Inlägg från: 1337 |Visa alla inlägg
  • 1337

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    Umm Elias skrev 2011-07-06 22:51:34 följande:
    Positivt : Jag blir respekterad för den jag är, jag slipper arbeta/dela med mig av mina tillgångar om jag vill, jag har rätt att kräva vad jag vill av min man, jag har rätt till ett bra sexliv, jag har rätt till mitt eget hushåll och min man ska ge mig det jag vill ha, jag har bestämmanderätt över mitt hushåll samt mina pengar och tillgångar, min man behandlar mig som en prinsessa, jag får klä på mig och täcka mig utan att folk omkring frågar om jag har ngra komplex eller fel på kroppen.

    Skillnaden mellan en ickemuslimsk kvinna och mig är att jag har rätt att ställa krav på min man och jag har Allah på min sida i de kraven.
    Fast manssynen är ju inte så kul. Jag skulle aldrig kräva att min pojkvän ska dra in de 10 000 extra som behövs för mitt uppehälle för att jag ska slippa arbeta. Jag vill inte att han ska behöva arbeta mer än heltid för att jag är för osjälvständig för att vilja ta hand om min försörjning. Dessutom vill jag ju att vi har en del tid tillsammans. Den tiden blir mindre om han ska vara tvungen att arbeta mer.

    Jag tänker också på de invandrade muslimerna i Sverige. Vissa grupper har svårt att fixa ett högavlönat arbete i Sverige. Hur upplever dessa män kraven islam har på dem? Skulle du själv vilja vara i den muslimske mannens kläder?
  • 1337
    Umm Elias skrev 2011-07-07 21:07:02 följande:
    Självklart skulle jag inte vilja vara man, jag har ju ett underbart liv som kvinna. Mannen har ett uppdrag, att försörja sin familj och det gör han med glödje för Guds skull. Sen finns det absolut inget fel med att vilja hjälpa sin man med pengar, jag menar i Sverige har vi alla två inkomster och inte sitter jag o snålar på mina pengar heller.
    Fast jag talar ju om att män pga manssynen i islam pressas att arbeta mer än vad som är standard med svenska mått mätt. Jag tror inte en sekund på att alla muslimska män gladeligen arbetar typ 60 h i veckan för att försörja sin fru som har " rätt" att slippa arbeta och " rätt" att få vad hon vill ha. Många män vill göra mer än bara äta, jobba och sova. Män kan vilja utöva nån hobby, träffa sin fru, sina barn och sina vänner. Alla män drar inte in typ 25 000 netto på vanlig heltid och särskilt inte muslimska män.

    Nej " vi alla" har inte två inkomster.  Bara här på FL finns flera konvertiter som är hemmafruar. 
  • 1337
    oOHalalOo skrev 2011-07-29 21:05:01 följande:
    Det är väl redan bevisat här att ni har all rätt att håna tron och religionen i sig? Dock går ju de flesta längre än så, och hånar de troende och religiösa.

    Det är ni som får lära er i så fall var gränsen går, eftersom det är ni som vill hålla på med det här hånandet. För ni vill väl inte att det ska applåderas av oss? 

    För mig är det inte klokt helt enkelt att använda hånande som ett medel att visa sitt förakt. Jag tycker det är naivt och oförnuftigt och inte speciellt intelligent och därmed inte fruktbärande för fem öre.
    Men Halal, du hånar ju rätt friskt själv. Du stödjer avrättandet av människor som ertappats med att begå homosexuella handlingar och du skulle inte ha några invändningar mot att din gud straffar mig och övriga ateister med att brinna i evighet i helveteselden. Jag skulle aldrig acceptera att du ska brännas för dina åsikters skull, medan jag inte kan förvänta miig samma "barmhärtighet" från dig. Så varför tjafsa om respekt för religiösa? Ta av dig offerkappan.
  • 1337
    Noun skrev 2011-08-09 11:47:38 följande:
    På vilket sätt är det dålig kvinnosyn menar du?
    Jag fick mens som 11-åring och tyckte att det var väldigt privat. Jag tyckte öht att det var pinsamt med pubertet, könshår och bröst. Jag var först i klassen med att få det.

