• lilaemma

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    puckojag skrev 2013-02-02 21:34:21 följande:
    efter 19 månader så har jag typ slutat hoppas.. 2 mf under tiden. Men men man ska aldrig säga aldrig Sitter och funderar på test, TLs ALDRIG jag får alltid svaga svaga på dom. Funderar på bäst på test? vad tycker ni om dom?
    Är inte så förtjust i bäst på test heller... 
  • lilaemma
    mmelody skrev 2013-02-03 22:06:42 följande:
    Från vilken dag kan man börja testa med gravtest egentligen?
    Man kan ju börja när som helst, men det tidigaste det är möjligt att se nånting alls är på äl+6. Vanligast är att man får + på äl +13,5 Innan äl +9 är ytterst ovanligt...
  • lilaemma
    Serahjay skrev 2013-02-04 16:05:26 följande:
    Hejsan. Jag vet att detta inte är en tråd om symptom men ingen svarar mig på min tråd och jag börjar bli tokig. Har känt starka graviditetssymptom sen nån vecka tillbaka. Började med illamående och eskalerat. Nu har mina ådror på brösten börjat uppenbara sig och dom börjar bli spända. Får en massa finnar och kissar ofta. Yr ibland. Saken är att jag går på cerazette minipiller och haft sex en gång med min sambo på länge. (7 jan) Det känns nästan omöjligt att jag är gravid men kan man vara så skengravid att man får fysiska symptom? Eller inbillar jag mig? Testade mig för någon morgon sen men visade neg. Lönt att testa sig igen? Tacksam för svar till min orelaterade fråga i tråden.
    Har du ätit pillrena länge? Låter som typiska biverkningar av pillren... Ta ett test för att lugna nerverna, eller veta läget...
  • lilaemma
    Serahjay skrev 2013-02-04 19:20:16 följande:



    Ja. Ca ett halvår.. minst. Jo har oxå tänkt på det. Men varför kommer det nu? Ät inte det nåt som kommer i början innan kroppe är van? Hur länge varat dessa biverkningar isf?
    Kan ju vara lite hur som med biverkningar. De kan komma på en gång och sedan försvinna eller börja senare och bli värre och värre... eller vara på nått helt annat sätt... Har man otur har man dem så länge man har hormonerna i sig, vilket ju kan var ett bra tag efter att man slutat.

    Men ta ett test så du vet...
  • lilaemma
    ak15 skrev 2013-02-05 20:04:02 följande:

     


    gjorde bilden lite mindre
    Ser tydligt, men kan inte se om det har nån färg? Är det rosa eller grått?
  • lilaemma
    ak15 skrev 2013-02-05 20:41:08 följande:
    ljust rosa men så svårt o fånga en bra bild :)
    Har du mixtrat med bilden eller är det orginal? Håller tummarna!
  • lilaemma
    syltburk skrev 2013-02-06 07:49:44 följande:


    Hon menar dock att starkare symptom ger en säkrare graviditet; med andra ord; lägre risk för missfall om man kräks, gärna fram till v 20 för det ger ju ett förlängt skydd för barnet OM det skulle födas tidigt.
    MEN KOM IGEN! Så jävla störd kan man inte vara att man tror på detta.
    Jag är INTE MINDRE gravid än någon annan bara för att jag mår bra under min graviditet!
    Men du! Ingen har påstått att du är mindre gravid. Statistik har inte med individer utan med hela populationer att göra.

    OM det är så att starkare symptom har minskad risk för missfall så garanterar det inte att en person med symptom inte får missfall eller att en person med svagare symptom får det... Det betyder bara precis som det står att SANNOLIKHETEN är si eller så.

    Jag börjar bli trött på att folk inte kan skilja på statistik och vad som kommer hända med varje individ. Om ett p-piller är 99% säkert betyder det inte att du inte kommer bli gravid när du använder det. Bara att sannolikheten är låg. Att just den här rökarens barn föddes normalviktigt betyder inte att statistiken om att rökares barn oftare är underviktiga är fel. Att din farfar kunde supa och röka och ändå blev 122 betyder inte att det är ofarligt att röka... OSV...

    Förlåt om jag verkar hård, men jag är visst lite känslig just nu...
  • lilaemma
    Demina läkare skrev 2013-02-06 08:30:44 följande:

    Nämen, du får också lugna ned dig lite!
    Varför tror du att du vet bättre än mig?
    Ska försöka lämna denna tråden nu, svårt när man har följt den i snart 1,5 år! 
    Tror du att det ligger i mitt intresse att sprida falsk kunskap? Det enda jag gör på FL, förutom att läsa då, är att ibland försöka rensa upp i träsket av myter som florerar här. Det är få saker som stör mig mer, än när lekmän sprider okunskap på det här sättet. Givetvis arbetar jag som läkare, strax färdig specialist i ob/gyn, att hävda det annars är brottsligt (föregivande av allmän ställning). Lycka till nu!
    Förstår inte varför du ska lämna tråden? Och om du nu tänker göra det, varför du vill deklarera det för alla... Känns lite "då tänker inte jag leka med dig"... och springa och smälla i dörren. Det är också nått som stör mig... vuxna människor...
  • lilaemma
    Längtan efter ett syskon skrev 2013-02-06 19:18:45 följande:

    låter långsökt :S det borde inte gå så snabbt

    Jo, tyvärr går det ofta precis så snabbt. När det är så tidigt kan det vara plus ena stunden och sen minus nästa. För mig har minus efter plus aldrig varit bra. Har också varit med om + på em sedan - på kvällen + på morgonen och sedan minus igen...
  • lilaemma
    mariama skrev 2013-02-06 19:30:00 följande:
    Jag skulle behöva hjälp! Slutade med p-piller nyss, och har försökt hålla koll på min ägglossning med sekretmetoden. Trodde att jag hade den för ca 9 dagar sedan. Men nu har jag fått ont i nedre delen av magen, runt livmodern, det drar i ljumskarna och så, så jag gjorde ett ÄL-test nyss.

    Resultatet var ett svagt streck (vet ej vad testsorten heter, "One Step Ovulation (LH) Test Strip" heter den. Har jag ägglossning när det är ett svaaaagt streck? Eller ska dom vara lika starka?

    Enligt vad jag trodde (men är inte säker) så skulle BIM vara runt 10-11, men kroppen kanske krånglar efter pillerstoppet! Vad tror ni? 

    På äl-test ska strecken vara lika starka, annars är det ingen äl på g...
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester