• singhatjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zin; tusen tack för all info! du är toppen Solig inboxar dig om pdf:erna!

  • singhatjejen

    TWH: Jag åkte till apoteket i Kistagallerian. Men jag skulle tro att det kan vara värt att försöka även i andra invandrartäta områden, så om du har närmare till till exempel Botkyrka eller Rinkeby kan du ju testa det.
    Det var en av tjejerna i Kista som hade full koll. Först när jag kom sa tjejen som stod i receptutgivningen då: "Oj, det här vet jag inte.." och där avbröt jag och började peppra regler, medan hon såg förvånad ut och sa: "jag bara vet inte hur man skriver in.. jag ska fråga min kollega". Och så kom kollegan och det var en tjej med full koll. "Jo detta är giltigt", sa hon och så visade hon första tjejen hur hon skulle skriva in det i systemet. Men det var en annan tjej där som började säga att "nämen det där gäller bara i Norden..." Gudskelov var hon som hade koll drivande och säker.
    Så kan det ju vara även på andra apotek, någon har koll och någon sämre koll. Tyvärr är det ju väldigt ojämnt. På de andra apoteken har de bara bett mig sätta mig ned och så fick jag sitta en bra stund medan jag ser hur de går runt och ringer och suckar. Och sedan kommer tillbaka avvisande och otrevliga. Fy!
    Receptet ska vara original och underskrivet. Dr D skickade på pdf och jag skrev ut på färgskrivare.

  • singhatjejen

    Ninninn: Åh stackare! Usch vad jobbigt. Rynkar på näsan hoppas kroppen vänjer sig eller att det löser sig på något sätt...

  • singhatjejen

    Zinfandel: jo jag tog första sprutan i lördags. Men det tog emot rätt hårt faktiskt. Trots all kamp för att få ut den och trots att de kostade som en halv IVF... Men när jag och sambon tittade på biverkningslistan och "tänk på detta innan du tar sprutan" så blev både han och jag spaka. Jag hade ju förstått att det var starka grejor och inte att leka med direkt, men biverkningar som MS, leukemi, stroke... listan var hur lång som helst. Visst jag kanske inte låg i värsta riskzonen för allt det där, men man vet ju aldrig. Kändes lite olustigt faktiskt. Och just att biverkningarna kan visa sig så lång tid som flera månader efteråt. Om jag lyckas få ned värdet och vi drar igång en IVF så har jag det där i kroppen om jag lyckas bli gravid alltså...
    Ja nu har jag i alla fall hoppat och hoppas på det bästa. Förvånad

  • singhatjejen

    Snart lycklig: Mina fyra sprutor gick på 20800 kronor typ. Dr D sa att han trodde jag behövde fyra stycken och vad jag förstår av pappren i sprutans kartong så ska de tas varannan vecka. Dr D har inte angett intervall.
    Vi kom överens om att jag skulle ta nya prover 40 dagar efter de förra proverna - och det är nu på fredag så jag väntar till nästa måndag med att skicka för att inte riskera blodproverna över helgen.
    Så fort jag får ned värdena drar vi igång IVF. 
    Ja, det är ju som du säger... Humira kan vara sista pusselbiten, så...
    Vet faktiskt inte om jag behöver ta Humira för att fortsätta hålla värdet nere...? Känns som om jag hellre tar IL varje dag istället men har jag inget val så har jag inte.
    Hade du också högt TNF?

  • singhatjejen

    Påskliljan: tack för länken Glad jag hade TNF 48 har jag för mig...

    Snart lycklig: Ja, jag antar att det finns olika doser. 40 mg fick jag ordinerat...

    Zin: nej jag vet... du har rätt. Vet du varför Braverman sätter tre veckor mellan andra och tredje? Hur många har du tagit och hur många ska du ta? har du känt av några biverkningar?

  • singhatjejen

    Zin: ok... ja, jag har inte känt något än - åh hoppas bara de hjälper!!

    Hemliga damen: Har ingen aning om var du kan vända dig... Hoppas innerligt du hittar någon hjälp någonstans. Det är sjutton inte lätt. Och ändå är det ju bara näringslösning! Inte klokt egentligen.

  • singhatjejen

    Zin: Hej, du som har tagit om TNF i USA-proverna - hur mycket kostar det att ta om dem när det bara gäller TNF? Längst ned på formuläret jag fick bifogat står det att jag ska fylla i alla kontouppgifter - men det känns ju inte helt ok... ska man verkligen göra det? Eller har jag missuppfattat det?
    Har försökt nå dr D om vilka prover han vill att jag ska ta om, ifall det är bara TNF (som jag antar står som TH1/TH2?) men får inget svar. Börjar kännas ganska jobbigt...

  • singhatjejen

    Zin: Tack för ditt svar! Men om jag bara ska ta detta provet, behöver jag verkligen åtta rör då? Och tillhandahåller den klinik som drar mitt blod det eller måste jag skaffa själv?

    Ja, jag tycker som du - det är en dyr och känslig behandlingsform och man känner sig ganska ensam och vilsen när man inte får svar (trots stödet härifrån - och tack och lov för det!). Man vill ju att alla får hjälp - och man blir peppad av att se alla som får hjälp och blir med barn - men man behöver ju själv hjälp också...
    Han har ju tydligen en assistent - det måste ju vara hon Mina Belagrati som skickar fakturor och IL? Men han skulle nog behöva en sköterska också. Vi börjar ju bli rätt många som söker hjälp från Sverige nu - och sen har han ju alla andra därnere..

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!