt som krävs för att barnets rättigheter har bevakats och att man får den information som barnet har rätt till. Till exempel möjligheten att söka sitt genetiska ursprung, säger Anders Fejer, chef över den enhet på Socialstyrelsen som tar fram nationell vägledning till vården.


    Socialstyrelsen kan i dagsläget inte ge besked om när alla etiska frågor är besvarade och när behandlingarna kan dra igång.


    ? Vi har inte haft en tidsplan utan vi har gått in i projektet utifrån de frågeställningar som vi har fått. Det arbetet kanske måste pågå under flera år men verksamheterna kommer att ha svar på många frågor relativt snart, säger Anders Fejer.


    Att tydliga besked saknas gör att frustrationen är stor bland barnlängtande personer, berättar Juliane Baumgart, medicinskt ansvarig på fertilitetsenheten vid universitetssjukhuset i Örebro.


    ? Vi får en hel del samtal från patienter som undrar hur det står till eftersom lagen trädde i kraft första januari. De undrar när vi kommer att börja och det känns ibland frustrerande att svara "vi vet inte", säger hon.


    Emma heter egentligen något annat. 



    Den nya lagen

    Genom den nya lagändringen tillåts två nya sätt att skaffa barn med hjälp av embryon, alltså redan befruktade ägg. Antingen med hjälp av embryodonation eller dubbeldonation. Båda metoderna innebär att föräldern helt kommer att sakna genetisk koppling till sitt barn.


    Vid embryodonation får man ett befruktat ägg som lämnats kvar efter personer som tidigare har genomgått ivf-behandling.


    Vid dubbeldonation skapar man i stället ett nytt embryo, genom att befrukta ett ägg från en äggdonator med en spermie från en spermiedonator.


  • UndrandeSökare
    pipperoni skrev 2019-11-15 20:47:08 följande:
    Du skulle kunna testa att boka en tid hos Sokolova i Göteborg. Hon har skrivit ut kortison åt mig tidigare. Hon är väl en av få gyn i Sverige som ?tror? på immunspåret.
    Beklagar sorgen Pipperoni, förstår att du har det jobbigt just nu.
    Jag vet hur jobbigt det är att förlora de man älskar. Tänker på dig !
    pipperoni.blogspot.com/2019/
  • UndrandeSökare
    finee skrev 2019-11-19 15:34:38 följande:

    Hej alla!

    Kan meddela att jag precis fått en frisk pojke på ca 3900 gram i vecka 37+4. Han är helt bedårande och storasyster är jättesnäll mot honom.

    Är så OUTSÄGLIGT tacksam för denna tråd. Tack alla!!!! Utan den hade jag aldrig kommit i kontakt med Dr D och Serum och fått den behandling som gjort att jag kunnat behålla två graviditeter till fullgånget. Har inte ord för hur glad jag är att jag tog immunspåret på allvar.

    Önskar stort lycka till till alla som fortfarande kämpar!!!! Varmaste kramarna!!!!!!


    Varsågod. Glad att jag hittade dig i den andra tråden och kunna leda dig hit till Atentråden !
  • UndrandeSökare
    Almaand85 skrev 2019-11-19 18:58:51 följande:

    Glömde fråga, kan äggledarspolning hjälpa? Har det hjälpt någon? Eller är det bara medicinen som får immunförsvaret att tagga ner


    Äggledarspolning hjälper ju om man misstänker att man inte blir gravid pgr av att det är stopp i en äggledare. Men spolningen i sig hjälper ju inte mot överaktivt immunförsvar, det behöver man mediciner mot.

    Jag brukar rekommendera nya här i Atentråden att börja med att först göra ivfSerums Mensblodtestet, som man kan göra hemifrån och skicka till labbet i Aten.

    Man kan nämligen ha baciller därinne utan symptom och utan att de svenska testerna visat något.

    Har man baciller därinne kan de försvåra implantationen och då kan det orsaka minus eller missfall. Man gör BÅDE Locus Medicus testet och 11 in one testet.

    Om baciller hittas så behöver BÅDE mannen och kvinnan ta varsinn antibiotikakur. Man får då recept från ivfSerum som man kan lösa ut på svenskt Apotek.

    Googla på ivfSerum Infection screening. Testet kostar 300euro.

    Som steg 2, brukar jag rekommendera att man bokar in besök hos Dr D i Aten för immunutredning och för hysto hos ivfSerum för kvinnan och Sperm dna fragmentationstest för mannen under samma Atenresa.

