Inlägg från: 1337 |Visa alla inlägg
  • 1337

    Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?

    Umm Elias skrev 2011-07-05 21:35:11 följande:
    det finns inget land som använder Koranen som lagbok, tyvärr.

    Muslimska länders regeringar och lagar har lång väg att gå innan landet kan kalla sig rent islamiskt. Idag finns inget sådant land.

    Mannen fick vårdnaden automatiskt förr på samma sätt som kvinnan fiuck det här. Så är det inte idag utan man har vårdnadstvister i domstol precis som i Sverige. Vilket land är kvinnans vittnesmål hälften så mkt värt? Jag tror du fastnat i lite gamla fördomar, även muslimska länder stegar framåt, precis som de västerländska gör.
    www.islamiska.org/s/kvhs7.htm

    Här står det att vårdnaden tillfaller pappan när barnen är över sju år. Har detta ändrats?
  • 1337

    Islam har en trist och snäv människosyn. Jag som alltid varit pojkflicka får vara glad att jag inte växt upp i ett samhälle präglat av en kvinnosyn där jag tydligen ska ha vissa egenskaper enbart pga att jag är tjej. Istället har jag haft möjligheten att utöva mina intressen tillsammans med killar ( och utan pappa som förkläde ) samt studerat det jag tyckte var intressant så att jag kunnat få en meningsfull sysselsättning. För mig är dammsugning, tvättstugan och toalettrengöring inte något av intresse och därför är det skönt att leva i ett samhälle där man inte tror att jag är skapt till att sköta sånt.

    Islams syn på mannen är inte särskilt kul. Varför skulle min pappa, bror eller pojkvän tvingas försörja mig, vuxna tjej, om jag så önskar? Jag behöver minst 10 000 kr i månaden till mitt leverne och skulle aldrig någonsin kräva att min bror, som själv har familj med småbarn, skickar 10 000 kr/månad till mig för att jag vill sitta hemma istället för att jobba.

    Min pappa kommer att gå i pension om några år och ska givetvis få göra det och inte behöva fortsätta arbeta efter 65 för att ha råd att försörja sin vuxna dotter som är för lat för att arbeta. De sparpengar han har + pensionen ska han givetvis använda till att leva livets glada dagar efter pensioneringen.

    Pojkvännen ska inte behöva gå upp i arbetstid för att försörja mig. Som de flesta andra människor vill han få ut mer av sitt liv än att bara arbeta. Hålla på med fritidssysselsättnigar och träffa vänner, familj och mig.

    Hur ser muslimska kvinnor på sina män? Är de bara pengamaskiner? Vill ni inte spendera tid med era makar och ha närvarande fäder till era barn?

  • 1337
    UmmAlina skrev 2011-07-05 22:21:33 följande:
    Har faktiskt inget negativt att säga....!
    Finns det något negativt som muslimsk kvinna ifall mannen vill skaffa en till fru eller skilja sig när man har barn som är äldre än sju år?
  • 1337
    UmmAlina skrev 2011-07-06 09:32:43 följande:
    Det ska i så fall vara ett gemensamt beslut.

    Nej jag ser faktiskt inget negativt i att vara muslim. Det blir väl ändå vad man gör det till eller hur? Tror du att min man bestämmer att jag ska göra si och så? I ett sunt förhållande pratar man, bestämmer saker tillsammans osv. Men det är väl inget nytt? 
    Säger islam att måste vara ett gemensamt beslut? Som jag har uppfattat det har mannen rätt att ta en till hustru ( om han kan behandla dem lika ) och han måste inte fråga sin fru om lov. Iom att gud gett mannen den möjligheten har kvinnan inget mandat att bestämma att maken inte får ta en till fru. Hon har ingen rätt att inskränka de rättigheter gud gett till mannen.
  • 1337
    Helwa skrev 2011-07-05 19:45:44 följande:
    Förtrycker inte själva samhället kvinnan också?
    Hur då?
  • 1337
    oOHalalOo skrev 2011-07-06 21:39:09 följande:
    Låter bra. Men du ska veta du är rätt ovanlig i det fallet. De flesta brukar nästan få ett hysteriskt utbrott om man säger vad man tycker om det. Eftersom det kanske upplevs som provocerande när en muslim säger det.
    Så en del kör med dubbelmoral tycker jag. Men du är ärlig gällande detta, vilket är bra.
    Har man otäcka åsikter kommer man att kritiseras för dessa. Att uttrycka sin avsky för inhumana åsikter är ju också en del av yttrandefriheten. Folk vill inte inskränka din yttrandefrihet bara för att de tycker att din åsikt om homosexuella är vidrig.
  • 1337
    oOHalalOo skrev 2011-07-06 21:30:02 följande:
    Det är lite så här. I Sverige råder det yttrandefrihet (om jag överför det du tar upp till ett svenska scenario, lika bra för det brukar ändå oftast hamna där), och då har man rätt att tycka att homosexualitet inte är okej. Det är en åsikt som man får ha enligt den svenska yttrandefriheten. Homosexualitet är inte en helig ko som man inte får ha åsikter om.

