Inlägg från: slemtorsk i din bralla |Visa alla inlägg
  • slemtorsk i din bralla

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    JMLTmamma skrev 2012-10-22 12:12:59 följande:
    Saken är den att det är rosa på båda sidor av det som ska bli rosa... som om det bara har fastnat i kanten.... äl i förra veckan så det är supertidigt.ville bara testa lite... när jag inverterar är det så här...

     


     



    om det är rosa "på sidorna" av strecket så är det tyvärr negativt, då är det bara färgrester, det är ju på strecket som det ska framkallas.
  • slemtorsk i din bralla
    strumpan123 skrev 2012-10-22 17:03:43 följande:
    nån som vet om kisset behöver vara varmt för att ge utslag på gravtest?
    Tog ett men det hade en liten buckla så tog ett nytt efter kisset stått i ca 5 min, första ser positivt ut andra inte...
    Blev exakt lika imorse...blir tokig på dessa tester

     
    temperaturen har inte med resultatet att göra, om hcg finns påverkas det inte av temperaturen, det troliga är väl att det test som var buckligt är det något fel på....vilket test fick du positivt på?
  • slemtorsk i din bralla
    TiAmo skrev 2012-10-23 09:59:43 följande:
    Nu är jag lite ledsen

    Detta är ju min fjärde graviditet och jag har förlorat ett barn i v.35 för 6 år sedan.
    Under alla mina graviditeter har jag haft täta kontroller med vul osv. Första vul har jag fått redan i v.8.

    Glad i hågen ringde jag idag min barnmorska som jag haft alla graviditeter.
    Sa att jag även ville ha ett tidigt ultraljud.

    Nu fick jag inte det   pga att de inte vill att man gör vul och sen veckan därpå börjar blöda.
    Så jag får inte vul förräns i v.12!!!!

    Jag är så ledsen nu

    Jag tom frågade henne "du kommer väl ihåg mig?" så att hon förstår varför jag ville ha tidigt vul, som jag alltid fått utan gnäll. Jodå hon kom ihåg mig...men nej, inget tidigt vul...vad skall jag göra?
    nej fy vad jobbigt......

    Jag fick ju TVÅ vul före vecka 12 men då ringde jag akut till gynakuten för jag hade blödningar.

    Finns det någon privat klinik i närheten som du kan beställa tid hos?
  • slemtorsk i din bralla
    TiAmo skrev 2012-10-23 10:06:19 följande:
    Jag orkar inte ta hela min historia här. Men det har vart mer regel än undantag att jag fått tidigare vul än andra.
    Jag orkar inte mer känner jag

    "pga missfalls-risken..." BULLSHIT!!!
    Jag förstår dig.. jag ville ju också ha ett tidigt VUL, ringde mödravården en dag efter jag testat positivt och fick ett vagt löfte över telefonen...när vi sen väl kom dit i vecka 8 så visste inte hon att jag redan varit in två gånger akut, jag valde att inte säga det först.. men DÅ säger hon att de inte tänker skriva remiss för det har blivit någon slags "grej" att göra ultraljud i tid och otid.....

    Tur att jag redan hade fått två då, inte ens att jag blödde påverkade henne (nu var ju just denna kärringen så korkad att jag bytte mödravård efter två gånger men ändå) utan hennes kommentar var "ja men du ska väl till ivf-kliniken snart för ett ultraljud? Då hoppas vi bara att det är något kvar där inne då"

    Som sagt... försök komma in akut, ring och säg att du mår dåligt att du är orolig, för då ljuger du ju inte, förklara din situation- du behöver ju inte vända ut o in på dig själv, det räckte för mig att jag var orolig.. jag hade bruna flytningar och ringde o hulkade i telefonen så rädd var jag och det var inget snack..."KOM IN...vi kanske inte ser något än för det är så tidigt.. men kom in så gör vi vad vi kan" sa dem....

    Nu vet jag inte var du bor men detta var i Borås och där är dem iaf väldigt bra.

    ANNARS leta privat mottagning, de brukar ta emot från vecka 8. Det är inte säkert att det är barnmorskans fel, det kan vara ultraljudsmottagningen som satt stopp eller något men nog kunde hon skrivit en remiss så hade de fått avslå isf....
  • slemtorsk i din bralla
    Lijkan skrev 2012-10-23 10:10:57 följande:
    Ni som varit/är gravida.. har ni känt att det stramar på en punkt ovanför naveln?! Har haft så flera dagar nu, jätteobehagligt.
    Väntar på gravtest som borde komma nu i dagarna. Så jag har inte testat något sedan den 20e, och då var det negativt. 
    nu är jag ju ganska tjock som icke-gravid så jag vet inte om mitt svar är tillförlitligt... men inte OVANFÖR naveln, däremot nedanför har det stramat och känts liksom en tryckande känsla.
  • slemtorsk i din bralla
    TiAmo skrev 2012-10-23 10:16:32 följande:
    Men min barnmorska som jag alltid tyckt om, alltid valt henne. Hon har alltid gjort allt jag velat. Har jag bett om vul, inga problem! har jag bett om extra ultraljud, inga problem!!

