• Poussin

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    TWH - beklagar verkligen. :( Stor varm kram till dig

    Hjärte - jag håller helt med i zins resonemang, tror ni fattat rätt beslut, jag tycker det känns tryggt att veta att han finns där om något skulle se galet ut.

    Grattis till alla fina HCG resultat!! :)

    Fick mail från Dr D idag, han skrev att han är på semester 28/7 - 22/8, men att han kommer att hålla koll och finnas tillgänglig "for anyone who needs his intervention".
    Gällande behandlingsplan när man blir gravid så fick jag väldigt tydliga intruktioner, först fram till v 12 och sen för resten av graviditeten. Den gällde/er Clexane, Trombyl, IL, Prednisolon och FBC.

  • Poussin

    Jag är i v 21+3 nu.

    Jag fick sluta med Clexane i v 12, men jag vet andra tjejer som behöver det hela vägen så det är helt individuellt.
    Det var den stora skillnaden, annars Pred 10 mg hela graviditeten, IL var 4e vecka, Trombyl till v 34 eller 36 (minns inte, får kolla upp det) och FBC en vecka efter varje IL.
    Nu har dock mina värden blivit så bra att Dr D vill att jag avvaktar med IL och istället tar FBC var 14e dag för att hålla koll. Så planen kan ändras lite beroende på hur graviditeten fortskrider. Lully fick ju t.ex ök Pred dosen runt v 20 pga immun känningar.

  • Poussin
    Angla skrev 2012-07-12 20:51:40 följande:
    Innan vecka 12 hur ofta fick ni IL då och hur ofta tog ni FBC samt hcg?
    Nervig som jag var så blev det en del HCG test första månaden, jag tog det första på RD8, dvs 8/3 (HCG 12) och det sista den 4/2 och då var det uppe i 29000, totalt 6 tester.

    Jag tog 4 IL mellan plus och slutet av v 12, men då var ett av dem "urgent". FBC alltid en vecka efter varje IL. 
  • Poussin

    Snart lycklig - Beklagar verkligen, hoppades så innerligt att det skulle bli ett plus för er. :( Stor varm kram

    Hjärte - Åh vad skönt att det löste sig till slut!

    Själv har jag vunnit pris i klumpighet idag och fått ta en tur till gynakuten. Min fot vek sig och jag ramlade pladask på magen på lunchen. Hade kassar i händerna så jag hann inte ta emot mig ordentligt. Total ångest, var övertygad om att lillen dött av smällen. :( Träffade en jättebra och lungnade läkare, fick göra UL och allt såg bra ut. Hon sa även att de är så väl skyddade i magen att det inte är någon risk, möjligtvis senare i graviditeten. Han var helt still i flera timmar ( mycket ovanligt) men nu kör han lite body combat igen och jag andas lättare.

    Trevlig helg allesammans!

  • Poussin

    TWH - Håller tummarna för att ditt hcg bara är lite trögt!

    Angla - Beklagar verkligen. Gråter

    Holly - Åh vad skönt att de kan hjälpa dig, ett stressmoment mindre! Glad Vad bra att du fick ett bra intryck av BM, hon är väldigt rar och så härligt open minded. Tycker dock att 6+0 låter tidigt för VUL, jag hade nog gärna väntat en vecka eller 2 till.

    Hjärte & Holly - Ja visst är A-M helt underbar! Solig

  • Poussin

    Hjärte - Ja de gör KUB och RUL på plats, jättesmidigt. Att du är hungrig kan mycket väl bero på pyret i magen, jag var konstant hungrig under några veckor men som tur var lugnade det ner sig sen.

  • Poussin

    Hjärte - jag tror med på det, mycket eftersom du är sugen på något speciellt. Kunde varit värre. Har en kompis som var vegetarian och när hon var gravid vart hon så galet sugen på korv att mannen fick åka iväg och köpa varmkorv mitt i natten.

    Till mig skrev Dr D att han går på semester 28/7, men han kanske skjutit lite på det med tanke på arbetsbördan...

  • Poussin

    Holly - WOW vad häftigt med tvillingar, dubbelt grattis till dig!!! Glad

    Hjärte - Skönt att läkaren stöttade dig, hoppas nu att din BM gör det också. Min BM stöttar till 100% och är dessutom väldigt nyfiken på hela behandlingen. Angående symptom så hade jag knappt några heller, har inte mått illa över huvudtaget, så njut över att du slipper. Glad
    Har du ingen läkare som kan skriva ut ett svenskt recept till dig på Clexane baserat på ordination från Dr D? Min gyn gjorde det åt mig utan problem.

    Curly - Spännande med spraystart, nu kommer det att bli bebis vännen!!! Hjärta

    Roligt att det sån aktivitet i tråden och att antalet gravida bara blir fler! Håller tummarna för er som fortfarande kämpar, önskar er så innerligt att lyckas snart.
    Själv är jag tillbaka från 2 veckor i Frankrike, skönt men lite väl varmt (runt 35 grader) så jag höll mig mest i skuggan och tog det lugnt. Är nu inne i v 26 och njuter av att känna vårt lille mirakel busa runt i magen.

    Stor kram till er alla

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!