    Tycker du att det ska vara förbjudet att vara emot homosexualietet? Dvs tycka att det är fel, inte utföra det själv? Om ja, varför det?
    Morse tog upp den där statistiken för att påvisa att muslimer har en taskig syn på HBT-människor. Sen börjar du föga oväntat dilla iväg, prata om yttrandefrihet och dra på dig offerrocken.
  • 1337
    oOHalalOo skrev 2011-07-06 21:54:20 följande:
    Kritisera är inte samma sak som förbjuda. Det var förbjuda (eller ev förbjuda) som det skrevs om här i tråden tidigare.

    Nu läste du inte så bra. Jag skrev inget om homosexualla personer, utan om homosexualitet.
    Du snyftade om att folk brukar få hysteriska utbrott när du vädrar dina åsikter om homosexualitet. Jag ser dock sällan någon som vill förbjuda dig att tycka att " homosexualitet inte är ok". I och med att du är fundamentalist så är ju din åsikt om öppet homosexuella människor heller inte så milt negativ som att homosexualitet inte är ok.

    Det spelar ingen roll. Din åsikt blir inte bättre av att du försöker få den till att inte handla om person utan läggning. Läggningen är en del av personen och vårt behov av närhet, kärlek och sex är rätt så grundläggande.
  • 1337
    Jamo skrev 2011-07-06 21:58:11 följande:
    Alltså, går inte dra några speciella slutsatser av en sådan undersökning. 500 informanter, inte så mycket. Inget om urval, inte bra. Åk till södra USA och ställ samma frågor och du kommer få samma statistik, vilket betyder att kristna har taskig människosyn.
    Som sagt, Morse tog upp statistiken för att stödja sitt påstående om att muslimer har en taskig syn på HBT-människor. Halal duckade då i vanlig ordning, drog på sig offerkappan och låtsades att diskussionen handlar om yttrandefrihet. Huruvida attitydsundersökningen gjorts på rätt sätt eller ej är inte särskilt vidkommande.
  • 1337
    oOHalalOo skrev 2011-07-06 22:13:20 följande:
    Jag har inte snyftat, jag tycker du läser väldigt dåligt ikväll.

    Jag vädrar inte heller mina åsikter om homosexualitet, utan om det är lagligt att tycka att homosexualitet inte är okej. Vilket det verkar luta åt är helt okej att tycka om man vill det.

    Jag är fundamentalist ja som du rätt ofta påpekar. Det betyder att jag praktiserar min religion och följer Koranen och Sunnah.

    Du tycks inte förstå skillnaden. Jag fördömer inte homosexuella personer, eftersom inte heller Islam dömer dem. Däremot så tycker jag inte homosexualitet är okej eller normalt.
    Läs nu detta och begrunda det jag skrev.

    Det här handlar inte om att du ogillar min åsikt, det vet jag redan. Utan det handlar om vad som är okej och inte inför lagen.
    Martyrskap är din specialitet.

    Du behöver inte vädra dem eftersom att du vädrat att du är muslimsk fundamentalist. Att jag ofta påpekar att du ( eller andra konvertiter ) är självutnämnda fundisar beror på att jag tycker att just det självmålet är omåttligt underhållande.

    Jo, jag förstår skillnaden. Jag tycker bara att skillnaden inte är särskilt stor.

    Aha, men då ska jag avsluta diskussionen om HMF åt er. Det är lagligt att tycka att homosexualitet inte är ok.
Svar på tråden Varför skulle muslimer ha dålig kvinnosyn?