    Nu kunde jag inte ens diskutera fostervattensprov med henne som jag gjort förr, för nu skall jag prata med en läkare istället om det.

    MIn barnmorska har förändrats, jag känner mig ute och seglar hela själv, så känns det....varför har hon blivit sånhär?
    vet inte hur länge sedan det är du födde barn sist??? Men det har kommit nya riktlinjer vet jag... och varför skulle du inte prata fostervattensprov med henne??

    Låter ju jättekonstigt,,.. till och med min puckade bm pratade ju fosterdiagnostik med oss och bokade KUB-test (vilket vi erbjuds först och så får man fvp sen om man får dåligt resultat).

    Sen förändras man ju som person.. kan hon ha blivit äldre? Ja men visst har hon blivit äldre men jag tror du fattar vad jag menar..alltså är hon gammal???

    Och så får du tänka på dina hormoner nu också att du är extra känslig..känns konstigt att hon inte möter dig mer i din oro måste jag säga.

    Just ultraljuden har blivit mer restriktivt senaste åren vet jag, så där är barnmorskorna rätt låsta, de kan liksom inte göra något för sjukhusen som utför ultraljuden har delat ut regler för att man inte ska göra ultraljud i tid o otid....men äsch.. jag tycker att man borde möta oron hos folk, särskilt när de förlorat barn tidigare.
  • slemtorsk i din bralla
    TiAmo skrev 2012-10-23 10:27:05 följande:
    kollade upp henne på birthday.se, hon är 57 år nu.
    du måste ju känna dig bekväm med din bm... och i värsta fall får du byta... Men som sagt. KOlla om du hittar någon privat mottagning, de tar säkert emot dig.
  • slemtorsk i din bralla
    Mini Léonie skrev 2012-10-23 10:57:29 följande:
    Slemmis:
    När det gäller det du skriver med "restriktiva på ultraljuden" så berättade min BM att sist jag va där är att det görs revisioner på alla MVC där VARJE UL/VUL ska va medicinskt motiverat numera. Helt galet... Nu går jag privat (hon förklarade allt detta i samband med varför de valt att starta sin lilla mottagning de är ett gäng BM som jobbat inom den allmänna grejen innan eller vad man säger men som tröttnat) och de har också revisioner men inte jämförelsevis så många.

    Detta va något jag inte hade en aning om och man tror ju att " de bara jävlas" när de nekar överallt... Själv har jag fått VUL vid inskrivning och nu även TUL bara genom att fråga men som sagt. Går man på "vanliga" MVC via landstinget finns det en "förklaring" till det stelbenta.. MEN som i fall där man har oro pga saker så kan de ju absolut motivera så att underlag finns vid en revision och DET är dåligt att det inte görs...

    Och förresten... Inte pekpinne till dig nu eller så utan mer en förklaring allmänt när ni pratade om det (bäst att va övertydlig med tanke på vår historik) fniss!!
    haha.. det var helt okej.. det var lite så jag menade fast mer kortfattat Jag jobbar på att lära mig vara kortfattad förstår du

    Jag går ju också privat nu, bytte ju i vecka 18 och då hade jag redan fått vul så det räckte så att säga annars så kör även den mottagningen med VUL vid inskrivning. Den mottagningen jag går på startades av bm som hade lite samma tanke som det du säger, fast de har ju hållt på i 10 år nu drygt, men det är många bm från landstinget som söker sig till denna mottagningen, en del jobbar både inom landstinget och där och de uttrycker ofta att de har ledsnat på hur landstinget drivs.
  • slemtorsk i din bralla
    Mini Léonie skrev 2012-10-23 11:27:50 följande:
    Slemmis:
    Exakt... Synd bara att många ska "drabbas" då det finns mååååånga städer utan privata alternativ...
    Det värsta är att jag går i en klass där privata alternativ dissas stenhårt.. jag läser ju till socionom och alla i klassen (iaf ingen mer än jag som vågat stå för motsatsen) är otroligt vänster och att välja privata vårdalternativ är dåligt dåligt dåligt dåligt.... och när de fick veta att jag gick privat så fick de något svart i blicken och anklagade mig för hela landstingsvärldens förfall...för det är ju för att vi väljer privata alternativ som pengarna flyttas från "allmänheten som inte har råd" till privata alternativ...... jag betalar inget för mödravården *S* jag betalar inte mer när jag går till min privata läkare mot när jag går till vårdcentralen men jag får fan så mycket bättre vård så varför ska jag INTE välja privat när det alternativet finns??

    OCH OJ OJ OJ...där började politikern vakna och jag bytte spår...sorry
  • slemtorsk i din bralla
    Jane Doe skrev 2012-10-23 11:47:57 följande:
    Vilken mottagning är det du går på? Kikar lite i Borås-Gbgområdet
    jag går på barnmorskegruppen i Göteborg... gick där för 8 år sedan också med sonen och har bara positiva saker att säga, trots att jag fick en vikarie en gång i sommras
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester