• lilaemma

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    eske skrev 2013-09-24 22:42:23 följande:
    Hej! Jag slutade med p-piller för ca 5 veckor sen. Dagen efter jag slutade med pp fick jag mens (helt normalt?). Jag tänkte fråga om det är nån som vet om det är efter nästa mens man kan få ägglossning? har fått för mig att den första mensen när man precis slutar med p-piller inte är "riktig" och då får man ingen ägglossning innan man har fått sin "riktiga" mens. Är det någon som vet hur det här funkar? jag kan säkert ha fått allt om bakfoten. har förövrigt inte fått den här andra mensen än men sist jag kolla va jag inte gravid.
    Det stämmer. Du har ju "mens" varje månad med p-pillren och om du hade haft ÄL innan varje sån mensen skulle ju inte p-pillren skyddat alls... ;) Men var beredd på att det kan ta lång tid innan hormonerna går ur kroppen. Kan ta 7 månader innan du får nästa mens... eller så får du den om 14 dagar... kroppen är lurig på det sättet. 
  • lilaemma
    Vifslan skrev 2013-09-25 08:57:57 följande:
    Måste fråga er som har lite mer koll på saker än mig!

    Den 15/9 hade jag bim. Fick ett svagt pos test. Veckan efter så svaga att de inte fastnade på bild. Den 21e (tror jag) fick jag ett starkt plus men började blöda. Efter det ytterst svaga. Slutade blöda igår. Mindre än vanlig mens och utan direkta mensvärken, men blev ovanligt slö i kroppen.

     Men, min basaltemperatur är fortfarande 0,5-0,8 grader högre än vanligt. När sjunker denna efter tidigt MF? (Vilket jag antar att det var jag fick). Min brukar sjunka vid mensens början i vanliga fall...
    Tempen kan vara lurig ett bra tag efter tidiga mf... Har du tagit fler gravtest efter blödningen?
  • lilaemma
    Längtan efter ett syskon skrev 2013-09-25 10:20:53 följande:
    Igen som vet?
    googelsökning ger 3 veckor. så det borde vara lugnt. 
  • lilaemma
    anki89 skrev 2013-09-26 16:36:11 följande:
    Tog detta test igår, visade snabbt och då tydligare än nu två streck. Nu syns det nästan inte alls...irl syns det mer dock. Tog ett nytt test i morse som bara visade ett streck, alltså negativt. Jag blir så himla less. Kan någon svara på varför ett test visar positivt och ett annat negativs....?
    (Skrev även annan tråd om detta igår, men lade inte upp bilder då) 

     


     


    Två alternativ: Din urin var för utspädd i morse eller det var ett ägg som släppte (kemisk graviditet). Håller tummarna för att det bara var urinen som var för utspädd. 
  • lilaemma
    anki89 skrev 2013-09-26 16:58:59 följande:
    hum.. ja... jag hoppas också. håller ju på å bli galen här....:P drack ju en del vatten innan läggdags och sådär som vanligt.. kanske ska knalla ner på stan och köpa ett digitalt test för säkerhetsskull..
    Om du kan låta bli så är det känslomässigt bättre. Resultatet kommer inte vara säkert i alla fall. Helst ska man vänta en vecka innan man testar igen. Förstår att du inte kan härda ut så länge, men ta inte ett digitalt nu. Säger det gravid kan det fortfarande vara ett tidigt mf och säger det inte gravid så kan du fortfarande vara det. Så försök vänta... Om du kan.
  • lilaemma
    081214 skrev 2013-09-27 08:27:55 följande:
    Är det någon härinne som varit med om att tempen inte sjunker efter mens? Fick super svaga streck innan blödningarna på BIM sen blödde jag typ 1/4 av vad jag brukar göra och nu efter det har tempen inte sjunkit digitala var negativt på BIM och så även stickan för 1 vecka sedan.
    Har du fertilityfriend? Vore enklare att hänga med om man kunde se kurvan... 
  • lilaemma
    deepsounds skrev 2013-10-01 18:00:38 följande:



    Tycker du?
    Jag förklarade att de var tolv dagar kvar men hos sa att de borde ha visat positivt om jag var gravid. (Tog det hos UM)
    Ett test 12 dagar innan beräknad mens skulle inte visat positivt. Det är ju inte ens säkert att du vid det laget haft ägglossning. 
  • lilaemma
    Phlippan87 skrev 2013-10-01 18:45:26 följande:

     


    Är jag och mina vänner inbillningssjuka eller är de positiva?
    Måste tyvärr säga att det jag ser är ett vitt sträck och sen färgrester över stickan. Att det blir vitt där kontrollstrecket ska vara är ju väldigt negativt. Ingen färg alls har fastnat där. Men för all del, jag kan ha fel... 
  • lilaemma
    carolineklund skrev 2013-10-02 13:31:53 följande:
    Hur många här inne har fått starkt utslag på äl tester och sen visat sig vara gravid? Alltså att det har visat utslag på att du är gravid och inte har äl?

    Min tjejkompis har fått rätt starkt på sitt äl test och hon skulle ha sin mens igår.
    Äl tester kan visa positivt precis innan mens oavsett om man är gravid eller inte. De kan också visa negativt precis innan mens oavsett om man är gravid eller inte. Så ta ett gravtest istället... 
  • lilaemma
    sugercane skrev 2013-10-10 19:08:54 följande:
    Tack, jag har fortfarande himla svårt att tro det. Fyra test har varit svaga, men alla lite starkare än det föregående utom två cb som visat blankt nej....
    Du är gravid. CB är inte alltid känsligast... 
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester