Önskar lite tips ang flaskmatning...
1) Hur ofta skall flaskorna kokas? Vi tar isär dem varje gång och kokar (MAM flaskor) för säkerhets skull
Ingen aning. Jag har aldrig kokat en flaska nånsin.
2) Hur förvarar ni steriliserade flaskor/nappar?
Steriliserar inte o förvarar de diskade i ett skåp.
3) Hur ofta ska nappen bytas?
När den börjar bli sliten eller missfärgad har vi bytt.
4) Vi använder NAN 1, när börjar man med NAN 2?
Nan " kan man använda från födseln, annars är det väl 4 mån som gäller?
5) Hur många flaskor behöver man på ett ungefär?
Vi har bara haft två. Inte känt behov av fler.
6) Hur gör ni för att få det så smidigt som möjligt? Kokar flaskor och fyller på med vatten och har i kylen? Tycker MAM flaskorna läcker nämligen, eller kan man bara ta en tillbringare och ta vatten ur under dagen?
Tog kallt vatten från kranen, värme till ättemp och hällde i pulver. Smidigt som tusan!
7) Hur länge måste man koka upp vattnet?
Inte alls om du har kommunalt vatten. Egen brunn, vet inte.
8) Om man åker bort, hur gör ni då för att det skall bli smidigt med lagom varmt vatten?
Termos med kokat vatten, petflaska med kallt (blanda till ättemp) i med pulver.
9) Övriga tips och råd som kan vara bra att veta, är som sagt helt ny på detta och min första tanke är att det verkar vara en hel vetenskap det där =)
Gör det inte så krångligt.