• Snart lycklig

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    ....jag höll faktiskt på med hormonbehandlingar när jag gick NED i vikt, skulle det stå......

  • Snart lycklig
    FineS skrev 2014-06-21 18:37:25 följande:

    Oj, vilken viktnergång! Känner du att kroppen mår bättre nu när du gått ner? Själv har jag också gått ner 1,5 kg efter behandlingsstart, har heller inte bantat.. Trodde först det berodde på att jag inte proppat i mig massa sötsaker ( inte varit sugen), men det kan ju vara som du säger att kortisonet påverkar. Tidligare ivf behandlingar har jag gått upp typ 2 kg.


    Ja, jag har inte på 10 år mått så bra i min kropp som jag mår nu. Till och ned bättre än när jag vägde så här sist. Kanske är det immunmedicinerna också som är bra för mig. Nu är ju skillnaden så jämförbar när jag varit en tjockis och på kort tid blivit smalare, så klart det känns bra. Det var faktiskt en sak som stressade mig förra året under mina embryoinsamlingar, att jag inte lyckades gå ner i vikt, så jag är evigt tacksam att jag lyckades, då jag tror det kan ha hjälpt till att komma så här långt. Skönt att känna att jag lyckades göra mitt bästa inför. Jag kommer ihåg att min älskade mormor berättade att hon gick ner lite i vikt precis när hon blev gravid. Vet inte om det var så vid alla tre, eller bara vid en graviditet. Hoppas det är ett gott tecken.
  • Snart lycklig
    Kattflickan skrev 2014-06-22 08:22:00 följande:

    Även jag gick ner i vikt (5 kg) strax innan min lyckade ivf!

    Är så glad över att ni är så många som plussat nu!

    Jag försöker att komma i form inför mitt FET i augusti, löptränat 2-3 ggr per vecka.

    Vet ni hur långt innan man bör undvika kaffe och alkohol? ( dricker måttligt av alkohol även nu).


    Tackar lite försiktigt, såå nervös till imorgon. Jag gick över till koffeinfritt kaffe för flera år sedan, men det sista året har jag även minskat med det, inte varit sugen. Inte druckit Cola överhuvudtaget (dricker inte läsk). Fuskat med lite mörk choklad som innehåller lite koffein. Däremot har jag faktiskt haft ett ökat intag av grönt te under min bantningsperiod, typ 3 muggar per dag och grönt te innehåller ju lite koffein, men nyttigt på andra sätt. Nu dricker jag i stort sett bara rött te eller örtte. Alkohol ibland, men mkt begränsat. Jag skulle försöka gå över till glutenfritt om jag vore du.
  • Snart lycklig
    Redan47 skrev 2014-06-22 08:54:26 följande:

    Nytt FET inbokat, resa till Aten 17-20/7. Det ska gå. Ni som behandl er med östrogen plåster , vilken styrka, antal plåster behövs för ändamålet bygga slemhinna !


    Vad skönt att direkt gå en plan. Det underlättar definitivt i sorgen. Förstår precis hur du tänker med nyttan av hysteroskopin. Har ingen erfarenhet av plåster. Är du säker på att ditt HCG nu är <2?
  • Snart lycklig

    Nin, jag har ju gjort IVF hos D i Aten. Han undersökte noga mina äggstockar och det runt omkring, samt blodprover till Chicago. Detta var extremt viktigt i mitt fall, då jag var precis fyllda 46 år när jag åkte till honom första gången. D är mkt mkt duktig på VUL. Tack gode Gud, så såg det mkt bra ut för min ålder. Sedan följer D löpande upp gm blodprover den enskilda kvinnans immun- och hormonbalans. D har ett gediget intresse och älskar sitt arbete, som han säger. Dock kan han tycka att han måste springa för det är så mkt. Vi alla här hoppas att han utökar sin personalstyrka. Idag arbetar fan ensam och i samarbete med Genesis hospital, där jag upplever att de har mycket duktiga embryologer och ett mkt bra lab. Man sövs om det finns runt tre eller flera blåsor, vilket jag älskat. Oftast när jag plockat två eller ett ägg har jag endast fått en Voltarensupp-supp, men det har gått bra. Det är svårt att veta vad du vill veta, så fråga gärna, så svarar jag. :)

