Inlägg från: micksaan |Visa alla inlägg
  • micksaan

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Cute Baby skrev 2012-01-16 11:48:47 följande:
    Jag blev sjukskriven fram till slutet på feb tror 19:de !!! 
    sen får jag söka föräldrapenning sa läkaren. har du skickat in alla papper försäkringskassan vill ha så ter det upp till 30 arbetsdagar tills man får ett svar från dom:/

    hoppas det går fort
    För mig tog det längre tid . Jag ringde in till de före helgen, då hade de tydligen beslutat kring min FP och sa att papprena var på väg hem. De har inte kommit än, kanske idag?? Hoppas.  
  • micksaan

    Tycker jag med låter bra. Aldrig förstått varför man måste ha separata trådar från början. :)

  • micksaan
    Kalksten skrev 2012-01-16 15:30:20 följande:
    hehe nej det förstår jag, vi beställde en helt ny för vi hade våra krav ;)
    Svart chassit, swirvel handtag, helsvart med endast smala reflexdetaljer och vi ville ha en brio happy för attd e är mkt högre och smalare än tex motsv emmaljunga. Vi är långa båda två o vill inte behöva böja oss så långt ner elelr att lillen ska ligga nere i marken, men man har ju olika tycke o smak! Tur e ju de! =)
    Det är sant. Jag gillar Brio happyn med liggdel, men Brios sittdelar tycker jag ser så himla osköna ut jämfört med Emmaljungas. Så jag är mer ett Emmaljungafan.
  • micksaan
    Kalksten skrev 2012-01-16 15:34:03 följande:
    Jag har höet att det är smidigare att fixa det efter att barnet är fött för du måste ändå komplettera med barnets personnummer o fullständiga namn osv så då sa de på familjerätten att det är lika bra att vänta o ta allt samtidigt!
    faceprimer skrev 2012-01-16 11:34:41 följande:
    En fråga, jag har ju ansökt om grav.penning men nu är jag ju sjukskriven, jag har inte fått svar på varken sjukskrivningen eller grav.penningen än, men ska jag höra av mig till dom och säga att jag inte "behöver" grav.penningen eftersom jag är sjukskriven? Jag vet ju ännu inte om sjukpenningen blivit godkänd.
    Dock så trodde inte min läkare att man kunde sjukskriva hela grav. ut? Utan jag blev sjukskriven till v.36+0 tror jag det var, för sen sa hon att hon var osäker på om man fick sjukskriva sig.
    Är de något ni känner till?   
    Jag vet tyvärr inte hur det fungerar....tror du ska avvakta tills du får klart besked!
    Pratar ni om faderskapet?

    Vi skrev på papprena före födseln, sen fick de in barnets personnummer automatiskt när barnet var fött och då skickade de in papprena. Inga namn behövdes heller. Man har ju 3 månader på sig att skicka in namnpapprena och faderskapet kan fastställas före det. Så jag tyckte det var smidigt att göra det före.

    Få se om det blir samma denna gång, vi kunde göra det via MVC (familjecentralen) men än har inte min BM nämnt något. 
  • micksaan
    Stinis83 skrev 2012-01-16 18:37:27 följande:
    Ett middagstips om man gillar lax och verkligen inte orkar laga mat (och om man gillar typ hollandaisesås):
    Ta laxfiléer och lägg i en ugnsfast form, salta och citronpeppra, häll på Abba's citronsås som finns i portionspåse och ställ i ugnen på 175 grader medan potatisen kokar. Klart på 20 min och riktigt gott för att vara prefab och så lätt! :)

    Är det nån som har tips på snabba, enkla, goda maträtter? Jag funderar på om man ska börja laga och frysa in lite olika "enhandsmat" som bara är att ta fram och värma sen när bebisen är här :)
    Lät gott

    Ska också göra lite matlådor och fylla frysen längre fram.

    Jag brukar göra en l'ätt fiskrätt. Torskfile. Sen blandar man gräddifl och grädde, citronpeppar den och häller över fisken. Och så bara in i ugnen. Ja skivade tomater har jag också i. Och så potatis till.  
  • micksaan
    Stinis83 skrev 2012-01-16 19:24:11 följande:
    Sunshined, åhhhh det är ju så gott! Det hade jag glömt, har aldrig lagat det själv :) Hur mycket gräddfil och grädde har du?

    Stugfrugan, kycklingen lät också god :) Ja carbonara görs rätt ofta här, och pajer tänkte jag försöka få till inför förlossningen :)

    Konichiwa, chili con carne är ju så gott! Jag har dock aldrig lyckats... Vad har du för recept? Åh vad jag blev sugen på det nu... :)
    En liten förpackning av varje. Är det 2,5 dl i varje måntro?  

    Brukar ha två torskfiler när jag gör det, egentligen är det bara till en en jag tycker mängden sås räcker om man lagar i en mindre form.  
  • micksaan

    Man lär sig känna efter. Man ska känna efter i barnets nacke, där är ett bra mått hur varmt/kallt bebis har det. Ett tips är att klä bebis i flera lager eller ha flera lager filtar istället för en tjock eller en åkpåse. Då kan du reglera temperaturen genom att ta av en filt eller två. :) p

  • micksaan

    Kände aldrig hellre några monstersparkar med dottern. Aldrig så det gjorde ont. Inte nu heller även om denna bebis rört sig mer.

  • micksaan

    Jag får inte alltid svar av min bebis vid buffar. Tror inte det är någon fara. Har dock aldrig försökt buffa så mycket och länge så kanske hade den svarat efter ett tag, vem vet. :)

  • micksaan

    Enligt kinesiska kalendern skulle Saga varit pojke och nu denna bebis sägs vara flicka. Så är det en pojke nu då eller? ;)

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)