• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    leah2012 skrev 2015-02-10 18:10:27 följande:

    Jag har en fråga till er som tar neupogen. Hur gör ni när ni inte är hemma? T ex vid resa till grekland för återföring eller om bortbjuden en kväll. För neupogen ska ju förvaras i kylskåp.. några tips på hur ni gjort?


    Köp en frozzypack men kolla så att inte är för kallt och boka hotell med minibar men ta helst med en termometer för de håller inte alltid max 8 grader men om det finns ett frysfack så kan du frysa Frozzyn och använda Glad Dry ice funkar också.
  • Zinfandel

    Någon frågade häromdagen om Neupogen, det togs från början fram i våra sammanhang för att användas på svåra immunologiska fall och särskilt endopatienter. Sedemera upptäckte man att det även hade stor lokal effekt och även på slemhinnan och sedan dess kör man även spolningar med preparatet.

  • Zinfandel

    Altea: ju mer Dr D vet, desto lättare har han för att behandla. Jag hade inte gjort det på flera olika kliniker utan gör även hystero hos honom. Dessutom har han hittat mer på mig än vad Riga gjort. Låt inte pengarna styra om du inte måste, det kan bli dyrköpt istället i längden. Du kan själv skicka blod till RFU, det måste du inte åka till Aten för att göra. Augmentin=Amoxicillin (brukar vara vanligt att man får svamp av så bunkra dessutom med svampmedicin) {#emotions_dlg.flower}

  • Zinfandel
    Cristine skrev 2015-02-13 22:39:10 följande:

    Någon i Västerås trakten som har tips på vart man kan vända sig för att få hjälp med att ta de blodprover som behövs tas och snabba resultat som Dr D efterfrågar vid IVF?


    Inte direkt i Västerås men Eskilstuna är väl det närmsta med Werlabs - så vet du åtminstone att hjälp finns inom någorlunda räckhåll. Och du vet väl att vi har rabatt där Flört

    www.werlabs.se/NYSIDA-tM79.html
  • Zinfandel
    LinneaSvea skrev 2015-02-17 13:13:53 följande:

    Hej på Er! en snabb fråga, är det någon som vet om det är ok att dricka koffeinfritt kaffe?? Typ 3 muggar/dag. Det kanske är lika dumt som att dricka vanligt kaffe?


    Tyvärr innehåller koffeinfritt kaffe en massa skit för att göra det just koffeinfritt. De två sorterna som Snart Lycklig nämner är bra märken! Kaffe
  • Zinfandel

    AnnC: det beror ju på vilka tester som ska tas?? Det finns ju olika "immuntester". En hel NK-panel med cytokiner i Aten brukar sluta på ca 25000 kr och det är ganska exakt vad 3000 dollar är även om Dr B brukar vara dyrast så verkar det ganska jämndyrt ;)

  • Zinfandel
    singhali skrev 2015-02-20 09:18:45 följande:

    Jag undrar hur ofta ni tar FBC test när ni går på Neupogen och om ni lyckats hitta någon läkare i Sverige som hjälper er med remisser för det? Är det dr D som tolkar värdena? Jag har fått Neupogen ordinerat av dr Gorgy men har inte hittat någon läkare som kan hjälpa mig tolka värdena då dr Gorgy inte gör det.  


    Ja, det har jag. Både min svenske läkare och Dr D tolkar värdena. Ett par värden skenar direkt med Neupogen eftersom man ökar antalet vita blodkroppar rejält. Märkligt att Dr G ordinerar det och inte följer upp det?!

    På Capio kan man oftast betala för alla blodprover.

    Ja, man ska vara helt klar med att man med Neupogen & Pred (och kanske även Humira) sänker immunförsvaret så pass att sjukdomsrisker ökar. Det hänger tyvärr inte på mängd under tid utan att man faktiskt sänker det så pass mycket överhuvudtaget. Var därför försiktiga med riskzoner just nu som dagisbarn, folksamlingar, kollektivtrafik osv eftersom man är extra smittkänslig.  
  • Zinfandel

    Zwillinge: ni kanske ska inboxa sådan info om fejkade remisser??Förvånad Tänk på att vårdcentraler, läkare och sköterskor läser här så tänk på vilken info ni delar av er med helt öppet. Tyst

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!