    Jag hade aldrig för mitt liv som 11-åring velat berätta för hela klassen och lärare att jag menstruerar för tillfället. Man måste väl respektera barnens integritet?
  • 1337

    "Beror det kanhända på din uppfostran?"

    Nej, jag blev aldrig uppfostrad att tycka att mens och pubertet är pinsamt. Men barn är olika. Vissa 11-åringar är utåtriktade, modiga och tycker att det är kul att få bröst, andra är blyga, trygghetssökande och tycker att mens är något privat. Att se och respektera individen är ju dock inte islams starka sida.

  • 1337
    Noun skrev 2011-08-09 13:49:34 följande:
    Tvärtom finns stor respekt för individen i Islam.

    Nu är jag inte insatt i hur just skolan i exemplet fungerar, men generellt finns absolut inget tvång att sas skylta med sin menstruation. Det jag menade var att du troligtvis är olik den flicka som väljer att berätta öppet att hon menstruerar.
    Nej, islam har en människosyn som liknar kommunismens. Kollektivet är det viktiga, alla människor är likadana. Eller ja, män är på ett visst sätt, kvinnor på ett annat. Individen är ointressant.
  • 1337
    Noun skrev 2011-08-09 15:21:59 följande:
    Varför inte bara säga det till läraren?

    Som jag skrev kan hon inte närvara vid bönen under menstruationen, nej.
    Lärare har ingen rätt att veta om flickorna har mens eller inte. Alla barn ska få vara med på bönen utan att behöva redogöra mensstatus. Om skolpersonalen inte står ut med att inte veta vilka flickor som har mens och inte får man ta bort bönen. Jag vet inte hur det gått för den här skolan, men jag hoppas att kommunen läxat upp denna skola och helst sett till att den får lägga ner. Religiösa friskolor ska bedriva undervisning i enlighet med vårt samhälles värderingar - sekulär demokrati med religionsfrihet. Lärare ska då inte kränka elevers integritet av religiösa skäl.
  • 1337
    Noun skrev 2011-08-09 22:33:38 följande:
    Nu handlade det ju om en islamisk friskola.

    Personligen är jag emot religiösa skolor, men det är väl en annan diskussion?
    Islamiska friskolor är inte islamiska frizoner. De ska följa samma skolplan som vanliga, kommunala skolor. Alltså icke-konfesionell undervisning. En lärare i en kommunal skola har ingen rätt att veta om flickorna har mens eller inte. Samma gäller för en lärare i en islamisk friskola.
  • 1337
    Noun skrev 2011-08-09 22:47:04 följande:
    Jaha. På vilket sätt hör det till TS?

    Det är fortfarande inte kopplat till kvinnoförtryck. Vill en flicka följa en viss skola vill hon väl göra just det, får man anta.
    Återigen: I Sverige tillämpas religionsfrihet även i skolan. En elev behöver inte vara muslimsk fundamentalist för att få gå i en muslimsk friskola. Eleven behöver inte vara muslim öht.
  • 1337

    "Det är lite det som är problemet, svensk lag är baserad på mannen och kvinnan anses jämlik först när hon uppnår samma rätt som han har. Mannen är måttsocken för jämlikhet".

    Jag fattar aldrig den där nidbilden av svensk jämställdhet. Självklart ska man ha samma rättigheter, sedan är det upp till var och en vilka rättigheter man vill använda sig av. Alla måste ju inte använda sig av alla rättigheter. Men det ska ju inte vara lagen som bestämmer vilka rättigheter jag tildelas beroende på vilket kön jag har, utan jag som individ vet bättre än staten vilka behov jag har. Islam förtrycker individen. 

Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?