• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Påskliljan skrev 2012-10-28 18:25:54 följande:
    Jag ska få IL för första gången sen Aten nu i veckan och behöver få reda på om IL ska blandas med saltvatten. Ni som får IL hur får ni det? Jag har bara fått veta från Dr D att jag ska ha 150ml IL, men han sa inget om att späda det. Jag fick det dock utspätt i Aten. Läkaren som jag har pratat med tyckte det verkade som en bra idé att späda det, men ville veta exakt mängd. Ska maila Dr D och fråga, men han verkar ju vara lite sen på att svara så jag hoppas jag på lite hjälp från er.
    Jag har fått de utspädd med koksalt. Jag tror rekommendationen är att det ska spädas dessutom. Jag har för mig att det står i fass.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    TWH - Duktigt "värpt" idag! Håller tummarna att de utvecklas bra nu!

    Stumpan - Oroa dig inte. Graviditets symptomer kommer och går. Den ena dagen är inte lik den andra. Oftast kände jag ingenting alls i början.

    Prickig - Som sagt ovan. Du får två slangar som kopplas ihop i två ingångar i kanylen. Det är ett väldigt vanligt sätt att ge dropp, dvs tillsammans med koksalt.

  • Lully Hill

    Hej alla! Poussin har fått en son i natt!!
    H00.09 inatt föddes derad innerligt efterlängtade lille kille. 3620g och 51 cm. De mår bra och vilar upp sig nu!
    Glädjetårar rinner!!

  • Lully Hill
    Hej alla,
    Återkommer här med uppdatering ang min värk i kroppen.
    Idag fick jag svar på binjuretesten som jag varit på. Naturligtvis var allt bra!!
    Jätteknäppt men man hoppas att det ska vara något fel så man kan få någon behandling. Nu blir det ju ingenting, suck. 

    Doktorn som jag varit hos var jätte anti att jag sökt mig utomlands och fått behandling. Ska man hålla på och medicinera själv kan man lika gärna köpa medicin på plattan sa han. Malde på om att jag gjort en icke godkänd behandling etc etc.
    Men men du fick ju barn så du tycker väl det var värt det sa han!!


    Han fick naturligtvis mothugg från mig där jag upplyste om att det faktiskt var riktiga läkare och att det var godkända behandlingar utomlands. Jag sa också att det är typiskt Sverige att alla andra ska göra testerna och utprova behandlingarna sedan ska vi komma och ta färdiga koncept bara. Då blev han tyst.

    Han hävdar i vart fall att min värk är pg a långvarigt bruk av kortison. Det kan sitta i länge och förhoppningsvis går det över.


    Nu här denna doktor inte min behandlande reumatologläkare, utan bara en diabetesläkare som jag blev remitterad till för att göra binjuretesten. Jag ska alltså tillbaka till reumatologen. men vi är åter på ruta ett och jag har märkt att reumatologen har ingen aning.
    Jag ska höra med Poussin hur hon mår. Hon började ju få ont i händerna i slutet av graviditen då hon slutade med kortison. 

    kramkram 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    HollyGolightly skrev 2012-11-28 23:04:38 följande:
    Lully: Tack för uppdateringen, men så störigt att läkare efter läkare ska påpeka hur fel man gör som söker sig utomlands... Självinsikten verkar lika med noll när de inte ens kan tänka tanken att andra länder kan ha kommit längre än Sverige.
    Har din värk varit lika illa ända sen i somras eller har det blivit bättre med tiden? Och hur mår lillkillen? Bra hoppas jag!
    Jo det har varit lika illa sedan jag slutade med kortisonet i somras. Och det har inte blivit bättre. Går runt i kroppen men för det mesta ont i knän, fötter och handleder. 

    Nu ska ni få höra en intressant grej:
    En av mammorna i mammagruppen har helt klart nått immunologisk hon också. Kunde få barn utan problem dock men har artros och har i unga år haft problem med att immunförsvaret attackerat nerver i kroppen. Hon har nu ganska precis samma symptom som jag har och går också på utredning!! Det kom också efter graviditeten för henne. Hon har inte ätit kortison. så detta behöver ju inte vara kortisonrelaterat. Utan om man har nått immunologiskt innan grav så kanske det kan förvärras och förändras. 
    Jag uppdaterar er om jag får veta nått mer.

    Kram 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Zinfandel skrev 2012-11-29 21:11:30 följande:
    Lully: kan rekommendera Arcoxia!
    Tack Zin!
    Jag äter nu Orudis. Kan Arcoxia vara bättre kanske? Jag ska helt klart diskutera det med reumatologen! 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Singha - Tack för en intressant rapport! Jag tror på idén att smala ägg! Absolut! Jag har också sätt att flera kliniker i USA gör så just på lite äldre mammor. Sakta men säkert bygger man upp en liten korg med ägg. Vårdar fram dem helt enkelt. Lycka till!

    Ni som gjort IVF hos Dr D. Gör ni långa eller korta protokollet? Dvs nedreglerar ni eller drar ni igång med sprutorna CD2?
    Från början när jag pratade med D (våren 2011) förespråkade han korta protokollet på oss äldre men när jag träffade honom ett halvår senare inför min immunbehandling verkade han svaja lite i uppfattningen. Trodde då att jag skulle få bättre äggresultat med långa protokollet. (Jag gjorde korta på CFC då). Han menade att med långa så kan han styra mer exakt än med korta metoden.

    Om jag tolkar rätt så verkar han köra långa på er nu. Har han sagt något om det här till er?

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack för svar! Han verkar använda både korta och långa. Ska bli intressant och se vad han rekommenderar till mig. Börjar så smått planera för ett nytt försök under våren. det blir min sista och fem i tolv om inte klockan slagit tolv redan på mig.  Planerar nu för nya USA prover som jag ska försöka ta här ifrån Sth. 
    Men, suck jag väntar ännu svar på mailen från Dr D med en plan. Jag mailade i fredags.

    Holly och TWH - Grattis till fina resultat! Så skönt och en sten faller från hjärtat. 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2013-02-05 11:34:52 följande:
    Om man räknar får första värdet till gårdagens värde så dubbleras din HCG-nivå var 72 timme. Det normala är att nivån dubbleras varannan (48 h) eller var tredje (72 h) dag i början av graviditeten. Så jag håller tummarna för er!
    Ja Barcelona! Det stegras ju! Och som Hjärte säger dubbleras var tredje dag. Jag hittade en HCG mätare på nätet. Ska se om jag hittar den igen ochlänka in den här. Där ser man att spannet för vad som är "normalt" är ganska brett. Jag är mycket hoppfull och håller tummarna för det lilla livet
     
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!