  • Snart lycklig

    Nin, den största skillnaden är nog att D använder lågdosstimulering, även på mig som äldre. Ibland då lågt som Menopur 75. I Sverige och Danmark har jag alltid haft högsta dosen Menopur 450. Nu har jag ju samlat befruktade 1-dagars och D förväntade sig få ägg varje gång, 1 eller 2. Jag fick till slut ihop 16 st 1-dagars befruktade till frysen. 15 av dem klarade upptiningen och 10(!) st var blastocyster dag 5, vilket är oerhört bra i vilken ålder än kvinnan befinner sig i och i min ålder EXTREMT bra resultat, (mina ägg i frysen var 46,50 - 47,75 år gamla). 6 st blastocyster återfördes till mig och de 4 andra odlades vidare till dag 6 och då kunde 2 av de 4 frysas in. Jag tror helt enkelt på att lågdosstimuleringen och att äggen kom från olika cykler (trots få ägg vid vare uttag), var det som gjorde att resultat blev så bra. Jag har ingen aning, men det är vad jag själv tror och känner. Nu hoppas jag på lika fantastiskt resultat och lycka framåt.....

  • Snart lycklig
    mammasusan skrev 2014-06-22 11:09:50 följande:

    Jag trodde också jag hade immunproblem eftersom jag fick mf så fort jag fått plus nästan. Men i mitt fall berodde det på sköra slemhinnor (infektion som ej landstinget kollar efter), fick hjälp av en privatläkare i Sundsvall feb-13 med penicillin & preparat för att bygga upp slemhinnorna igen. Plussade okt-13 blev mf igen sedan plus i feb-14 & nu är jag i v.23 efter 18 tidiga mf!


    Oh kära du, 18 tidiga missfall!! Jag tror som du att det är viktigt att kolla upp alla infektioner, antingen hos Ludmila i Sundsvall eller att skicka mensblod till Serum i Aten. Det är en "billig" början. (Skickade själv till Serum, men hade absolut ingenting, som faktiskt verkar ovanligt, de flesta har haft något.)
  • Snart lycklig
    Nin skrev 2014-06-22 11:37:00 följande:

    Tack! Vad härligt att ni på den här tråden är så kunniga. Jag är så ny på det här med IFV, vet inte riktigt vad jag ska göra eller fråga :) gjort vårt första IVF på Sahlgrenska GBG, tror tyvärr inte att det tog sig. Mna tankar går runt, ska jag satsa på aten eller ge den svenska vården ett försök till. Vi är inte så "gamla" men ända inte jätte unga jag 33 sambo 38år.

    Har du lyckats bli gravid? är det din ålder som ställer till det för dig eller är det något annat? har du några barn? hoppas att det är ok att jag ställer privata frågor :) lite intressant att höra hur andra har det och vad deras problem är..

    Hur hjälper dr D e om man nu har dåligt immunförsvar? jag har nämligen dåligt försvar, tror även att mina ägg vid befruktning inte utveckas rätt i kroppen, tror att de stannar upp, de delar sig inte som de ska..


    Vågar inte säga så mkt nu.........., men gå gärna tillbaka i tråden och läs lite.
  • Snart lycklig

    Jag tar D-vitamin även nu (t.o.m. hög dos) och har gått på akupunktur vid alla mina IVF och ägginsamlingar.

  • Snart lycklig
    Zinfandel skrev 2014-06-22 19:30:36 följande:

    Förresten, ang koffeinfritt kaffe så innehåller det en farlig massa skit som kemiska lösningsmedel för att just göra det koffeinfritt, så pass att det nästan är bättre att dricka med koffein? så välj hellre en ekologisk sort eftersom man då inte använder skadliga kemikalier! Clipper är ett bra märke.


    Exakt, glömde skriva det! Tack Zin.
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!