Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    liten giraff skrev 2012-12-04 18:23:42 följande:
    Vill någon redigera ett test åt mig? Äl på Bim, äl+11. Ser ett svagt streck, aldrig gjort det innan. Är helt upp i varv, men samtidigt känns det som mensen är på g ikväll/natt.. har mensvärk + fått min "mensfinne".. 

    Och har nån tips på hur man får bättre skärpa på bilder man tar med iphone? Syns bättre om man får en bättre bild. Kortet är taget inom tiden!

     


     
    jag ser faktiskt utan trix hörru... och jag tillhör inte dem som vanligtvis ser
  • slemtorsk i din bralla
    liten giraff skrev 2012-12-05 05:54:10 följande:
    Knappt sovit inatt, var nyss upp och kissade. Fortfarande svagt, men måste vara ett + nu va? I så fall bör det vara starkare om 2-3 dagar va? :D 

     


    ja visst är det ett plus, men bli inte besviken (el rädd eller orolig) om det inte blivit starkare om några dagar. Det är ett positivt test du  har där men man kan inte mäta hcg-halt med tester så det enda du kan säga är att du ÄR gravid så länge du får ett streck, svagt eller starkt.

    Grattis o välkommen i "klubben"
  • slemtorsk i din bralla
    Mini Léonie skrev 2012-12-05 06:07:57 följande:
    Sover du inte Slemmis?

    Och liten giraff det där är solklart, men glöm inte att styrkan kan ta dagar på sig att öka precis som "föregående talare" sa
    nää här går vi upp 4.45 serru

    Maken åker till jobbet vid 5.45 och jag går upp och fixar "bil-kaffe" till honom, tar alvedon mot foglossningarna ohc en sup gaviscon mot halsbrännan.. sen ser jag lite på tv (just nu fri visning av sjuan så jag ser på förlossnings-tv haha) sen återvänder jag till sängen...

    Grannen var förbi och plogade för en timma sen dessutom så även om jag HADE legat kvar hade jag ju trillat ur sängen haha..en traktor med plog framför låter en del här i tysta skogen..

    Sover inte du???!?! eller du ska i väg o jobba eller???
  • slemtorsk i din bralla
    Mini Léonie skrev 2012-12-05 06:20:55 följande:
    Det va mig en ordentlig fru!!

    Kanske ska sätta på kaffe här jag med.. Min är så trött att han inte skulle märka det och sätta på en omgång till.

    Nej det går icke att sova känns som hela havet stormar (ska dom inte vila upp sig inför kommande utmaning?)

    Känningar?
    jag skämmer bort honom  Nää grejen är den att när hans klocka ringer så vaknar jag...jag kan inte sova förbi ett alarm (förutom en morgon förra veckan då jag var som en klubbad oxe) och då kan jag lika gärna gå upp och fixa lite, släpa ut hunden så hon får morgonkissa (under protest för hon älskar att sova länge) och sen få gå tillbaka till sängen Om jag inte ska med in till stan för då går jag upp 4.30 så jag hinner fixa till mig själv lite..

    Ja här rumlas det som fasen.. oftast på nätterna iofs, men hon brukar ha en stund på morgonen också, förutom sent på kvällen. I går fick lilla katten syn på magen när det gick "vågor" utanpå.. har aldrig sett en så förbryllad katt *ASG* han fick världens längsta hals och skitstora ögon och såg allmänt uppskärrad ut medan han stirrade på min mage haha....

    Magen har sjunkit REJÄLT redan, fått höra från flera håll att de misstänker att lilla bus tittar ut tidigare än 9 januari. Hundvakterna gissar FÖRE jul till och med och står beredda att komma hit mitt i natten o hämta upp den fyrbenta.
    Förvärkar har jag haft massor.. har ju haft sd av o till sen vecka 17 men de blir värre och tätare helt klart, varje dag nu och inte så "skarpa" som de var i början utan mer fokuserade om man säger så.. minns ju lite från förra gången och de tidigare sd som jag hade kände jag inte alls igen (hade inget sånt med sonen och förvärkar hade jag typ 4-5ggr bara)

    Har gått 35 fulla veckor i dag och hoppas iaf på att hon stannar minst 2 veckor till så hon är "färdigbakad"
  • slemtorsk i din bralla
    liten giraff skrev 2012-12-05 06:34:48 följande:
    Mini Leonie: Ja, vi försökte i över ett år förut, men lade det på is pga studier och för att det tärde på oss. Försökt några månader till nu, och vi påbörjade utredning förra veckan, han lämnade spermaprov i förrgår! Och så fyller han år på lördag, så det kommer bli den bäst dagen nånsin, ska försöka hålla masken tills dess :) Hihi :)

    Ang. kaffe, hur mycket kan man dricka om dagen? Kan inte sova, och ska på utbildning på jobbet så lär ju erbjudas en hel del :)
    man ska försöka hålla sig under tre koppar. Det är inte farligt att dricka MER men det är inte bra om man säger så.

