Inlägg från: Wielkip |Visa alla inlägg
  • Wielkip

    Vi som väntar marsbebis 2012 :-)

    Det är inte omöjligt att få en mysig lägenhet med låg hyra i Gbg! Vi vill inte betala mer än 5 i månaden typ, så vi letade upp den lugnaste delen i Bergsjön o fick en 3a på 83 kvm för 5200:- överkomligt då vi fick ommålat i alla rum, bytt luckor o garderobsdörrar överallt samt att hela badrummet är nyrenoverat :) sen finns det ju folk som vill betala 3000 mer bara för att bo centralt...förstår mig inte riktigt på det, köper hellre mer kläder eller en dyrare vagn för dom pengarna!

  • Wielkip

    Varför kände ni er inte trygga? Råkade ni ut för något eller lyssnade ni bara på andras fördomar om förorter och invandrare? ;)
    Har bott i både Angered och Bergsjön nu sen jag flyttade hit för 3 år sen, fick inga lägenheter som passade studentinkomst i city. O har blivit rånad en gång - vid hagakyrkan i stan!

  • Wielkip
    enlitenbitkaka skrev 2011-09-12 12:50:06 följande:
    Wielkip; är väl lika mycket fördom av dig att tro att min känsla av att inte vara trygg bottnar i fördomar? såklart hade jag hört mycket skit om länsman/biskop innan jag flyttade dit och allt besannades. Grannen var kriminell och hade påhälsning av polisen lika ofta som ha fick besök avsina knarkande vänner. ICA rånades som en klocka varje månad. Gubben i kiosken vid vårt hus blev mördad av ett gäng skitungar, hamnade i en polisjakt i elljusspåret...bilarna på parkeringen slogs i sönder och jag blev flera gånger terroriserad av otrevliga gäng. Tack gode Gud att jag hade en stor svart hund. Så good for you att du aldrig stött på någon skit - men det betyder inte att den inte finns.
    Har bara märkt att typ 95% av alla som säger att de inte vill bo i förorter för att det är "otryggt" typ aldrig varit där själva.
    Bara hört av folk och läst om nått brott som begåtts i angered och VIPS så är angered livsfarligt.
    Har gjort massa fördjupningsarbeten i sånthär, och det är runt 250% större risk att bli utsatt för ett brott i brunnsparken, majorna, järnorget etc. än i Angered bl.a!

    Just bergsjön, angered och kortedala har oförtjänt dåliga rytken, men Backa och länsman/biskop däremot, där håller jag helt med om att jag inte skulle vilja bo! Där ÄR brottslgheten löjligt hög, bevisat och studerat av mig själv ;)
    Bara att kolla brottsförebyggande rådets hemsida, där tom. biskopsgården ligger i lä mot brotten i city.

    Helst skulle man bo i nån liiiiten liten stad, helst utanför denna lilla lilla stad, i en stuga på landet, där är det lugnt och tryggt!
    BF: 6 mars 2012 Http://Troublewhore.blogg.se
  • Wielkip

    Alla förorter är ju inte höghus, vi bor i 3-4våningshus, privat hyresvärd, 18 min till city, barnfamiljer och för att vara sån, Max 2-3 invandrarfamiljer.
    Folk får bo precis vart dom vill, men när det klagas på bostadsbrist när vi fick denna lägenheten på 2 veckor...nä, då har man ingen rätt att gnälla faktiskt. Finns huuuur mycket fina områden här ute som helst, folk är så inskränkta i fördommar att dom inte ens bryr sig över att ens kolla på områdena.
    Och sen (menar inte detta till någon specifik, utan i allmänhet) sitter de i stan o gnäller på Sverigedemokraterna, det är ju så fel att ogilla invandrare, dom är likadana som vi!....trots att människorna inte vill bo ihop med dom 'här ute'. Det är ju farligt och otryggt.

  • Wielkip

    Jag har somsagt gjort många fördjupningsarbeten om detta, och då intervjuat massor av folk. Det som utan tvekan kommer upp flest gånger är kriminaliteten bland invandrare, därför jag tar upp det. Och kriminaliteten är som sagt 250% högre (enl 6 månader gamla uppgifter, inte jobbat på något arbete sen dess men tror inte det ändrats drastiskt) i 'populärare' områden närmre city. Majorna, järntorget och masthugget därikring är värst i hela Gbg faktiskt, men folk bor hellre där av nån anledning..... :)

  • Wielkip

    Och att det faktiskt FINNS hemska förorter, Rosengård, biskopsgården, Rågsved etc. Är inget jag sticker under stol med, men när det finns liknande ställen dras dessa över samma kam då de på sina ställen är liknande de erkänt 'farliga' ställena.

  • Wielkip

    Tyvärr så är ju du uppenbart påverkad av Vad folk säger och fördomar. Rör sig skymma typer i 'dom områdena'? alltså... Nä, blir upprörd över att folk öppet skriver så korkade grejer. Som att dom 'skumma typerna' är ett folkslag som enbart bor i förorten och att det är deras enda tillhåll. (fakta; de grova och stora kriminella bor i dyra lägenheter på avenyn etc.)Blir så irriterad på folk som säger sånna saker, ingen ide att fortsätta diskutionen, lär bara urarta då detta är en fråga som (politiskt och ur mänskliga synpunkter) ligger mig nära hjärtat.

  • Wielkip

    Ett rykte skulle ju inte vara ett rykte om det inte fanns fördomar och folk som snackar och tycker utan fakta, eller? Jag anser iaf att vääääldigt mycket skulle kunna ändras om folk läste på och upplevde själva innan de uttalar sig. Privatpersoner som politiker och media.
    Rånas någon i bergsjön får det en egen artikel i GP medans de 15 våldsbrott på lördagskvällen i city enbart återfinns i polisens dygnsrapport liksom..

  • Wielkip

    Du sa tidigare att det var i länsman/biskop du upplevt dåliga saker? Och jag sa att det finns förorter som förtjänar det dåliga ryktet, men att folk mer än gärna drar ALLA förorter över samma kam. Biskop och backa är hemskt, både upplevt och hört samt intervjuat och undersökt saken. Bergsjön Kortedala Angered Frölunda är tusen gånger lugnare ön de två.

Svar på tråden Vi som väntar marsbebis 2012 :-)