• Stella 78

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Tessan: one step Visar väldigt olika och tar någon dag längre än testlagret innan de visar plus. Kan lägga in en bild på 2 test som jag tog i samma urin, det ena supersvagt och det andra ganska starkt

  • Stella 78

    Mysmia; om det vore ett positivt streck i söndags så borde det vara ett tydligt plus idag. Håller dock tummarna för att du får ett ordentligt plus istället för mens!

  • Stella 78

    Eq85; tyvärr finns det inget en läkare kan göra så här tidigt. Enda gången de mäter hcg är om de har en misstanke om utomkved. Har själv haft 6 mf och ett utomkved så förstår dig! Nu sista gången när vi gjorde Ivf så berättade de även att de inte räknar mf innan v 5+0 som riktiga mf då det är så vanligt. De skulle inte ens ha upptäckts om vi kvinnor inte vore så testgalna ( som du vet från andra trådar så har jag ju själv varit en riktig testoman). Utan de tidiga mf hade kommit ut som en lite försenad mens bara om man inte började testa långt innan bim.

    Håller dock tummarna för att ditt test ökar i styrka!

  • Stella 78

    Eq; förstår känslan! Men förhoppningsvis är det inte kört ännu! Men om man nu ska försöka se något positivt är att det sker nu runt bim, för då när äl komma som vanligt nästa månad och du då får ett bestående och starkt plus!

    Men än släpper vi inte tummarna för detta plus!

  • Stella 78

    Angående äl värk. Min fertilitetsläkare sa att den vanligaste orsaken till att man får ont runt äl är efter att ägget släppt, att det blöder pyttelite där ägget lissnat som sedan retar nerverna.

  • Stella 78

    En annan sak både fertilitetsläkaren och en Gyn som gjorde spolning på mig sa var att man inte ska lita blint på äl testen då främst kvinnor som är lite äldre (men även yngre) får fullt utslag först när ägget släppt. Därav att man då kan missa att ha sex på rätt tid. De rekommenderade att strunta i äl test och istället ha sex var tredje till varannan dag drygt en vecka runt när man tror man har äl ( ca 14 dagar innan bim)

    Stod rätt mycket i tidningar om just detta för något år sedan. Sitter med telefonen nu så orkar inte länka till någon text, men enkelt att googla fram. Därav att en del får stegring på testen när man redan har äl värk. Dock finns det säkert precis som ni skriver olika anledningar till värken så det är ju inte en sanning för alla. Men enligt min Gyn så ska själva äl inte kännas då det är så litet att det inte kan skapa någon större smärta. Utan det är just den lilla blödning som retar nerverna.

  • Stella 78

    Stort grattis Fidelis! Håller alla tummar och tår för att det äntligen ska gå vägen för er!!

  • Stella 78

    Serahjay; varför ska du klaga om du får plus på digitalt imorgon??? Då har det ju gått 2 dagar mellan testen och tl garanterat också blivit plus.

Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester