Inlägg från: micksaan |Visa alla inlägg
  • micksaan

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Inför förra förlossningen hade jag bara tänkt mig lustgas men sa även att om förlossningen drar ut på tiden och jag blir trött och kan bli hjälpt i förlossningsarbetet av en epidural så kunde jag tänka mig att överväga det. Klarade mig på lustgasen. Hoppas på samma/lika denna gången. Tankarna nu är bara lustgas men kan de behövas så kan epidural tänkas. Tror det bästa är att inte bestämma sig i förväg utan mer läsa och fundera kring olika alternativ, ha önskemål. Sen se hur förlossningen går och utifrån vad man känner då besluta sig för olika bedövningar.

  • micksaan

    Tyckte lustgasen var härlig. Man styr ju skälv hur mycket man andas in och så är det bas snabbt och djupt andas in ny frisk luft efteråt för att "komma tillbaka". Upplevde det aldrig som att jag tappade kontrollen. Jag kommer ihåg vid en värk när jag råkade andas för mycket lustgas, men då hade jag vettet att vänta ut nästa värk och bara andas vanligt under den för att ej riskera att bli helt borta om jag inte hann få vanlig luft emellan. :)

  • micksaan
    faceprimer skrev 2012-01-11 11:14:00 följande:
    Ni som har fött innan, fick ni dela rum med andra sen på BB?
    En bekant till mig sa att "jag gjorde ju snitt så jag fick ett rum själv, men flera andra som födde vaginalt fick dela rum.."
    det hade jag ingen aning om att man gjorde?! Alltså delade rum med andra föräldrar.  Jag trodde man fick ett eget rum? Men de får man kanske inte?
    Jag är jätte töntig av mig vad gäller sånt, men jag skulle tycka det vore jättejobbigt, man kanske mår skit dåligt, har jätteont och är jättetrött och bara vill vara med bebisen och sambon, och så är det andra där också i samma rum, känns inte så kul tycker jag. Och för att inte tala om badrum om man ska dela det också? Jag kan knappt gå på toa på andra ställen än hemma, och att sen isåfall gå på toa (syftar på nr 2, haha) när man vet att de sitter personer utanför dörren och kan höra.. Nej, sånt har jag jättesvårt för.  Och somsagt, jag må vara töntig men sånt är verkligen jobbigt tycker jag :P
    När jag födde dottern april 2010 hamnade på man 2-sal eller 4-sal här i Umeå. Men de har hunnit bygga om BB nu och är det inte babyboom så får man eget rum där även pappan får stanna över (det fick de inte i 2-sal och 4-salarna). Lite trist att bli ensam nätterna när det var första barnet, nu känns det annorlunda då man vill att sambon ska åka hem till dottern om kvällarna.

    Jag låg på en 2-sal så jag delade rum med ett utländskt par första natten, eller ja kvinnan. Hon hade hemska eftervärkar och fick värktabletter och personalen tog ut hennes bebis under natten så hon skulle kunna sova. De åkte hem dagen därpå och jag fick nytt sällskap, en kvinna som snittats. Hon hade också ont och kunde inte röra sig, så bebisen var ute med personalen under natten. Hemskt, tycker att man som snittad i alla fall borde få ha mannen med sig, för hon kunde ju inte rå om bebisen själv just där i början. 

    Näe, hoppas att det inte är babyboom på förlossningen när det är dags för oss, för ett eget rum vore himla skönt! 
  • micksaan
    Mary Jo skrev 2012-01-11 11:43:34 följande:
    Fick mitt moderskapsintyg igår,måste skicka in det.

    Ni som också fått barn tidigare och får inom gränsen för ändrad sgi, eftersom att jag bara varit föräldrarledig och sen stämplat efteråt så behöver jag väl inte skicka in några inkomstuppgifter? Det blir ju lixsom samma papper som dom fick in för Vilja isåfall. Känns ju aningens onödigt? Måste kanske ringa? 
    Du skickar bara in moderskapsintyget i ett kuvert, sen skickar de tillbaka blanketter åt dig som du ska fylla i. 
  • micksaan
    Mary Jo skrev 2012-01-11 11:55:58 följande:
    Men seriöst? Så jag måste börja ringa alla jäkla gamla arbetsgivare och tjorva om arbetsgivarintyg igen?! 
    Exakt samma papper som dom redan fått när jag var gravid? Sånt här är för jobbigt med gravidhormoner,gör mig bara irriterad.

    -------------

    Angående bb och egna rum så har man jättejobbigt med det så håller jag med er andra,prata med era barnmorskor,egna rum går nog absolut att fixa!  
    Jag bad om en blankett för studerande. Så jag har fyllt i den. På den fyller man själv i siffror och grejer från tidigare anställningar. De har än inte hört av sig något, men jag antar de bara dubbelkollar med uppgifterna de har sedan tidigare.

    Men börja med att skicka in moderskapsintyget så får du hem blanketter. 
  • micksaan
    Wielkip skrev 2012-01-11 11:33:07 följande:
    Jag tänker åka hem om jag inte får eget rum, helt seriöst, även om det är första barnet och man säkert har pissont och medt vill dö första dygnet sp VÄGRAR jag dela rum med någon efteråt.
    Har haft socialfobi i flera år som i princip är borta nu men..nä, VÄGRAR dela! Om sambon inte får stanna tänker jag inte göra det heller.
    Så kände jag också innan vi väl var där. Men jag hade nog aldrig viljat åka hem bara poff sådär som förstföderska. Kändes tryggt att vara kvar. Även om man helst har eget rum och sambon med sig så tror jag man utstår i alla fall en natt. 

    Du får kolla med din BM hur det ser ut på ditt BB, så vet du i förväg... 
  • micksaan

    Adress finns på försäkringskassans hemsida, jag kommer inte ihåg den. Var inte så svårt att hitta i alla fall när man går in hos de.

  • micksaan

    Farligt med denna tråd. Nu blev en annan också sugen på våfflor. Synd man saknar våffeljärn bara.

  • micksaan

    Får lov att skaffa ett våffeljärn före våffeldagen i alla fall. Förhoppningsvis gräddar man våfflor med en liten bebis hemma också....

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)