Inlägg från: Svennis |Visa alla inlägg
  • Svennis

    Hur långa skoldagar har man i förstaklass?

    8.05-11.50 måndagar och fredagar
    8.05-13.00 tisdagar,onsdagar och torsdagar

    Det har varit tiderna både när dottern gick i förskoleklass och nu senast i 1:an. Än så länge har de inte haft några läxor och de följer ändå läroplanen

  • Svennis
    Svennis skrev 2011-07-21 15:37:32 följande:
    8.05-11.50 måndagar och fredagar
    8.05-13.00 tisdagar,onsdagar och torsdagar

    Det har varit tiderna både när dottern gick i förskoleklass och nu senast i 1:an. Än så länge har de inte haft några läxor och de följer ändå läroplanen
    Eller jo, de har haft ett fåtal läxor men inga som återkommit varje vecka!
  • Svennis
    Mammatilltvåprinsar skrev 2011-07-21 15:55:55 följande:
    Finns ju olika sätt att se på saken. Massor av läxor i år ett kanske är onödigt men jag tror inte man ska utesluta läxor helt, oavsett antal timmar i skolan då studiesystemet i Sverige är, till stor del, uppbyggt på hemarbete. Man bör, tidigt, få lära sig att planera hemarbete och hitta rätt studieteknik. Annars blir det väldigt svårt högre upp... Läxfri skola skulle jag aldrig välja då barnen sen, enligt mig, är i princip handikappade redan i år fem eller när de byter skola.
    Det är ingen läxfri skola barnen går i, men i ettan så slipper de
  • Svennis
    HarperSeven skrev 2011-07-21 20:35:30 följande:

    Jag är inte lärare själv och min son har bara gått ett år i skolan än så länge. Men det känns som att skillnaderna barnen emellan är störst i de yngre åren. I min sons klass finns det t.ex. en pojke som läser som en elvaåring och en pojke som jobbar på att lära sig bokstavsljuden. En del av barnen arbetar med att addera tresiffriga tal medan andra tycker att det är svårt att addera ensiffriga tal. Så det naturliga borde vara att barnen får arbeta i sitt eget tempo. Min son kunde t.ex. i läsa när han började skolan men många barn i hans klass kunde läsa. Det skulle därför inte fungera för sonen om alla barnen skulle läsa böcker på samma nivå. Han behövde börja från början. Alla andra barn i hans klass hade dessutom redan gått ett år i skolan. Hans skola har klarat det här strålande. Men vi bor inte i Sverige och det är en privat skola som kostar väldigt mycket pengar varje år. Så skolan har höga förväntningar på sig och riskerar även att förlora mycket pengar om undervisningen är under förväntan. Förväntningarna är dessutom väldigt höga.

    Vilken årskurs undervisar du?


    Det är det som så bra med vår skola (lärare?). I 1-2:an jobbar eleverna efter egen förmåga. De kollade upp i början av ettan vad de kunde och så fick de börja därifrån. Barn i samma åldrar koncentrerar sig därför på olika saker. De fick aldrig, som jag själv fick, gå igenom bokstav för bokstav i samma ordning tex. Dottern som är ganska snabb på att lära sig fick helt enkelt börja med sådant som tvåorna håller på med när hon hade avslutat det andra.

    Denna lärare gör också mycket detaljerade personliga utvecklingsträd till alla elever och föräldrar, hon är super
Svar på tråden Hur långa skoldagar har man i förstaklass?