Kan man göra nåt på makrill i tomatsås?
s.
Jag gjorde en sökning och det kom upp: makrilllåda.
Gör så här
Skala och skiva potatis, morötter och lök tunnt. Skiva också tomaten.
Lägg ett lager potatis i botten av en smord, eldfast form. Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna).
Fortsätt att varva men avsluta med ett lager makrill.
Blanda i en skål grädde, tomatsåsen från makrillen, salt och peppar. Slå detta över formen.
Lägg ut tomaterna i formen, strö valfri mängd rostad lök och riven ost.
Ställ i ugnen i 30-40 min i 200-225 grader varm ugn.
Känn med en sticka så att potatis och morötter har blivit mjuka.
Ingredienser makrillfilé i tomatsås, Gul lök, morötter, Medelstora potatisar, Grädde, Salt, Vitpeppar, Tomat, Rostad lök, Riven ost
Lägg ett lager potatis i botten av en smord, eldfast form. Lägg ett lager med lök ovanpå, ett lager med morötter och till sist en burk med makrill där du delat filéerna i valfri storlek (spara tomatsåsen från filéerna).
Fortsätt att varva men avsluta med ett lager makrill.
Blanda i en skål grädde, tomatsåsen från makrillen, salt och peppar. Slå detta över formen.
Lägg ut tomaterna i formen, strö valfri mängd rostad lök och riven ost.
Ställ i ugnen i 30-40 min i 200-225 grader varm ugn.
Känn med en sticka så att potatis och morötter har blivit mjuka.