Inlägg från: enlitenbitkaka |Visa alla inlägg
  • enlitenbitkaka

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Känner mig rätt uppgiven när det gäller vår boendesituation. Vi bor i drömmen...en nybyggd lägenhet med alla bekvämligheter man kan önska. En väldigt välplanerad 2:a med uteplats och garage i källaren. Men vi betalar 8383:-/månad för härligheten inkl. garaget. Överkomligt för det man får men inte OK när det är dags för föräldraledighet. Vill kunna spara på dagarna...

    Vi letar efter en 3:a som känns mysig, ligger bra och har en lägre hyra. Men här i Göteborg känns det nästan omöjligt! Och jag och sambon är inte alls överens om vad vi letar efter...han är kräsen med läge medans jag är mer kräsen med själva lägenheten.


    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • enlitenbitkaka
    olivian skrev 2011-09-11 20:21:32 följande:
    Jag förstår dig helt och fullt! Vi bor också i en tvåa som vi flyttade in i en månad innan jag lite halvt oväntat blev med barn. Saken är att vi bor u Uppsala och bostadsmarknaden här är helt sjuk, och dessutom bor vi i hyresrätt med förstahandskontrakt. Det är så svårt att få hyresrätter här och att köpa är det inte tal om.

    Vi kommer m a o bo kvar här i något år efter bebisen har kommit, och det kan bli ganska jobbigt. Det här med boende är verkligen det jobbigaste med grav...
    Bostadsmarknaden här är i stort sett likadan och vi bor också i hyresrätt med förstahandskontrakt. Försöker byta den mot annat men är skitsvårt. Utrymmesmässigt får vi gott och väl plats några år men hyran är rätt saftig.
    Wielkip skrev 2011-09-11 20:22:56 följande:
    Det är inte omöjligt att få en mysig lägenhet med låg hyra i Gbg! Vi vill inte betala mer än 5 i månaden typ, så vi letade upp den lugnaste delen i Bergsjön o fick en 3a på 83 kvm för 5200:- överkomligt då vi fick ommålat i alla rum, bytt luckor o garderobsdörrar överallt samt att hela badrummet är nyrenoverat :) sen finns det ju folk som vill betala 3000 mer bara för att bo centralt...förstår mig inte riktigt på det, köper hellre mer kläder eller en dyrare vagn för dom pengarna!
    Jag är väl en av de där som betalar mer för att bo centralt. Har bott i den lite ruffigare utkanten förut (Länsmansgården) och gör aldrig om det igen. Kände mig aldrig riktigt trygg och jag är en sådan person som rör på mig mycket och vill inte känna mig orolig när jag går ut med vovven en mörk kväll.
    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • enlitenbitkaka
    Evelinas skrev 2011-09-11 20:45:45 följande:
    Är inne på en Emmaljunga NitroCity. Nån som har erfarenhet av den?? Vill ha en lätt och liten, smidig vagn då vi har en liten bil (saab 9:3) plus liten hall så vill ju att vagnen ska få rum liksom.
    Om den hade gått in i vår bil + haft vändbart styre hade det nog blivit en sådan för oss
    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • enlitenbitkaka

    Wielkip; är väl lika mycket fördom av dig att tro att min känsla av att inte vara trygg bottnar i fördomar? såklart hade jag hört mycket skit om länsman/biskop innan jag flyttade dit och allt besannades. Grannen var kriminell och hade påhälsning av polisen lika ofta som ha fick besök avsina knarkande vänner. ICA rånades som en klocka varje månad. Gubben i kiosken vid vårt hus blev mördad av ett gäng skitungar, hamnade i en polisjakt i elljusspåret...bilarna på parkeringen slogs i sönder och jag blev flera gånger terroriserad av otrevliga gäng. Tack gode Gud att jag hade en stor svart hund. Så good for you att du aldrig stött på någon skit - men det betyder inte att den inte finns.


    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • enlitenbitkaka
    Wielkip skrev 2011-09-12 18:09:11 följande:
    Jag har somsagt gjort många fördjupningsarbeten om detta, och då intervjuat massor av folk. Det som utan tvekan kommer upp flest gånger är kriminaliteten bland invandrare, därför jag tar upp det. Och kriminaliteten är som sagt 250% högre (enl 6 månader gamla uppgifter, inte jobbat på något arbete sen dess men tror inte det ändrats drastiskt) i 'populärare' områden närmre city. Majorna, järntorget och masthugget därikring är värst i hela Gbg faktiskt, men folk bor hellre där av nån anledning..... :)
    Fast för mig spelar det liksom ingen roll. I Bergsjön, Angered, Kortedala, Länsman/Biskop/Backa finns det billiga lägenheter och billiga områden drar till sig en jävla massa skit. Jag har bott i länsman och jobbat i Angered (Hammarkullen) och skulle aldrig bosätta mig där igen. Att Kungsportsvenyn är den gatan i stan som har högst brottsstatistik är en sak, men det gör ju inte att de ruffigare områdena i utkanten blir tryggare. Det rör sig jävligt mycket skumma människor i dessa områden = jag känner mig otrygg. Och det har inget med invandrare att göra. Känner invandrare som är uppvuxna i dessa områden som aldrig sätter sin fot där sen de flyttade därifrån.

