• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH skrev 2012-07-12 18:20:02 följande:
    Hej, tack för din omtanke men dr D ringde precis o berättade att hcg har sjunkit sedan i måndags och ordinerade mig att sluta med alla mediciner idag förutom pred som jag ska trappa ned under 6 dgr, så nu gäller det att hitta en läkare som kollar embryokromosomer I Sthlm - snälla är det ngn som vet detta så inboxa mig gärna.
    TWH; Åh jag blir så ledsen för din skull. Jag hade ändå haft svårt att göra något så länge det finns ett pickande litet hjärta. Hoppet är det sista som överger oss. Kan du gå iväg och ta ett nytt HCG om någon dag här i Sverige också? Jag känner ingen särskild klinik utan jag kan tänka mig att kontakta den läkare som ev gjort fertilitets el missfallsutredning och be om en remiss till kromosomundersökning. Har du gjort någon sådan utredning? Annars kanske din ordinarie gyn kan hjälpa? 

    Stor kram. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    HollyGolightly skrev 2012-07-12 20:22:51 följande:
    Intressant! Hur långt gången är du? Vet du när du kommer att sluta med Clexane? (Eftersom det är lite lurigt att få tag på så vore det skönt att ha lite koll på hur länge man brukar ta dem.)

    Lully, om du läser: Hur länge tog du Clexane?
    Jag har inte tagit Clexane under graviditeten utan det var nu efter förlossningen som jag ordinerades 5 st sprutor Fragmine. En per dag. 
    Är det officiellt TD för dig i morgon? Lycka till! Jag håller tummarna!

    Kram 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Poussin skrev 2012-07-12 20:40:48 följande:
    Jag är i v 21+3 nu.

    Jag fick sluta med Clexane i v 12, men jag vet andra tjejer som behöver det hela vägen så det är helt individuellt.
    Det var den stora skillnaden, annars Pred 10 mg hela graviditeten, IL var 4e vecka, Trombyl till v 34 eller 36 (minns inte, får kolla upp det) och FBC en vecka efter varje IL.
    Nu har dock mina värden blivit så bra att Dr D vill att jag avvaktar med IL och istället tar FBC var 14e dag för att hålla koll. Så planen kan ändras lite beroende på hur graviditeten fortskrider. Lully fick ju t.ex ök Pred dosen runt v 20 pga immun känningar.
    Ganska så exakt lika som min behandling. Mot slutet avvaktade vi också med IL och jag tog FBC var 14 dag.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    HollyGolightly skrev 2012-07-12 20:45:54 följande:
    Ah, okej, då förstår jag! Men Pred tog du hela graviditeten, visst? 

    Japp, i morgon är det dags ...Tungan ute Tack för tummarna!
    Japp, Pred hela graviditen och tom 40 dagar efter förlossningen. därefter ska jag påbörja en nedtrappning. Hur den ser ut har jag inte fått veta. Jag vet heller inte varför jag ska äta Pred 40 dagar efter förlossningen heller. har att göra med mitt "välbefinnande" som Dr D sagt. Jag tror också att Erik mår bra av det för han får ju lite genom bröstmjölen. han har ju varit påverkad av Pred hela sin levnad så att säga. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    CurlyRed skrev 2012-07-15 21:22:54 följande:
    TWH - svenska läkare tror förstås bara att det är fel på embryona😉... Men dr D menar att den är immunologiskt. Första grav (m FET av 2 embryos) började jag störtblöda på natten v6&6 och vi såg hjärtat på Gyn akuten, men sen missfall 2 dar efteråt. Grav 2 var naturlig och då såg vi hjärta men storleken var för liten (precis som för dig). Grav 3 (naturlig) kom missfallet redan v6, HCG ökade inte och hjärtat slog aldrig. Så IVF nu i sept blir den första när vi tar IL och immuno mediciner från start. Hoppas innerligt att det ska hjälpa! Vad dr D sagt är att för oss är det avgörande att vi sätter in alla mediciner i god tid, om man redan är gravid är det för sent för oss, för immunförsvaret har redan börjat bryta ner embryot (eller t o m förhindrat att det ens kunnat fästa). Har ni använt IL och immuno medicin från start än? Kanske räcker det för er?
    Ja så sa Dr D till mig också! Kroppen ska vara nedsatt och lugn som  hos en "normal" gravid kvinna INNAN embryot återförs i livmodern. Hon normala gravida kvinnor går ju immunförsvaret ned och accepterar embryot. Detta måste ske innan embryot återförs på oss immunmammor. Därför har Dr D aldrig lyckats rädda en spontan graviditet med immunstöd efter plusset.
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    TWH styrkekramar från mig! Så länge det finns liv kan jag inte ge upp hoppet ändå. Och HCG ökar ju. Jag förstår att dettaär outhärdeligt för er!

  • Lully Hill
    Hej raringar!
    Efter diverse internetstrul som kommer och går är jag nu åter online! 

    Dagarna flyger i väg med en liten bebis och det blir inte mycket tid över för personliga saker som toabesök, dusch, äta mm än mindre internetsurfande. Sova blir några strötimmar hit och dit. Erik vill bara sova på mig eller sin pappa, helst inte i egen säng och så är det mat var tredje timme. Han är ännu så liten och tydligen är det så med små bebisar. Det är bara att hålla ut. det ska bli lite lättare när de blir lite större.  Därför är jag lite frånvarande från nätet ibland. 

    Kramar 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Jo jag äter fortfarande kortison 10mg per dag. Det ska jag göra tom 6 veckor efter förlossningen. Därefter ska jag trappa ned. Hur vet jag inte. Det har inte Dr D berättat. Jag hoppas jag får det klart för mig snart men han är väl på semester. Ja ja nedtrappningen bör man kunna läsa sig till hur det ska ske.
    Erik får ingen kortison annat än det som är i bröstmjölken. Jag helammar inte utan han får tilläggsmatning också. Jag vet inte hur mycket han får i sig egentligen då min ammning inte funkar perfekt.

  • Lully Hill

    Hej vänner!

    Hoppar in här lite kort och skickar kramar och hälsningar till er!
    Här kämpar vi tyvärr med kolikmage! Erik får så enormt mycket gaser i magen av någonting så han kryper i hop som en macaron och bara skriker. Det enda som hjälper är att massera så gaserna kommer ut. Sen vill han bara hänga på armen eller axeln. inte en minut kan man lägga ned honom för då vaknar han också skriker. Inte en sekund får man för sig själv och nätterna är likadana. det är så synd om honom. Han fiser som en hel karl flera flera gånger hela tiden. Tänker er från den lilla kroppen.

    Så fort han ätit så får han jätteont i magen. Vi har nu fått remiss till barnläkaren för jag vägrar acceptera att "småbarn har ont i magen" som alla säger. det här är något enormt och det kan jag som hans mamma inte acceptera. Det är något han inte tål eller så saknar han något enzym i matsmältningen eller nått, typ laktat kanske. Har nu på eget bevåg köpt svindyr mjölkfri ersättning på apoteket. Kanske att det blir lite bättre. Detta ska man också kunna få utskrivet på recept så det blir billigare.

    Så nu är man igång och slåss med vårdapparaten igen :) 

    Jag saknar er och ska läsa ikapp så snart jag får lite andrum!

    Kramar på er!

     


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-13 16:00:34 följande:
    Stackars lille killen!

    Min bästa kompis flicka hade jättejätteont i magen som liten och blev till sist hjälp av akupunktur (www.akupunkturpraktik.se/behandlingar/spadbar.../). Vet inte om det kan vara något att testa om inte vården kan hjälpa er?
     
    Jättetack för tipset!!
    Ja, det kan vara nått kanske! Jag ska läsa på lite så får vi se vad barnläkaren säger.
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!