• Ljusgläntan

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Holly - har du tagit IL var 10:e dag ungefär?

  • Ljusgläntan

    Nu i veckan ska jag äntligen träffa min svenska läkare och berätta om denna behandling och se om hon stöttar de och går med på att skriva ut allt som behövs... Lite nervöst...

  • Ljusgläntan
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-12 20:15:32 följande:
    Jag brukar alltid få senare ÄL med pergo, ofta dag 18-19 istället för 13-14. Hoppas det blir likadant för dig!

    Samma här.. Jag brukar få dag 17-19 med pergo...
  • Ljusgläntan
    Hjärtefröjd skrev 2012-08-13 19:19:26 följande:
    Det känns klart bättre, men armen ser lite konstig och vit ut...

    Vad läskigt... Jag fick ju stickningar i händerna efter jag tog IL och det är ännu inte helt borta fast det gått fyra veckor fast det har minskat i alla fall. I början var det hemskt, vakna på nätterna av allt stickande!!
  • Ljusgläntan

    Idag var jag hos min läkare här hemma och berättade om Dr D och dess behandling och hoppades på att hon skulle skriva ut IL men det blev ett stort nej.

    Hon sa att hade det funkat med IL hade läkarvården i sverige redan gett oss kvinnor detta?!

  • Ljusgläntan

    Criss00 - ja de var en gyn läkare. Nej de flesta här verkar fått en sådan reaktion och få ta tag i det själva. Denna läkare sa att det kan bli komplikationer och kan ge allergiska reaktioner av IL som hon inte ville ansvara för. Dessutom såg hon inte vad detta dropp skulle göra för hjälp mot immunförsvar på något vis.

  • Ljusgläntan
    TWH skrev 2012-08-17 18:26:35 följande:
    Ljusgläntan: jag har en kompissom håller på att söka ut studier i pubmed gällande intralipider, upprepade missfall och misslyckade ivf-er, i PubMed. Hon har hittat en massa helt nya och entydiga studier, så fort hon har sammanställt dessa ska jag skicka in dem här så alla kan läsa och ta med till skeptiska läkare. Oavsett så kan ju läkaren neka men de kanske känner sig mer trygga efter att ha sett studierna. En av de senaste, publicerad juli 2012, visar en extremt signifikant skillnad för kvinnor med förhöjda nk celler, över 12 procent, i utfallet lyckade graviditeter. Utvald grupp var upprepade missfall med konstaterat förhöjda värden. Efter behandling i 3 cykler så hade 87 procent lyckad graviditet med intralipider mot 12 procent i kontrollgruppen. Den här studien var spansk. Jag återkommer med hänvisningar, hon söker också på misslyckade ivfer då det är hennes utmaning.

    Duktig du är som fixar! Min läkare sa att hon tyvärr inte har tid att studera nya metoder i varje patients enskilda fall så hon var tyvärr inte intresserad av att få läsa något om det ;(
  • Ljusgläntan
    TWH skrev 2012-08-17 19:26:25 följande:
    Kan du fråga din gyn vad det var för reaktioner, hon/han måste ju kunna visa fakta på det. Det känns ju minst sagt viktigt för alla oss i tråden som tar il kontinuerligt!

    Hon sa att hon var för dåligt insatt av il men visste att den kan ge biverkningar och allergiska reaktioner som all annan medicin. Hon sa att för höga doser prednisolon kunde ge psykoser eller vad hon prata om. Ärligt talat har jag ingen lust att prata med henne igen. Kändes inte som de gav nåt.
  • Ljusgläntan
    TWH skrev 2012-08-17 20:40:13 följande:
    Förstår dig verkligen!! Hon verkar ju lite dåligt påläst, har svårt att tro att Sveriges mest erkända fert.läkare skriver ut prednisolon om dessa biverkningar fanns. Fass säger inget sådant heller... Jaja, det är bara att kämpa vidare - har du fått dina provsvar? Dvs har du fått ngn diagnos av dr d?

    Nej har du fått din diagnos??
  • Ljusgläntan
    TWH skrev 2012-08-17 21:40:45 följande:
    Japp, eller diagnos vet jag inte. Mina nk celler cd56 låg på 21.5 när provet togs och normalt referensvärde är 2-12 så mina ligger högt. Cd3 låg lite under refvärdet. Jag har själv läst på vad detta betyder i Alan Beers bok så jag förstår innebörden. Dr D sa att han inte hade tid att förklara men att immunproblemen nu är konstaterade. Tecken på höga cd56, enligt boken, är exempelivis feber vid implantation (feber som märks) - och det har jag haft varje grav, spontanabort efter att hjärtat börjat slå och lite annat. Intressant är att jag misstänker att jag är gravid nu (kan ju såklart vara inbillning) pga dragningar i livmodern som jag brukar få - men ingen febertopp denna gång och jag tog ju il i måndags.

    Ja så sa han till mig med, att det var svårt att förklara men att han ser immunproblem. Kan du se i Beer boken vad det innebär att ha för högt på CD19??
  • Ljusgläntan
    TWH skrev 2012-08-18 13:31:36 följande:
    Jag har kollat i boken och höga cd19 är relaterat till autoimmunitet, ofta har man då höga antiphospholid antibodies, jag citerar "elevated cd19 cells correlate with high levels of antiphospholid antibodies....and are involved in altering the immune profile of women who experience recurrent miscarriage" det kan också vara antikroppar mot sperman står det på ett annat ställe. "cd19/5 cells produce antibodies o hormones and neurotransmitters. Hormones that can be affected by the activity of these antibodies include serotonin, estrogen, progesterone growth and thyroid hormones. Patients whose cd19 exceeds the normal range often stimulate poorly with gonadotropins (??). In addition they may have immunological symptoms as joint pains, finger stifness, headache, lethargy, malaise, fever depressions and occasional bouts of hives. These cells are often elevated in women with autoimmune disorders and in those who reject a bone marrow transplant from a compatible donor. They are also associated with embryonic damage or loss. Oavsett vad av detta så finns det behandling. Hoppas du fick lite mer fakta😊

    Tack så mycket !!! Vad gullig du är. Jag antar att behandlingen du menar är il droppen.?
  • Ljusgläntan

    Var ett tag sedan jag var inne här nu... Välkommen alla nya. Jag har ännu inte vågat ta IL igen efter den starka reaktionen min kropp fick när jag tog den första gången i grekland. Dr D har mailat och frågat hur jag vill gå vidare men jag vet inte om jag vågar ta det igen, är rädd att kroppen aka börja sticka igen som sist.. De höll på i sex veckor och lite känningar kvar och var såååå läskigt och obehagligt, kunde inte sova på nätterna av allt stickande. Jag kontaktade IL tillverkning och de sa att de kunde vara en sideffekt men hänvisdae till min läkare för mer hjälp och Dr D visste inte hur han skulle hamtera det. Hur hade ni gjort??

  • Ljusgläntan
    TWH skrev 2012-08-25 15:10:35 följande:
    På eget bevåg ska tilläggas😃

    Ok, synd det inte funka! Har du tänkt göra nåt annorlunda till nästa gång?
  • Ljusgläntan

    Zin - ledsen att det inte funkar på dig, du har inte funderat på att göra kanske med surrogat utomlands?

  • Ljusgläntan

    Jag får med mycket biverkningar av serpafar.. Svallningar och sover dåligt. Svettas och fryser om dagarna, huvudvärk. Nej jag valde att inte ta denna månad och det blev äl ändå som tur var.

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!