    Och jag vidhåller att jag har rätt att gnälla över bostadsbristen TROTS att jag inte vill bosätta mig i något av områdena med dåligt rykte. Och det är väl bra att "sådana som jag" vill bo i andra områden så du kunde få din lägenhet i Bergsjön så billigt
    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • enlitenbitkaka
    jempalainen skrev 2011-09-12 16:35:10 följande:
    Jag fick höra lillens hjärtljud idag!!Glad Var på extrakontroll hos bm och var beredd på att det inte skulle gå men efter lite letande så hittade hon det, på vänster sida och det var det vackraste ljud jag har hört! 148 slag i minuten och oj vad rörd jag blev! Det finns verkligen en liten därinne som lever och växer. Nu kan jag bara ser fram emot ultraljudet på onsdag! Däremot låg mitt blodsocker på 9,9!! och min sköldkörtel funkar inte som den ska, så imorgon ska jag dit o ta fasteblodsocker och så fick jag levaxin utskrivet. Dessutom har jag lyckats äta mig 4kilo upp i vikt sen sist jag var där!! Så nu blir det ordning på torpet med maten! fyy jag vill inte ha diabetes och nu förstår jag varför jag fick så ont i ryggen på jobbet! Så nu är det slutätit med bullar, godis och macdonalds! Foten i munnen
    Åh vad mysigt! Ska lyssna på bebben på onsdag! Och välkommen i Levaxin-klubben!
    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • enlitenbitkaka
    Wielkip skrev 2011-09-12 18:30:52 följande:
    Tyvärr så är ju du uppenbart påverkad av Vad folk säger och fördomar. Rör sig skymma typer i 'dom områdena'? alltså... Nä, blir upprörd över att folk öppet skriver så korkade grejer. Som att dom 'skumma typerna' är ett folkslag som enbart bor i förorten och att det är deras enda tillhåll. (fakta; de grova och stora kriminella bor i dyra lägenheter på avenyn etc.)Blir så irriterad på folk som säger sånna saker, ingen ide att fortsätta diskutionen, lär bara urarta då detta är en fråga som (politiskt och ur mänskliga synpunkter) ligger mig nära hjärtat.
    Men du, du har lika mycket fördomar du. Fördomar är alltid fördomar - vad de än handlar om. Fakta är att även ditt område fått sitt rykte av en anledning och även om det naturligtvis bor trevlig människor även i Bergsjön så tar det inte bort det faktumet att det också bor en hel del drägg där. Och de "grova kriminella" är inte de jag är rädd för, det är de som driver omkring och har en massa jävelskap för sig jag är rädd för. Och som konichiwa girl skriver så har det också en STOR del att göra med hur området är strukturerat och omskött.

    Men så, det hör inte till det här forumet. Jag yttrade mig om mina tankar kring vårt boende och svårigheten att hitta något annat passande och det tycker jag att jag har rätt att göra. Utan att bli kallad fördomsfull.
    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • enlitenbitkaka
    Wielkip skrev 2011-09-12 19:01:25 följande:
    Ett rykte skulle ju inte vara ett rykte om det inte fanns fördomar och folk som snackar och tycker utan fakta, eller? Jag anser iaf att vääääldigt mycket skulle kunna ändras om folk läste på och upplevde själva innan de uttalar sig. Privatpersoner som politiker och media.
    Rånas någon i bergsjön får det en egen artikel i GP medans de 15 våldsbrott på lördagskvällen i city enbart återfinns i polisens dygnsrapport liksom..
    Jag har upplevt på nära håll och nej, Bergsjöns dåliga rykte är inte enkom byggt på fördomar och rykten.
    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
  • enlitenbitkaka
    k girl skrev 2011-09-12 18:48:48 följande:
    Ledsen att jag kapar tråden med det här, men jag tycker att ämnet är jätteintressant. Har läst i smyg ett tag men inte skrivit någonting förrän nu. luscious känner jag ju igen från en annan tråd, och antar att hon känner igen mig också, men för er andra så kan jag säga att jag är 34, väntar mitt andra barn (sonen kommer att vara dryga två när han blir storebror, om allt går vägen), går in i v 16 imorgon.
    Kapa tråden lite oftare!
    Änglamamma till lilla Hedvig 22/3-11 ♥ Bloggar på enlitenbitkaka.blogspot.com/
Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)