    Dr D tar en mängd blodprover (immunprover) på kvinnan som skickas till USA för analys. Sen behandlar han med både Trombyl, Fragmin, kortison, intralipiddropp och andra mediciner som tex Humira, Neupogen, Plaquenil etc. Allt beroende på vad USA-proverna visar för resultat.
  • UndrandeSökare
    cooco skrev 2019-11-23 08:09:13 följande:

    Är det någon som tagit th1/th2 blodprov? Måste man gå via vårdcentralen eller kan man ta via blodkollen eller motsvarande?


    Jag har endast tagit det vid Dr Ds utredning i Aten.
  • UndrandeSökare
    cooco skrev 2019-11-24 08:52:42 följande:

    Aha, okej! Jag ska kolla med vårdcentralen om de kan bistå annars blir det svårt att veta om medicineringen har effekt. Eller så kanske kan man skicka till honom, Jag får kolla det också.


    Tog du det provet vid Dr Ds utredning i Aten? Har Dr D bett dig ta om det provet nu? Dettta är ett USA-prov, så då behöver du få en remiss av honom och ta provet tex på Sophiahemmet i Sthlm och skicka det via Fedex på Arlanda till labbet i USA för analys.
  • UndrandeSökare
    msalevik skrev 2020-01-02 15:20:33 följande:

    Hur ser era ordinationer ut från Dr. D? 

    Vad är det blodproverna visar, som säger hur ofta man ska ha droppet? Försöker få lite svar från Marie men hon svarar väldigt knapphändigt..

    Vad säger Dr. D om kortisonet, finns det några risker med att ta det hela graviditeten?

    Har en anhörig som hade kunnat hjälpa mig med droppet men hon är osäker på om det verkligen är säkert att göra det hemma ifall något händer. Kan ju inte riktigt tvinga henne att göra något som hon inte känner sig bekväm med..


    Hagakliniken krävde inte ordination för dropp förr, men de började med det för nåt år sen. Mig veterligen kräver numera alla ställen som ger dropp (utom möjligtvis Fertilitetplus) att du uppvisar dropp-ordination för att få dropp satt. Så valet är endera att resa till Marie och ta droppen där, eller göra en immunutredning först för att få en ordination.

    Kan du inte tänka dig att göra en immunutredning via Dr D då? Det är många som gjort utredning via honom och sen försöker naturligt med immunsupport via honom.

    Du behöver göra en utredning via Dr D för att kunna få en il-ordination av honom. Men det finns även andra läkare som tex Dr Gorgy i London som gör immunutredning och skriver ut ordinationer. Googla så hittar du hans hemsida för mer info om hans klinik.

    Marie är inte läkare, utan endast barnmorska, och hon är inte på långa vägar lika kunnig som Dr D när det gäller immunproblem. Så jag skulle råda dig att kontakta Dr D istället för Marie när det gäller immunsupport.
  • UndrandeSökare
    quintana7 skrev 2020-01-07 11:54:42 följande:

    Hej! Håller på och förbereder för att skicka blodprov till USA. Vet ni vart man kan hitta rör samt själva paketet man ska skicka? Clinical Pac som man beställer via FedEx har jag beställt men det jag behöver är själva lådan man lägger blodproven i. 


    Om du ska dra blodet på Sophiahemmet i Stocholm så brukar de ha rören hemma eller så brukar de kunna beställa hem. Bra info om att skicka blod har tidigare funnits på fertilitetsguiden.com Jag vet ej om den infon finns kvar nu, men kolla gärna där.
  • UndrandeSökare
    minnie768 skrev 2020-01-07 15:09:42 följande:

    Hej, jag har följt tråden ett tag utan att skriva något. Jämförelsevis är vi i startgroparna i vår infertilitetsutredning men de hittar inga fel mer än att jag har dålig ägglossning på egen hand. Med hjälp av enkeldos letrozol får jag fina äggblåsor på runt 20 mm +/- någon mm. Det tar sig ändå inte, de har tagit sköldkörtel prov som var bra men har nu börjat fundera på detta med blodcirkulation. Jag är väldigt frusen av mig, jämt och tror att blodcirkulationen är "dålig", har läst på lite att det kan påverka. Är det någon av er som vet något om det?

    Har även en fråga om ovitrelle sprutan för att hjälpa ägget på traven att släppa. Om läkaren säger nej att skriva ut det, då är det kört eller? Det är ingen av er som vet om det går att få tag på annat sätt?


    Ja, för vissa behövs både Letrozol och Ovitrelle för att få ägglossning. Om din läkare ej vill skriva ut Ovitrelle, så försök med någon annan gyn. Man har rätt att besöka vilken privat gyn man vill i Sverige (men man får betala resan själv). Kolla upp vilka olika gyn som finns på din ort, men även andra orter runtomkring.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!