Inlägg från: Gurkan |Visa alla inlägg
  • Gurkan

    Läxor till en som går i ettan?

    caliningrad skrev 2011-10-04 06:58:28 följande:
    Min dotter "fri-leker" massor!!

    Men las pa hur viktigt det ar att lara sig  lasa, skriva och rakna istallet! 
    Du kan inte sitta och jämföra det thailändska (för det var väl Thailand?) med det svenska då de skiljer sig radikalt och inte ens grunden är densamma. 
     
  • Gurkan
    Gurkan skrev 2011-10-04 07:02:25 följande:
    Du kan inte sitta och jämföra det thailändska (för det var väl Thailand?) med det svenska då de skiljer sig radikalt och inte ens grunden är densamma. 
    thailändska utbildningssystemet skulle det stå
  • Gurkan
    Hertha skrev 2011-10-04 07:26:29 följande:
    Tolta, kan inte citer just nu... Jag tror inte på läxor som medel för att föräldrar ska engagera sig i skolan. Jag vill ha de där 2 timmarna per vecka i klassrummet istället. Nackdelen är väl att i Sverige så skulle facken protestera och anse att det borde vara assistenter istället.
    Jag tycker ju då inte att jag kan kräva att föräldrarna är 2 timmar i veckan i klassrummet. De två timmarna är bättre att de ägnar åt sina barn!
  • Gurkan
    Hertha skrev 2011-10-04 07:34:01 följande:
    Men Gurkan, vad tror du vi gör i klassrummet? Det är klart att vi ägnar den tiden åt våra barn! Och att genom att vara där visar vi hur viktig deras vardag är!
    Du menar att de ska vara med under tiden det bedrivs skolverksamhet?
    Hos oss går barnen i snitt mellan kl 8 och kl 14, det är inte många föräldrar som kan vara lediga två timmar varje vecka från sina jobb och närvara under de tiderna. Och kvällstid är det ju bättre att de spenderar tiden med barnen.
  • Gurkan
    Hertha skrev 2011-10-04 07:43:13 följande:
    Här går det. Föräldrar drar in på sin lunch 2 dagar i veckan. Eller kommer till kontoret 1 timma senare och jobbar lite längre. En del har skiftschema och börjar inte förrän senare. En del jobbar deltid osv. Alltid är det någon tid som passar.
    De flesta av våra föräldrar har en halvtimmes om inte mer pendlingstid och de flesta arbetar inte på kontor och har inte flextider. De allra flesta arbetar heltid men visst finns det de som arbetar deltid med men ofta förläggs deltidsarbetet till just under skoltiden för att barnen inte ska behöva ha fritids.
    Men visst hade man velat komma in så är man mer än välkommen! Men ingenting jag någonsin skulle kunna kräva av föräldrarna. 
  • Gurkan
    caliningrad skrev 2011-10-04 07:54:22 följande:
     Till Tolta: du ar kanske larare, men hur mycket fortroende kan man ha for larare i ett land dar inte alla barn kan lasa nar de ar 7 ar ?
    Men vad gör det om man inte kan läsa vid 7 års ålder?
    Vad gör det om man inte klarar av det förrän 9 år?
    Kan man inte tillägna sig kunskap om man inte kan läsa?
     
  • Gurkan
    caliningrad skrev 2011-10-04 07:57:57 följande:
    Man blir dum och staller inga krav pa sig sjalv. Man blir en soffpotatis som vuxen, tittar pa TV, dricker ol pa soffan, blir tjockis.

    Man ser inte langre hur vacker klassisk litteratur, klassisk musik, och klassisk konst ar. Man tappar sin sjal som manniska. 
    Allvarligt?
     
  • Gurkan
    caliningrad skrev 2011-10-04 08:09:52 följande:
    Ja.
    Trist att man ens behover forklara det.

    Om man lar sig lasa sent finns det de foljande nackdelarna:

    1) barnet kan inte borja lara sig andra amnen sjalvstandigt eftersom det blir mycket svart att ta in kunskaper som inte ar pratiskta om man inte kan lasa. Valdigt konstigt att ens behova forklara detta.

    2) barnet kommer in senare i skonlitteraturen, eller aldrig i manga fall

    3) barnet kommer att bli uttrakat i skolan eftersom att lara sig lasa innebar att ga igenom texter pa nyborjarniva som kan vara roliga for en 4-aring, knappast for en 7-aring

    4) det finns valdigt manga olika skrivsystem i varlden. Valdigt manga manniskor i olika delar av jorden kan lasa i olika skrivsystem. Att lara sig ett enda system sa sent som 7 ar ar ett valdigt stort hinder for att sen hinna lara skig andra system ordentligt.

     
    Vi får nog enas om att vara oense för jag håller inte med dig på en enda av punkterna.
  • Gurkan
    caliningrad skrev 2011-10-04 09:21:39 följande:
    ska detta kallas  for argumentation?
    Nej, det kallas för att jag inte ser vitsen med att argumentera eftersom vi står så långt ifrån varandra att det inte ens är lönt att inleda en.
  • Gurkan
    caliningrad skrev 2011-10-04 10:08:36 följande:
    Och hur kommer det sig att du tanker pa det sattet du gor?

    Tror du att du tanker sjalv? eller har du har varit hjarntvattad ? hur kommer det sig att nastan alla svenskar tror att de tanker sjalva nar de tanker likadant ?

     
    Nej, jag tänker själv tack men jag skriver ändå inte under på vad du har att säga.

    Kanske är det så att svenskarna tror de tänker lika för att de faktiskt tänker lika? 
  • Gurkan
    caliningrad skrev 2011-10-04 10:08:36 följande:
    Och hur kommer det sig att du tanker pa det sattet du gor?

    Tror du att du tanker sjalv? eller har du har varit hjarntvattad ? hur kommer det sig att nastan alla svenskar tror att de tanker sjalva nar de tanker likadant ?

     
    Sen förstår jag inte varför du sitter i både trådar om den svenska förskolan och den svenska skolan och förfasar dig över systemet när du själv inte är boende i Sverige eller har ditt barn i förskola/skola i Sverige.
    Du har ju uppenbarligen missat en ganska stor bit om hur det svenska barnomsorgen och skolan arbetar och jämför den istället med ett utbildningssystem som har helt andra grunder än det svenska. Med det är det inte sagt att det svenska är perfekt och inte kan utvecklas. Det kan alla system.
  • Gurkan
    caliningrad skrev 2011-10-04 10:52:47 följande:
    Jag ar svensk medborgare, har min permanenta bostad i Sverige, ar anstalld i Sverige, betalar skatter i Sverige sa det  ar val sjalvklart att jag far komma med synpunkter.  Att mitt nuvarande uppdrag ar just utomlands ar bara en tillfallighet.

    Det svenska systemet var utvecklat, men har forstorts av den socialistiska ideologin.

    Nar jag laser att barn som ar 6 ar inte ens far sitta pa stolar i skolan utan pa golvet som i Afghanistan kanner jag inte att detta ar vardigt av ett utvecklat land.

    Inte heller nar sa manga 7-aringar ar analfabeter. 
    Som sagt, jag håller inte med dina åsikter om det svenska utbildningen och finner det heller ingen mening med att diskutera det med dig.
Svar på tråden Läxor till en som går i ettan?