    Ska se om jag hittar listan jag har haft "som stöd"... för min del har det inte blivit några problem eftersom jag ganska snart efter att jag testade positivt inte klarade att dricka kaffe ens....doften var fantastisk men inte förrän vecka 18-19 kunde jag börja dricka lite igen... och då kraftigt utspätt med mjölk, nog för att jag alltid har mjölk i kaffet men det var mer än 50% mjölk i början *S* nu har jag sakta men säkert gått tillbaka till min vanliga dosering av mjölk, men klarar inte mer än en kopp om dagen, tidigare drack jag 5-6 koppar om ens det räcker (pluggar och då blir det många koppar- för att inte tala om när jag var på praktik hela våren...en ständig mugg vid datorn liksom)
  • slemtorsk i din bralla

    www.slv.se/sv/Fragor--svar/Fragor-och-svar/Mat-vid-graviditet/Kan-jag-dricka-kaffe-under-graviditeten/

    Kaffe och svart te innehåller koffein, som i höga doser kan öka risken för missfall. När man är gravid bör man därför inte få i sig mer än 300 milligram koffein per dag. Det motsvarar antingen tre koppar kaffe, 1,5 deciliter per kopp, eller sex koppar svart te, 2 deciliter per kopp. Även coladrycker och energidrycker kan innehålla koffein.

    Där har ni lite från livsmedelsverket... hade en jättebra lista men den hittar jag inte men det var i stort sett samma siffror

  • slemtorsk i din bralla

    här är en bra lista

    se.babycenter.com/a3955/koffein-under-graviditeten---vad-%C3%A4r-s%C3%A4kert

    och liten giraff... som Leonie säger... fröet ligger väl skyddat och har det gott och bara fokuserar på att växa nu, men nog minns jag hur man liksom förväntade sig att NUUU kommer mensen... och jag som hade blödningar så pass länge hade liksom svårt att verkligen acceptera att jag var gravid.. det har nog egentligen tagit fram tills nu 35 fulla veckor.. och ÄNDÅ så ligger jag på kvällarna och liksom inte riktigt fattar att om några veckor har jag en dotter. Det är mycket mer overkligt för mig denna gången än det var sist (för 8 år sedan) helt sjukt.....men fantastiskt.

  • slemtorsk i din bralla
    liten giraff skrev 2012-12-05 06:51:24 följande:
    Ja, jag ska njuta *snyft* :)
    Något jag tänkt på, min farfar gick bort i förrgår, och igår fick jag första plusset. Någon nära försvinner, och någon ny kommer till! Märkligt :)www.familjeliv.se/Forum-1-289/m61096194.html#replyformanchor
    det var lite samma när jag föddes... min farmor gick bort 3 dagar innan jag föddes. Tydligen var jag väldigt väldigt lik henne som ung, såg foton på henne och det var skrämmande vad lika vi var.....Min mamma dog 2 veckor innan min brorsdotter föddes. Konstigt hur livets gång är.

    Om det blir en pojke så får han väl farfars namn då?? iaf som mellannamn, min dotter kommer få farmors namn som mellannamn men det är ju också MITT mellannamn,... OCH min mormors, min gammelmormors och min mammas... (släktnamn på båda sidor så att säga)...Håller på att bearbeta maken att hon ska få heta det i tilltalsnamn men han är seg på den punkten haha.. men jag har iaf svärfar med mig. Han tycker att eftersom jag bär barnet och föder fram det ska jag ha förmånen att bestämma det 
  • slemtorsk i din bralla
    Pellefanten skrev 2012-12-05 07:21:23 följande:
    Slemtorsk: är man trött när man läser en sup akvavit istället för gaviskon( fråga inte hur) å tänker ja Gud va gott... Eeh inte alls.
    akvavit?!??! UUUURK.. men lite kul var det haha
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester