Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Leeroy skrev 2012-11-12 08:14:15 följande:
    Tänk om han idag då säger att fostret är dött & jag får åka in till sjukan för att få ut det och så var alt egentligen i sin ordning...?
    oj... vilken ågren du måste ha.. stackars.

    OM det är så att han säger att embryot är dött så kan du ju avvakta någon dag eller två och sen åka in till sjukan för att få en "second opinion" men du är ännu väldigt tidigt i din graviditet för att man ska kunna uttala sig egentligen.

    Det enda skulle vara om han bara ser en uppklarning, men det finns faktiskt dem som endast sett uppklarning i vecka 8, de har då fått en ny tid någon vecka senare och då kan man se om det avstannat eller växt genom mätning.

    Att "åka in till sjukan för att få ut det" är ju ingen standardprocedur så tidigt i graviditeten direkt, man vill ju helst att kroppen ska sköta det hela själv så långt som det går så OM något mot förmodan skulle vara rent åt helvete är det knappast något beslut som fattas på plats i gynstolen så att säga.

    SLAPPNA AV nu och så se till att byta läkare efter dagens besök för du verkar ju inte alls ha rätt kemi med denna läkare.

    Vilken tid ska du vara där så jag vet när jag ska hålla tummarna?
  • slemtorsk i din bralla
    carolineklund skrev 2012-11-12 08:18:23 följande:
    En fråga till er som har varit gravida eller är gravida nu..

    Kan man få en blödning "mens" när man är gravid?

    Fick min "mens" 9 dagar över tiden, men ändå har jag fått svaga streck på dem senaste testen.. :/
    Blödningar är väldigt vanligt.. jag blödde mer eller mindre konstant (blandat med bruna flytningar) till vecka 8, läkaren sa då att så många som 30% har regelbundna blödningar i början av graviditeten.

    Oftast är det i ungefär samma tid som mensen skulle ha kommit, ibland är det blödningar som kommer av att livmodertappen blivit extra ömtålig och kan börja blöda så fort man i stort sett reser sig upp eller sätter sig ner.

    OM det är missfall så kan man inte lita på grav-tester tyvärr för de kan ge positivt utslag ibland flera veckor efter missfallet eftersom hcg-halten kan fortsätta stiga eller stanna kvar högt ett bra tag efter missfallet..
  • slemtorsk i din bralla
    ETCW skrev 2012-11-12 08:29:14 följande:

     


    Dessa testen är idag på BIM dagen. Jag antar att jag får se mig som gravid nu eller vad säger ni?

     


    ABSOLUT:.grattis
  • slemtorsk i din bralla
    carolineklund skrev 2012-11-12 08:35:58 följande:
    man blir ju osäker, då ni säger en sak och dem på sjukvårdsupplysningen säger en sak!
    sjukvårdsupplysningen kan omöjligt svara på om du är gravid eller ej.. när jag bläddrade tillbaka och kollade dina bilder ser jag inget som tyder på positivt tyvärr, ser mer ut som spökstreck eller kondensstreck (alltså streck som uppkommit efter utgången tid).

    Om du vill få ett svar så ring mödravården och be att få ett test där, alternativt ett blodprov (vilket de iofs är ganska snåla med eftersom det är en kostnadsfråga) men tyvärr så skulle jag nog gissa på att du inte är gravid och inte heller har varit det.
  • slemtorsk i din bralla
    Mini Léonie skrev 2012-11-12 08:39:56 följande:
    Slemmis jag tror minsann du har tagit över in hjärna. Vi skrev precis lika med 1min mellan
    haha... ja tänk så det kan gå
  • slemtorsk i din bralla
    Mini Léonie skrev 2012-11-12 08:42:34 följande:
    Ska man ta det som att vi kan det här numera, kanske en mapp med "standardsvar" att ha i telefonen
    vi har ju varit med ett tag så vi har fått in en rutin liksom
  • slemtorsk i din bralla
    ak15 skrev 2012-11-12 08:48:31 följande:
    någon som har koll på billiga tester ? kommer de alltid ett streck efter att tiden har gått ut?
    inte alltid.. men ofta på de flesta tester faktiskt eftersom det är en del som är inpregnerad med ett ämne som ska reagera med hcg, finns där inget hcg så sugs fukt upp och det blir som ett kondensstreck där.
  • slemtorsk i din bralla
    Komodia skrev 2012-11-12 08:59:41 följande:
    Carolineklund: det låter som att du är väldigt orolig för missfall :/ jag vet inte om dom kan gå olika till men när jag var gravid och var i vecka 11 så fick jag missfall. Först kom en liten blödning på dagen vid 15 tiden, pratade med förlossningen, 1177 m.m. Och dom sa att det kan vara normalt med blödning men är det ett missfall så kan dom inte göra något.. Jag blödde så in i helvete hela natten, var på toa flera gånger och höll på att svimma flera gånger.. Som tur var så var jag hos min pojkvän och hans familj då så dom stöttade mig och hjälpte mig... Men jag blödde ner sängen flera gånger :( det var hemskt! Dagen efter åkte vi in så blev jag skrapad för att få ut det sista... :( vet inte om det är annorlunda när man är i en tidigare vecka men så var det för mig i vecka 11 iallafall...
    om man är så tidigt som då ev Caroline är så är det bara som en vanlig mens, hon har ju bara gått "över tiden" ca 9 dagar. Det räknas knappt som ett missfall enligt vården utan som en sen mens.
  • slemtorsk i din bralla
    Joppy skrev 2012-11-12 09:22:55 följande:
    nej den otrixade bilden syns inget alls . .  enligt mig . .
    Är på äl +8 . .  så de är väldigt tidigt . .
    jag ser inget på den trixade heller tyvärr...
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester