Den stora OT-tråden där PK och PI kan mötas...
Fast då blir jag piggare och gladare. Jag vill ju bli trött...
Lungmos (f. 12 pers.).
"Hjärtslag av kalv, får eller svin vatten 1 1/2 msk. salt (23 gr.) 1 rödlök
20 vitpepparkorn 11/2 msk. smör (30 gr.) 4 msk. mjöl (40 gr.) 3/4 lit. av spadet 1--2 msk. ättika
BEREDNING: Hjärtat och lungorna skäras upp, sköljas och få ligga i vatten 12--15 tim., varunder vattnet bytes 2 ggr. De sättas på i så mycket kallt vatten, att det står jämnt över köttet, skummas väl och kryddorna tillsättas; får koka tills det är mört, då strupen och luftrören rensas bort och köttet hackas mycket fint. Smör och mjöl fräsas 2 min., spadet, som bör vara väl skummat, spädes på, köttet lägges i, ättikan tillsättes och moset får koka under rörning 10 min., varefter det avsmakas noga och serveras med kokt potatis och ättika.
Skulle moset vara hårt, spädes med litet mera spad, i motsatt fall avredes det med litet potatismjöl, utrört i kallt vatten, och får därefter koka 2 min."