• Zinfandel

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Stjärnan06 skrev 2013-12-19 11:24:03 följande:
    Prasteton el Dhea är ett hormon som halveras mellan åren 20 till 40 år. Prasteron stärker äggkvaliten. I USA äter alla ivf patienter prasteron. Vi köpte en burk dhea från England innan de skrev ut prasteron till mig!! Ge er inte tjata och kräv era rättigheter!! Kram kram
    Nej, "alla" tar verkligen inte dhea, särskilt inte endopatienter som oftast avråds och det har kanske 60% av oss. Men är man i vår aktningsvärda ålder så kan det såklart vara värt att testa ändå....
  • Zinfandel
    leah2012 skrev 2013-12-19 20:41:52 följande:
    Någon som kan svara?
    Från sprutstart, dvs CD 2.
  • Zinfandel
    Solkattan skrev 2013-12-29 11:26:33 följande:
    Tycker mammansusans fråga är intressant.. nån som vet någon site som säljer läkemedel som är seriös... ?
    Nej och jag tycker inte det är värt att chansa... För stor insats helt enkelt!
    MH78 skrev 2013-12-29 14:49:42 följande:
    Hejsan alla tappra! Jag är ny här, som ni nog märker;). Har 4 misslyckade ivf, 2 misslyckade FET och två FET då jag blivit gravid men då jag fått tidiga missfall (sista nu till jul). Detta trots att jag har toppkvalité på äggen. Jag har både glutenintollerans och endometrios och nu har vi bestämt oss för att göra en utredning utomlands. Min fråga, just nu, är varför just Aten och inte London? Funderar på att maila båda men vill gärna höra från er med erfarenhet vad ni tycker! Ja, ni kanske inte har någon erfarenhet av London men ni kanske kan berätta varför ni valde Aten?
    Snöbollseffekten antar jag... Någon började och fler hängde på, mycket tack vare Dr Ds engagemang och att han helt enkelt är billigast. Idag, ett par år senare, när jag även följt alla de som faktiskt tyvärr inte har lyckats, så hade jag valt Dr G i London eftersom han har betydligt fler behandlingsalternativ, vi är ju alla olika med olika behov. Kanske hade fler lyckats med rätt behandling från början...? Det får vi såklart aldrig veta men kanske är det så.

    Det har även dykt upp läkare i Tyskland och Frankrike som arbetar med reproduktionsimmunologi, kanske värt att kolla upp...?
  • Zinfandel
    lill111 skrev 2013-12-29 21:14:29 följande:

    Vi valde dr d för att han verkade mest seriös och lätt att förstå samt otroligt engagerad - det som dock gör mig lite orolig är vad är det för andra behandlingsalternativ som Dr G i London använde kontra Dr d...trodde endast det vat IVIG som dr G gjorde annorlunda mot dr d - men jag har säkert fel? Kram!!
    Först är det en grundligare genomgång och provtagning för att finna orsaken till problemet beroende på vad man har för historia (HLA, DQ, LAD, Factor 2 & 5, MTHFR, KIR, FoxP3, karyotyping osv) samt underlivstester (livmoderbiopsi, BV, HC, urea osv) till behandling, t ex LIT (Partner, Donor eller Pooled), Neupogen, Ivig, Metmorfin, Viagra, Progesteron (samtliga, dvs vaginal, injektion, oral el gel alla har vi olika behov), antibiotika osv.

    April: usch vilken tråkig historia Gråter Ja, jag minns att flera avrådde dig från IVF, jag tycker dock inte alls det är en dum idé och det blev ju ett bra resultat! Jag tror att man ska veta att första försöket är oftast en "testomgång" för att se hur man svarar på allt. Det stör mig lite att Sverige har hängt upp sig så på AMH, ett värde man knappt ens kollar i många andra länder eftersom det knappast är avgörande, bara vetskapen om ett lågt värde har snarare fler nackdelar. Jag förstår dig, alltihop tar musten ur en och ja, varje gång man ska prova nåt nytt så infinner sig hoppet igen. I ditt fall med diabetes är det särkilt vitkigt att finna någon som är kompetent nog. Jag hoppas innerligt att ni finner krafter att försöka igen, vare sig det är hemma eller "i labbet" ;) och du! Innan sistahandsalternativet finns många andra alternativ Kyss Kram
  • Zinfandel

    Om någon i Malmö med omnejd är intresserad av Fibromassage så har jag fått ett särskilt bra erbjudande Kyss. Massageformen utvecklades först för fibromyalgipatienter men är även bra för oss just för att den ger total avslappning och sätter fart på blodcirkulationen. 
    1 timme endast 350 kr! Uppge "FM" vid bokning
    www.mindforum.se - vid Drottningtorget

  • Zinfandel
    NinaCamilla skrev 2014-01-15 09:45:40 följande:
    Vi som har endo borde ändå vara nedreglerade flera månader inför försöken så att jag tror inte att lite östrogen skadar vid IL. Hur länge ska du vara nedregelerad? Tidigare ÄD har jag varit nedreglerad endast 1 mån som Serum kliniken tycker är för kort tid för endo-patient.
    Fler och fler kliniker slutar med nedreglering på endopatienter (beroende på endograd) eftersom utfallet inte blir bättre, korta behandlingar är fördelaktigt för immunpatienter och det idag finns bättre alternativ för endo (Neupogen, Letrozole osv).
  • Zinfandel

    Beklagar verkligen Zwillinge Gråter förbannat ledsamt. Men med en bra immunterapi så kan det med stor chans gå hela vägen nästa gång så ge inte upp {#emotions_dlg.flower}Hjärta

  • Zinfandel

    Krumelur: ja visst kan man ta NK & CD-markörer i Sverige! Faktum är att Sverige är ganska duktigt på blodprover. Problemet är - de analyseras inte för reproduktion. Problem ett är alltså att du inte får rätt värde och referens, problem två är att även om du skulle få korrekt resultat så kan du inte få en anpassad ordination & behandling. Av ren nyfikenhet har jag tagit dessa prover både på Chicagolabbet och ett Sverigelabb samtidigt och dessutom med "samma" blod. Det var inte bara olika resultat - det var raka motsatsen. Då fick jag verkligen klart för mig att det är helt olika tester.

    Javisst, i Sverige använder man också Chicagolabbet - men inte inom reproduktion, däremot inom t ex onkologi. Så det finns en anledning till att vi närmare 100 st här inne har rest drygt 200 mil (!) för att få rätt svar.. Flört Spontant skulle jag rekommendera dig att inte slösa tid, energi & pengar på att slå dig blodig för att få gjort grejor som ändå inte är rätt, spar tid och gör rätt från början (du kommer att behöva energin till annat sen...). Många här har börjat i samma ände men inser snart att det är smidigare att använda rätt instanser från början. Svårigheter att bli gravid torde vara det främsta beviset på immunoliska problem, vad mer behöver man veta Flört Lycka till!! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!