• petit

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    faceprimer: så känner jag också till och från. Jag har varit på båda sidor: fött en underbar unge utan minsta komplikation och plussat 2 gånger och sedan fått missfall. Det första mf var det värsta. en känslomässig bergochdalbana som i stort sett varat i ett år. Så nu när jag plussat igen, så njuter jag av varje dag, timme, minut! det känns inte som de andra gångerna, jag blöder inget, känner att det är "nåt" i magen redan, att det händer nåt bra.

    Någon sa att från och med du får plusset så kommer du känna oro, det kommer inte sluta förrän du ligger i graven (tror att det var min kära mamma, hon är så positiv av sig..)

    Så det är ett tecken på att du ska bli mamma!

  • petit

    gud vad många vi blir! men så var det förra gången jag var gravid oxå, det är visst många som har skoj under midsommar

    Jag till och med DRÖMDE att jag hade ont i magen inatt, knäppte upp brallorna å kunde inte ens ha troslinningen mot magen. så när jag vaknade så var det ajaj.... men det gick över lite när jag kissat

  • petit


    Såhär svullen är jag på kvällarna, det är som en gullig påminnelse över vad som komma skall =)
  • petit
    Chokladälskaren skrev 2011-07-10 21:30:01 följande:
    Åh vilken fin liten mage. Här ser man mest bara fläskig ut tyvärr:(... sen är min mage mycket större än så. Jag vill ju ha en liiiiten nätt gravidmage:)
    men det är det som är charmen med gravidmagar, ingen är den andra lik. tänk när jag väntade tösen, då var jag helt besatt av gravidmagar. Sen när min egen mage blev större så blev jag helt förstörd när jag insåg att den var helt sned! Dottern låg med ryggen åt vänster, så hela vänstersidan petade ut mycket mer än högern. såg helknasigt ut...
  • petit
    Lillis2012 skrev 2011-07-10 21:56:09 följande:
    Nu är det ju mun 4:e graviditet och det är bara 5 månader sen yngsta föddes men shit vad jobbigt å hålla in magen!! brukar ju se rätt smal ut men nu är man bara svullen

    Hur länge ska ni vänta med att berätta för folk??
    vi ska iaf vänta tills vi fått se hjärtslagen på vul, vilket vi är lovade. men vi får se. förra gången väntade vi till v 11 tror jag, en stor grej för sambons släkt där hon blev första barnbarnet, min släkt var "jaha, en till unge alltså?"
  • petit
    Coriander skrev 2011-07-10 22:02:01 följande:
    Kan man redan åka iväg och handla en sådan där mammaBH? Har hört talas om dessa, men inte bekantat mig med något levande exemplar ännu. Hur skiljer sig dessa från normala BH:ar? Alla mina BH:ar har redan blivit för små och trycker något fruktansvärt under brösten. Jag har i vanliga fall E-kupa och det är svårt att hitta bra BH för den storleken. Blir det lika svårt för mig att hitta rätt storlek bland dessa speciella underkläder?

     
    mamma- bh kan du nog allt införskaffa när som helst, läste nånstans att man ska ha handen innanför kupan så blir det ungefär så som brösten kommer bli senare. det speciella med dom är väl att du ska kunna ha på dig dom när du ammar, och att de  ska ge bra stöd utan bågar.
  • petit

    jag äter en färdig mix med olika bra tabletter, folsyra, vitaminer och omega-3, finns på apoteket. innan jag visste att jag var gravid så åt jag dom bara sporadiskt, men nu är det varje dag

  • petit

    faceprimer: jag skulle ju säga åt dig att byta jobb, men det är inte så enkelt det heller. Stress är aldrig bra om det är så illa att man får hjärtklappning av det. nu i början så ska det inte påverka barnet så himla mycket, men när du blir större så kan det bli himla påfrestande för din kropp.
    Jag har också ett tungt yrke med massa tunga lyft och förhöjd skaderisk, men jaghar också en chans att byta uppgifter och att få ett anpassat arbetssätt. men jag har också svårt att säga tidigt att jag väntar barn.... det har ju gått dåligt 2 ggr förut, så man vill inte hålla på och bli påmind på jobbet hela tiden. Det är svårt det där.

  • petit

    JAAA!!! har äntligen kommit fram i telefonen till gyn och fått en tid för vul! den 1 augusti bär det av. typiskt att man ska hinna börja jobba en vecka, sen måste vi ta en dag ledigt på en gång.... men bor man i en håla så gör man, vi kunde inte ens få en tid i samma stad. så vi tar en heldag i storstan iatället, går på vul och får se hjärtat, sen går vi på stan å köper lite babygrejer
    Idylliskt, i know! men jag ska NJUTA så länge jag kan, om det fuckar sig så tar vi det då, jag orkar inte vänta på mf hela tiden.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)