• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Så tråkigt!
    Ja jag har tänkt tanken. Doktorn var dock helt frågande till IL i vår behandling däremot förstod han att pred ordinerades. Jag hoppas få IL "gratis" nu. Mår så himla bra av det! Även hår, hud och naglar!
    Men jag tror man kanske får börja med kortison som sedan trappas ned under mycket lång tid. Vi får se vad de hittar och hittar på!

  • Lully Hill

    Snart lycklig! Jag är med dig i tankarna i Athen! Kram o lycka till nu! Du är i goda händer! Kram


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Hoppar in och vinkar till er! 
    Jag följer tråden från min mobil även om jag inte syns så ofta! Det är fullt upp med Erik och sällan tid till att surfa runt!
    Jag har dessutom nu kommit hem från en vecka på Gotland. Min pappa gick bort i vintras, då jag var gravid, och eftersom mamma dog för några år sedan har mitt föräldrahem nu bara stått tomt och orört. Vi ville inte ta tag i det då jag var gravid. Vi ville inte riskera något eftersom det är så känslomässigt omtumlande att gå igenom hela sin barndom med alla minnen och all sorg. Nu är det gjort och det var jobbigt men skönt att det är över!

    Lycka till alla!

    Kram 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Holly,
    Jag ska till doktorn i morgon på återbesök. Jag får då svar på mina prover. Att nått är galet i kroppen är helt uppenbart! Det har blivit värre och nu så illa att jag får ont i kroppen av att ligga still en hel natt. Vaknar i ottan med ont i kroppen. Jag hoppas bara det här syns på proverna så jag får behandling. Jag hör av mig när jag vet mer!
    Lully

  • Lully Hill

    Halloj!
    Är nu tillbaka efter återbesök hos doktorn och svar på proverna. Är tyvärr inte mycket klokare.
    Alla värden var ok (!) och jag har inte någon konkret kortisolbrist efter nedtrappning av kortisonet. Än så länge är min ledvärk alltså oförklarlig.
    Nu ska jag få göra ett specialtest för att kolla om binjurarna är "trötta" ändå. Man gör en särskild hormonbelastning av dem genom där man injicerar ett ämnen, tror det hette Zyntax eller nått.  Det är något som jag kommer att få göra på karolinska sjukhuset så det dröjer. Jag ska också göra ett glutenintoleranstest via blodprov. Gluten kan tydligen ge ledvärk och en massa skumma symptom.

    Ja, inte mycket klokare alltså. Tills vidare ordineras jag värktabletter bara. 

    Lully 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Snart lycklig skrev 2012-09-28 12:08:00 följande:
    Jag var nu på toa och då kom dt lite brunt igen. 
    Hej vännen,
    Förstår din oro!
    Svettningar är ett gott tecken sa Dr D till mig. Jag svettades under hela graviditeten, det har med hormonerna att göra. Om du äter Prednisolon så kan man även få svettningar av dem. 

    Bruna spottar och brunflytning kan man få lite då och då. Bla annat vid tid för mens även om man är gravid. Likas så kan ett blodkärl blöda lite vilket ger pytte pytte gammalt blod.  

    Har du fått mensvärk el nått? Om jag var du skulle jag stoppa in fingret och se om det kommer ut mer blod, så att jag visste och slapp oroa mig. Om inte så kan du lugna dig lite och fortsätta hoppas. 

    jag skulle också "planera" för en sjukdag på måndag, dvs känna mig lite sjuk idag på jobbet och klaga på huvudvärk eller nått. Du har gått igenom så mycket nu och ingen är superman! Ta du dig "lite ledigt" på måndag om det skulle komma mer blod i helgen.

    Puss o kram
     
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    Ninninn skrev 2012-09-28 18:49:56 följande:

    TNF-a:IL-10 (CD3+CD4+) 38,1
    IFN-g:IL-10 (CD3+CD4+) 19,4

     


    50:1 * 8.9  10 - 40


    25:1 * 4.1  5 - 30


    12.5:1 * 1.0  3 - 20


    IgG 12.5 mg/ml, 50:1  6.5


    IgG 12.5 mg/ml, 25:1  3.6


    Intralipid 1.5 mg/ml, 50:1  2.6


    Intralipid 1.5 mg/ml, 25:1  2.2


     CD3 83.7  60 - 85


     CD19 5.6  2 - 12


    CD56 8.4  2 - 12


     of CD19+ cells, CD5+ * 10.7  5 - 10

    Någon som kan hjälpa mig tyda dessa svar?  


     


     


     


    Hej Ninnin,

    Du har samma förhöjda NK celler som jag har! CD19+-CD5+. De är kända för att kunna orsaka infertilitet. Även om man håller sig inom referensvärdena i övrigt kan även de orsaka infertilitet. För att kroppen ska vara "baby friendly" så bör man hålla sig i det nedre delarna av referensvärdena. 

    Där det står mg/ml visar hur du svarar på IVIG respektive IL behandling. De sänker dina nk celler om du jämför med värdena ovanför. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Grattis Stumpan! Nu får du ju behandling så visst ska det gå vägen!
    Jag fick 100 ml vid varje dropp som blandas med en påse koksalt. Vet inte hur mycket.

  • Lully Hill
    Ninninn skrev 2012-09-29 09:18:58 följande:

    Tack Lully! Du har ju lyckats så de är ju positivt :) hade du även högt tnf eller va de bara nk cellerna som va höga för dig
    Det var bara höga NK celler som jag hade. 
    Fråga Dr D om Humira. Jag fick det inte. 
    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!