Inlägg från: Heureka |Visa alla inlägg
  • Heureka

    "lovad" befordran

    Hoppas att någon som varit i liknande situation, eller vet något om detta, nu kan hjälpa mig med råd.

    Har jobbat på min nuvarande arbetsplats sedan årsskiftet, som ekonom. När jag anställdes kände jag mig utvald och att det verkligen var mig de ville ha, och att tjänsten skapades för mig. På mitt lönesättande samtal berättade ekonomichefen att han var mycket nöjd med mig, och min insats. Han hade bara gott att säga.

    Idag hade jag det slutliga lönesamtalet och fick då följande besked. Löneökningen var vad man kunde förvänta sig (3%) men min lön ligger kanske lite lågt jämfört med vad jag presterar. Lite tråkigt att inte få betalt för det man gör. Däremot avslutar han mötet med att säga att jag nu ska hänga med på allt och försöka snappa upp så mycket jag bara kan, så jag kan ta över efter honom sen när han går vidare mot nya utmaningar. Han är ekonomichef.

    Självklart känns detta otroligt roligt, och det var denna känsla jag haft redan från början, men inte vågat hoppas på. Men nu till mina funderingar. Ekonomichefen är mycket positivt inställd till barn och familj och förväntar sig att jag går hem med nr 2 snart........har en dotter på 1.5 nu. VD däremot tycker väl att föräldraledighet är så där.

    Min man och jag har precis börjar planera för verkstad nr 2 och till hösten sätter vi igång. Min stora farhåg är nu att ekonomichefen går vidare till nytt jobb precis när jag ska gå hem, och tjänsten går till någon annan, om VD får bestämma. Måste jag välja, väljer jag SJÄLVKLART ett till barn, men det känns surt att missa en sån chans.

    Kan man göra något i denna situation mer än att hoppas på att ekonomichefen "håller sitt ord"? Han har ju uttryckt att han tycker att jag ska ta över.

    Alla råd o tips mottages tacksamt

  • Svar på tråden "lovad" befordran
  • Heureka

    Det är ett väldigt litet företag med VD, ekonomichef + 7 st med olika ekonomiska/administrativa funktioner.

    Som sagt, ekonomichefen är väldigt positiv till barn o familj. Jag var på intervju 2 dagar innan min dotter föddes och fick jobbet. De tog in en vikarie under min mammaledighet (1år) de (han) ville verkligen ha mig, tydligen.

    Har bra kontakt med VD samt "släkt" med en i styrelsen, så de vet vem jag är. Även dessa är mycket nöjd med min insats, och jag är inte främmande för att jobba en del under ev ledighet, tycker väldigt mycket om mitt jobb!!!!

    Ååååå skulle vara så underbart om vi lyckades få ett barn till och jag fick denna tjänst, men känns som att det skulle vara för mycket att önska.


    Underbara, älskade lilla Freja, äntligen är du här 10/1-10
  • Heureka

    Tack för era synpunkter. Vill klargöra att jag/vi kommer INTE välja bort en ev graviditet.

    När det gäller "nya utmaningar" så är det på en annan arbetsplats han menar. Finns ingenstans för honom här att ta vägen - om han inte blir vd, och då är problemet ju löst.

    Ville mest bara se om någon annan varit i liknande situation och kan berätta hur det gick...........

    Att jag fick en relativt låg löneökning jämfört med de andra är helt ok, då jag enbart jobbat 3 månader under denna löneperiod.


    Underbara, älskade lilla Freja, äntligen är du här 10/1-10
Svar på tråden "lovad" befordran